Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 58 323
  • 774
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, знаете ли д-р Начев в кой ден ще прави консултации в Надежда?
На 12.09. Simple Smile

# 601
SAB-f, има много причини за хроничен цистис, вкл. и стрес. За съжаление доста добре "познавам" симптомите и не ги пожелавам на никого! Консултирай се и с уролог, и с гинеколог, и с психотерапевт (ако мислиш, че там може да е разковничето), но моят съвет е да елиминираш първо цистита, защото при циститни кризи се получават контракции в малкия таз. Иначе много вода, урокомфорт и пазене на топли крачета.
Със антидепресентатите за съжаление също съм запозната... изведнъж получих паническа атака с иначе много стабилна психика. Никога не съм изпадала в депресивни състояния или мрачни мисли, нито пък мисълта за успешна процедура е била фикс идея, естествено преживях си неуспешните опити. Психотерапевтът каза, че не съм изключение и се дължи на изчерпан серотонин. Консултирах се и с д-р Стаменов, като и двамата са категорични, че няма опасност от антидепресантите за изхода на процедурата и не трябва да се спират (естествено зависи от коя група са). Има много информация по тази тема.
При всички случаи ти желая успех!  Peace

Благодаря много на всички за окуражителните думи. Давам смело напред към ЕЦ!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 10:28 от Clear

# 602
Опит и антидепресанти. В никакъв случай. Цялата тая химия отива при плода. Познавам такова детенце и на 3 години още не може да догони връстниците си ментално.

# 603
INA-73-, урологът не ми изписа антидепресанти, но каза, че това е единственото решение според него и ме изпрати на психиатър.

Всъщност, Clear, никой уролог не ми е поставил диагноза 'цистит', реално е парене и често уриниране, аз не се изразих правилно. но няма данни за бактерии, поради което може да не важи правилото, че ще се появят контракции в малкия таз, нали? Или контракциите са от самото парене??? newsm78 един от уролозите счита, че имам данни за Хиперрефлекторен пикочен мехур.
да, възможно е да няма опасност от приема на определени антидепресанти по време на опит и все пак си мисля, ако паренето е на нервна почва реално пречи ли на ин-витро процедурата и на бременността по някакъв начин? щом не е инфекция?

mammita2012, в урината ми нямаше левкоцити или еритроцити в завишено количество, поради което лекарите прецениха, че няма как да са пясъци или камъни. поради това не съм ходила при нефролог за ехография на бъбреците, и без това съм зле финансово с тези постоянни микробиологии на урина и седминети и прегледи при уролози. Но все повече се замислям, че май е най-добре да си вържа гащите и да посетя и нефролог. не съм от София.

моето голямо желание е да започна опита без паренето, но вече се мотая 6 месеци по уролози и микробиолози и решение не намерих. т.е. ако продължа да дълбая може да се проточа до догодина май месец. sigme, и мен много ме е страх от прием на антидепресанти точно в този момент.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 11:08 от SAB-f

# 604
По добре пий нещо билково- валериан, мента глог. Нещо такова. Само химия недей. Или иди на психолог, но пък казваш че си затруднена финансово, а те взимат скъпо.

# 605
SAB-f, има много условности в твоята ситуация. Така описаното положение не става въпрос за остър цистит, който може да е проблемен при една евентуална бременност. Ако е само леко парене, няма причина за отлагане. На самата стимулация няма какво да и пречи, още повече че не са изолирани бактерии. Остава само твоето неприятно усещане, което с много прием на вода би трябвало да изчезне... Уролог и съвет за антидепресанти ми звучи като автомонтьор в кухня на гурме ресторант!  #Crazy
Гледай позитивно на нещата, проблемът не е неразрешим и непреодолим.  Peace

# 606
незнам дали има връзка и дали това ще помогне.можеш да попиташ личния лекар за някоя клинична пътека.аз преди четири години имах проблем с фобии (нещо съвсвм различно от твоя проблем) но ходих на психолог с направление

# 607
  • София
незнам дали има връзка и дали това ще помогне.можеш да попиташ личния лекар за някоя клинична пътека.аз преди четири години имах проблем с фобии (нещо съвсвм различно от твоя проблем) но ходих на психолог с направление

На психолог с направление в бг няма как да стане. Освен ако нямаш предвид психотерепевт, който е бил психиатър. Само лекари могат да подписват договор с НЗОК  и съответно да работят с направлениу

# 608
Как се движат часовете днес на д-р Персенска?  Thinking Ако някоя от вас чака,би ли споделила.

# 609

На психолог с направление в бг няма как да стане. Освен ако нямаш предвид психотерепевт, който е бил психиатър. Само лекари могат да подписват договор с НЗОК  и съответно да работят с направлениу
и така да е не ми изписа лекарства а само разговаряхме и ми даде съвет как да превъзмогна страхът си

# 610
Момичета, на 16-ти ще си взема заповедта и края на месеца съм при д-р Персенска, за да видим кога започваме.

# 611
Пепеляшка, успех и на теб! Аз утре почвам с хормоните по дълъг, да видим каква ще я свърша.

# 612
Герда, пиши как вървят нещата по дълъг протокол-прегледите през колко време са и т.н., защото май и аз ще съм по дълъг.

# 613
Ще пиша разбира се.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 10:21 от Анонимен

# 614
Мен ме интересува по време на стимулацията през колко време са прегледите, по кое време. Иначе ясно е, че всяка от нас е различен случай.

Общи условия

Активация на акаунт