Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 383
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Е, то е ясно, че грамотността ѝ е леш. Недоразумението идва оттам, че си мисли, че се е справила със задачата. Може да е, но може и да не е. Май не са ѝ писали. Смята, че има много опит и това в комбинация с изпълнената задача я хвърлят в недоумение защо не е избрана.
Просто HR-ът е трябвало все пак да драсне един темплейт, който да разпраща до неодобрените кандидати в смисъл, че са чудесни, но все пак се е намерил и по-чудесен.

Ако няма такова нещо, хора като *gest* се чудят "Ама що такааааа?"

# 601
Разбрах. Да, хубаво е да има някаква причина, да има и по-лично отношение ако щете, да не е темплейт.

# 602
Е, сега... Темплейт и да не напишат... аз лично ще ги разбера. На всеки неодобрен да изпратиш индивидуално... трудно е. Предвид, че има компании, в които текучеството предизвиква чести интервюта, набиране на кандидати, после неодобрени...

Впрочм може да си подходящ за нещо и дори да са те харесали. Те тези неща трудно се скриват особено ако опитът на кандидата надвишава десетократно нещо, което някъде тепърва ще се прави. Но може парите да са причина.

На последното интервю където бях ходила поисках стартова заплата настоящата ми минимум. Обяснявайки съвсем надлежно колко получавам. Ясно ми беше, че няма да стане - та те дори собствено счетоводство нямаха. Аутсорсваха услугата. Както и доставките и HR. Много ясно, че няма как да ми дадат толкова колкото искам, щом дори на счетоводители заплата не искат да дават засега. В момента, в който чух това за счетоводните услуги, ми беше ясно. Точно както ми беше ясно и че съм им кандидат-мечта

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 08:03 от Защо ме търсиш?

# 603
И аз не разбрах много от това, което е написала *gest*, но все още мисля, че въпросът и е "защо са я карали да решава задача".

# 604
И темплейт да е, ама след темплейта обикновено кандидата пита--ама защо точно. Пестя си двата имейла понякога и си пиша конкретната причина. Много са кандидатите, но пак не отнема много време.
Е,пропускам понякога, признавам си. По-миналия месец бях ядосала един кандидат толкова много,че няма обратна връзка, че бе писал в БГ Работодател.

# 605
Е добре де, ти как разбра, че е точно той? newsm78

# 606
А давате ли обратна връзка на кандидати недопуснати до интервю? А те искат ли си? Аз миналият месец чаках цял месец да ми де обадят от едно място за интервю и накаря им писах. А те вместо да ми отговорят, веднага изтриха обявите (бяха за няколко града - странно). Сега съм в подобно положение. Чакам вече 3 седмици да ми се обадят от едно място за интервю и се чудя дали да ги питам какво става.

# 607
О аз чакам от 44 места да ми се обадят за среща,всеки ден пускам СВ.Какво да им пиша,за какво те ако искат ще ми се обадят,като не здраве да е!!На никой не свалям шапка,като знам че е поредното мизерно място,за поредната мизерна заплата!Ами има работодатели,където са велики,и не разбират твоите нужди и гледат себе си,и за тях това е нахалство!! Simple Smile

Какво си е казал,ама тази е много нахална,добре че не и се обадих!!А има и фирми където пускат обява за фиктивно място,защото заради БТ,трябва да го обяви и интервюта с кандидати не се правят,или пък се правят ама си взимат техен си човек,който се знае много още от преди това!

# 608
Е добре де, ти как разбра, че е точно той? newsm78

Беше си написал името  Peace

На тези, които не каня на интервю не давам обратна връзка. На самата обява пише, че се свързвам само с тези, чиито сиви-та харесам.

# 609
Гледахте ли 1-я епизод на Фермата,момичето от Плевен и как каза ами аз работя в банка,и не знам какво е дебит и кредит,ами според вас как се е намърдала там?Добре,че са мама и тати и на 20 год.си е купила апартамент,каза че с нейни пари,кой нормален човек на 20 г. може да си позволи да си купи апартамент,като се предполага че е била студентка тогава и е учила икономика! Simple Smile

# 610
Leitenanta, да чакаш от 44 места, не е като да чакаш от едно, коетго е подходящто точно за теб.

Е как ще е учила икономика и няма да знае какво е дебит и кредит?

# 611
Ами те са много са подходящи за мен,според това което са написали и търсят покривам всичко,но не се обаждат!!Ами аз имам 2 специалности,като цяло имам стаж,но от никъде нищо!Ами да са живи и здрави,насила не мога да карам никой да ме взима!Ами чакай си и успех,дано да звъннат ако не са намерили вече човек! Simple Smile

Сега в момента съм в Държавния сектор (9 месеца),това ми го предложиха от БТ,временно по програма за 300 лв.и сега ми е последния месец,и отивам да се запиша пак на БТ,да се надявам че ще ми предложат нещо друго!Иначе подавам постоянно СВ в Джобса,но никой от никъде не ми звъни!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 10:06 от Leitenanta

# 612
Фермата... Плевнята... Ужас. Облъчването на tv простотийки. Не зная какво е Фермата. И не искам да знам. В момента, в който започна да изграждам впечатления от телевизията по-добре да намеря някоя по-висока сграда и...

Работата в банка е престижна и добре платена за едни хора, които като влезнете в банков клон никога няма да видите. Кифлите с фризурите и маникюрите са entry level на по 500 лева заплата. Не е необходимо да знаят счетоводство. Банките работят с някакъв софтуер. Преценили са, че на front office позиция не им трябват пълноправни счетоводители, а хора, които да въвеждат неща в програмата. Извършват прости операции. На жаргон се наричат инпутерки.
А това, че на някоя такава кифла родителите са били грижовни и са ѝ подарили апартамент на момичето - това е отделна работа. И аз искам да съм имала такива родители, но не бяха такива.

# 613
Ама аз като казвам, че е най-подходяща за мен, имам предвид, че едва ли има много хора, които са подходящи за тази работа тук. Не че се мисля за нещо специално, но обикновено никой с моя опит и липса на работа, не би стоял тук.

# 614
Ами според вас,не е уредена в банката? Simple Smile  Добре.........Който както може да се оправя в живота! Simple Smile На мен няма кой да ми помогне или уреди,затова работя,къде каквото има дипломите ми така стоят в гардероба,даже и не знам точно къде са! Simple Smile

А и другото,аз съм завършил и финанси и знам какво сме учили,че се почва с дебит и кредит,че сме учили и счетоводство няколко вида,а и отделно съм завършил и счетоводство такава специалност!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт