Дълъг път с бебе

• 10 542
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
Браво за децата ви, но моето поне докато не стане неговата, няма да млъкне!! О, да, възможно е, дори е реалност!!! А няма закон или Господ, който да ме накара да го оставя да се дере с часове!!!!!

# 91
  • София
За повръщане има толкова много хомеопатични хапчета, които поне на нас доста ни помогнаха, че от 2 годишна сме много зле с пътуването, но благодарение на Куколина сме повръщали не повече от 2-3 пъти и то след много завои.Сега вече сме големи и пием преди път по класически лекарства, включително и аз,че и на мен все още ми става лошо по завои, и детето няма никакви проблеми с коремчето..

# 92
  • София
Браво за децата ви, но моето поне докато не стане неговата, няма да млъкне!! О, да, възможно е, дори е реалност!!! А няма закон или Господ, който да ме накара да го оставя да се дере с часове!!!!!
Всеки с приоритетите си - за едни е тишината, за други безопастонстта, здравето и живота.
И да, колкото и да ти е странно, ако ми е толкова невъзможно пътуването - няма да пътувам известно време или ще търся други траспортни решения, с които евентуално да е по-леко.

Шушулче - предполагам стола е 9-36 кг.

# 93
Всеки с приоритетите си - за едни е тишината, за други безопастонстта, здравето и живота.
И да, колкото и да ти е странно, ако ми е толкова невъзможно пътуването - няма да пътувам известно време или ще търся други траспортни решения, с които евентуално да е по-леко.

Шушулче - предполагам стола е 9-36 кг.
При катастрофа на дълъг път, където хората развиват опасни скорости, няма столчето за кола да ти ги осигури! Да не става нищо, но не скачайте чак толкова! Гледайте си живота и децата, а приоритетите на другите хора не ги мислете, има кой да си ги мисли!!!!! Peace

# 94

Какъв е този стол, че няма функция сън?

http://olx.bg/ad/detsko-stolche-za-kola-ID4TepO.html такъв е стола . Това не е моя , моя е подобен. Просто не си представям как би спала в това нещо. Не знам къде ми е бил ъкъла, когато съм го купувала- така ме е яд

# 95
  • София
Прекрасната
Може да ги осигури, може само да ги подсили, но при всички случаи по-добре отколкото да се въргаля свободно по седалките или да е в ръцете на  човек.
Приоритетите на другите са ми все тая, докато не почнат да ги препоръчват на неопитните и да иронизират останалите.

Ти последно с какво мнение си по темата...назад пишеш има закони, не ми е приемливо мнението на... (за дете без стол)... сега ми като реве - няма закони, няма Господ...последно?

petit 21
 - купете си стол 9-18

# 96
до края на тази седмица едва ли бих успяла Tired

# 97
  • София
Колко точно отнема да влезеш в първия детски магазин и да купиш стол за кола? За тези пари, за които показваш стол и най-посредствения магазин ще ти свърши работа...че дори и нещо от типа на метро също.
Ако нямате магазин в града(и не ви се разхожда утре до близък по-голям град с работещ магазин), то си правите така пътя, че спирате в най-близкия по-голям град, сменяте стола и продължавате за където сте.

Общо взето темата е пълна с оправдания и извинения защо смяташ да си возиш детето без стол, радваш се и приветстващ всеки, който ти пише че го прави самоубеждавайки се, че наистина няма нищо лошо в това. Темата общо взето е безсмислена.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 00:37 от Angel_Dust

# 98
Прекрасната
Може да ги осигури, може само да ги подсили, но при всички случаи по-добре отколкото да се въргаля свободно по седалките или да е в ръцете на  човек.
Приоритетите на другите са ми все тая, докато не почнат да ги препоръчват на неопитните и да иронизират останалите.

Ти последно с какво мнение си по темата...назад пишеш има закони, не ми е приемливо мнението на... (за дете без стол)... сега ми като реве - няма закони, няма Господ...последно?

petit 21
 - купете си стол 9-18
Зная, че си умна жена, но не разбирам защо трябва стъпка по стъпка да ти обяснявам! Все пак ето от къде идва разминаването в мненията: Къде видя да давам съвет на когото и да било да вади детето от столчето????? Не всичко е черно или бяло и се научи да приемаш чуждото мнение и гледна точка!!!! Разбира се, че има закони и е хубаво да се спазват, но не винаги нещата са като на книга!! Да, детето ми е такова, не седи, нито в количка, нито в столче!!! Случвало ми се е да го взимам в колата, иначе зора и рева са огромни, за това не го отричам на сто процента! Иска ли ми се - твърдо не, но аз си зная за какво е ставало въпрос, за да го правя и беше само на наистина дълъг път!!!! Познавам хора с пари, които купиха столче на детето си за 800 лв, а карат с 200 км, определено реално така карат на магистралата!!! МИслиш ли, че столчето би застраховало детето им? Не мисля!!! Щом съм казала, че има закони, значи това е съвета, който давам, но моето дете не му пука за мнеето на нито една уоъндър мама и си реве, а аз пак бих го взела, ако се наложи, не за да си осигуря тишината, а да му намаля стреса!!!!!!! Това е! Ако има нещо друго, което не ти е ясно, на лични, антипатията вече ни я знаят във форума, няма да блеснем с мненията си, нито ти, нито аз, така че, нека не ни е приоритет!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 01:08 от Прекрасната

# 99
Аngel Казах, че темата не искам да се превръща в спор , задала съм конкретен въпрос , относно спането в стола, хиляди пъти го споменах и няма нужда да ми се напомня как да се укротява ревящо дете , как е задължително да стои в стола, моето не е от тях, това че не съм случила на подходящ стол си е моя грешка , просто не съм преценила. Знам , колко отнема да отидеш да купиш нов стол, но задала ли си си въпроса дали имам възможност?!Да моя стол е от Метро и се оказва, че не ми върши работа. А що се отнася до "приветстванията ми е, защото явно не съм от тези майки , които биха оставили децата си да се дерат с часове на стола . Споменах, че ще правим почивки , ще пеем и т.н . Аз действам на момента според ситуацията, това, че на еди коя си бг мама детето стои в стола и не реве или пък , че еди коя си бг мама го отавя да реве не ме интересува , ще се предвижим ,както намерим за добре . Къде видя, че съм се съгласила детето да е без стол и  установи, че темата е безсмислена. Ти си мислиш, е твоето като стои в стола е задължително и на другите да стоят няма не искам ,ами ако твоето не искаше кво правим? Пак казвам, че не знам дали ще стои, моето дете не пътува, за това не съм обърнала такова внимание и на стола. И пак казвам не темата не беше за това

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 01:14 от petit 21

# 100
  • София
Имало е достатъчно време, в което не е искало. Намирала съм си начин да не го вадя от стола му, по никакъв повод по време на път.
За стола - да, замислих се за възможност, щом имате възможност за пътуване и море, 60-80 лв за стол(толкова са от този тип) също  би следвало да имате, дори това да ви съкрати 1 ден почивката. За мен това  едногодишно да спи в такъв стол е не по-малко изтезание, отколкото да  го оставиш да реве примерно.

и като будува как успяваш да го накараш да стои в коша? докато будува съм сигурна, че моето ще ми е в ръцете

в момента, в който си задала този въпрос и констатация, темата вече не е само за удобството на неподходящ за възрастта стол, отговаря ти се и на новия въпрос.
А второто изречение всъщност обезсмисля темата.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 08:32 от Angel_Dust

# 101
  • Кърджали
Вчера си направихме една разходка до Гърция. Докато пътувахме и докато чакахме на границата ми нашрави впечатление следното. Срещнахме коли с българска и румънска регистрация. В румънските коли (очевадно идват от дълъг път) децата си стояха в столчето. Докато в колите с българска регистрация (по - голямата чадт от района ни, та 2 часа път не е чак толкова дълъг)  децата си седяха основно по задните (и предните) седалки, а ако се мяркаше стол в колата, явно бе за красота.
Та и преди съм споделяла че чакам деня в който ще започнат да глобяват за необезопасени в колата деца. И да събират глобите. Но май скоро няма да дойде този ден.

Petit 21, нямате ли близки или приятели от които да вземете назаем за няколко дни стол 9-18 кг? Иначе просто си предвидете повече време за път, една торба играчки, дрешки за преобличане ако се наложи, и с повече спирки по пътя ще пристигнете. Нищо няма да му стане на детето и седнало в стола да подремне. Но белите бързо стават, понякога и безвъзвратно.  Така както ти слагаш (надявам се) колан, така трябва и на него.

# 102
Моето столче е почти същото като побликуваното от авторката с разликата че няма собственни колани и е червен- няма опция за сън. На нас ни го подариха за рожденния и ден, нямам намерение да купувам нов (заесега) тъй като тук цените им са космически. А и пътуваме не повече от 1-2 пъти седмично по 30км, така че нищо му няма.
Що се отнася до това, че ''българските деца и мами са най-специалните, втори като тях няма по света'', незнам за другаде по света, но живея отдавна в Германия и ми е направило впечатление, че когато децата са с един родител на път (независимо дали към магазина или по магистралата) са на предната седалка и не казвам само за големи ами и за бебета в кош... и няма никакъв проблем от закона, може би е позволено (не съм запозната със законите тук)! Дори с ММ в момента обсъждаме ние какво да правим, тъй като след 4 месеца ще имаме още едно дете, а колата ни не е чак толкова голяма и няма да има място за две столчета и мен отзад- ако успеем да спестим достатъчно ще си вземем по голяма, ако не през първите месеци каката ще се вози отпред- после ще си седят 'по детски' отзад двамата

# 103
  • Кърджали
Ако е в стол (кошница) доколкото помня от закона няма проблеми  да се вози и на предната седялка (за кошницата има изускване да е деактивирана въздушната възглавница,защото при инцидент ако се отвори, е вероятно да нарани бебето. Това си го има като мъничка картинка и на колата (поне и при нашите две коли, които са на доста годинки съм видяла тези картинки).
Има вероятност като се роди бебето, да се вози отпред (едната кола е с две врати и ми се струва че ще ми е трудно настаняването на бебо отзад, но може и да си остана само с чувството де). Но предвид факта че каката може да протестира защо тя е отзад, а той отпред, май и двамата ще са си отзад.

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 10:25 от Aлекcандрa

# 104
Да. Дори на самата кошница си има стикер, че може да се вози на предната седалка. Условията за 2 - да е обърната с гръб към посоката на движение и да е изключена въздушната възглавница.

Децата ни с нищо не са по-различни от твоето. В теб е грешката, не в детето. Ако реве и не спира да реве, защото иска да скочи от скала 200 метра ще му позволиш ли?
Въпреки че от съвсем бебе пътува непрекъснато имаше един период точно преди смяната на кошницата със столче, в който започна да плаче. Не спираше, да. Започнахме да търсим начини да го прекратим, открих, че ако е сама отзад плаче по-малко. А като надуем музиката силно - спира съвсем, явно като я заглуши нещо по-силно не виждаше смисъл да се надува повече, така или иначе не се чува  Joy така че просто търсете, решението е различно при всяко дете. Ако наистина нищо не помага, просто пътувайте с друго превозно средство. Защото лошите неща стават бързо. И после цял живот няма да си простиш.

Скрит текст:
Разбира се има катастрофи, при които нещата са неспасяеми, но и човек трябва да си помогне малко за другите, по-леки случаи...

Общи условия

Активация на акаунт