Работа, CV-та, HR-и, съвети - 46-та тема

• 59 393
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Ами зависи в случая. Simple Smile

# 586
Кое зависи от случая, че не разбрах?
Препоръка е да кажеш, че интервюираният ти е познат и работи добре, че фирмата няма да сбърка, ако го наеме. НЕ Е препоръка да кажеш, че трябва задължително да го наеме, понеже ще работи най-добре от всички кандидати. НЕ Е препоръка да кажеш, че другите не стават, а само "твоят човек" става. Това вече не са препоръки, а пускане с парашут.
В случая няма значение дали кандидатът има или няма необходимите компетенции.

# 587
Ами за мен,няма голяма разлика,аз така си мисля!! Simple Smile

Нямаш ли връзки днешно време не става,дори и за чистачка!!Никой не може с нищо да ме убеди в обратното,нагледал съм се на много неща!Знам,че не само аз и всеки един от вас!!

# 588

Нямаш ли връзки днешно време не става,дори и за чистачка!!Никой не може с нищо да ме убеди в обратното,нагледал съм се на много неща!Знам,че не само аз и всеки един от вас!!

Тогава спирам да се опитвам по какъвто и да е било начин да си  търся работа и си оставям нещата така.  Rolling Eyes

# 589
  • София
Опитвам се да вляза в Заплата.бг, че нещо много го рекламират напоследък.
Аз съм се регистрирала отдавна. Обаче явно имат проблем и забиват.
Е тогава за какво се рекламират! Да си оправят сайта първо!

# 590
Ползвала съм им услугите без регистрация и без проблем , на скоро така намерих сайта на една фирма, където трябва да се получат нещата , най искрено се моля за това, ама в джобса нямаха сайт  Praynig

# 591
Това за връзките важи само за провинцията.

# 592
Не е вярно. По-силно изразено е там, защото и работните места са по-малко, но в никакъв случай столицата не е изолирана от това.

# 593
Не не, аз имах предвид, това че без връзки не можеш да си намериш работа.

# 594
В провинцията, но големите градове в България, без връзки не можеш да си намериш хубава работа. Дори лични да са, щото не сме деца, че с на мама и тати познатите да става Whistling, и наши да са си, пак си е с връзки. Хубава работа и във Варна не съм работила, приятелка ми казала, шефовете са ме познавали лично и ме харесват и така са ме взели. Дори на мястото във Варна, където съм работила и ми е било най-готино, не не знам обява да са пускали. Веднъж май са взели чужди и са ги били окрали. Знаех че търсят човек, самопредложих се, взеха ме един ден пробно и така 2 години.

# 595
 Здравейте, обръщам се към HR-те и към останалите , който знае по следния въпрос.
Ходих на интервю за работа и ми изпратиха конкретно задание/задача , аз я ипълних, но не ме удобриха за съответната позиция.
Искам да попитам, защото го правят,при условие , че имаш голям опит по съответната позиция и все пак не е насочено към студенти?

# 596
  • В Балкана
*gest*, възможно е някой да се е справил по-добре от теб.
Също така може да сте имали равни резултати на задачата, но на интервюто и разговора, друг човек да са харесали повече.

За "връзкарството" и аз имам опит. Не можах преди няколко години да си намеря работа във В. Търново, защото нямах връзки.. Може би единствено без връзки щях да започна в производството на някои от цеховете за вафли, но и това не е много сигурно.. Вярно беше точно в годините на кризата, но не мисля, че положението се е променило съществено.  

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 07:06 от Rain*

# 597
За всеки "хубава работа" е различно понятие. За мен работата, която съм си намирала без връзки и препоръки и съм работила в много, много малък град не беше хубава, но за 99% от жителите на града това е работа-мечта.

# 598
Здравейте, обръщам се към HR-те и към останалите , който знае по следния въпрос.
Ходих на интервю за работа и ми изпратиха конкретно задание/задача , аз я ипълних, но не ме удобриха за съответната позиция.
Искам да попитам, защото го правят,при условие , че имаш голям опит по съответната позиция и все пак не е насочено към студенти?

Зле възпитан слабоумен HR. Няма нищо за чудене.

# 599
Аз пък не разбрах въпроса...

Общи условия

Активация на акаунт