Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 58 031
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета, знаете ли д-р Начев в кой ден ще прави консултации в Надежда?

# 586
Само на тел-на за информация ще ти кажат кога е д-р Начев

# 587
Здравейте момичета,нямаше ме доста време но отново съм тук и ще ви следя.Желая успех на новите попълнения и на старите ми познати също.Наближава времето и за мен.Чакам тази седмица мц и отивам на стимулация.Може ли някой да ми каже графика на Персенска за тази седмица  Blush
Благодаря ви предварително Hug

# 588
Здравейте, момичета. Отдавна не съм ви писала. Това което преживях с този цистит и парене при уриниране последните 6 месеца след операцията, ме изстиска психически и физически, та нямах сили дори да пиша във форума. Какво ли не изследвах какво ли не направих, какво ли не излекувах - уреаплазма, трихомони, стафилококи. Сега всички изследвания са отрицателни и познайте, пак парене. Какво ли не съм пила, антибиотици, билки, билкови таблетки, химиотерапевтици, чайове. уролозите и микробиологът казаха да премина към ин-витро, защото няма обективна причина вече да отлагам. но знаете ли умирам от страх да стартирам ин-витрото така. да, възможно е паренето да е на психическа основа, но да се впусна ей така в ин-витро с реален проблем и то толкова близо до влагалището. не е ли безумно?. в същото време усещам, че ако скоро не забременея ще загубя и онези малки % шанс, които ми дават някои лекари след тези операции на ендометриозни кисти. знам, че е нелогично да питам вас, които имате толкова други проблеми, но какво бихте направили на мое място? бихте ли рискували да се впуснете в ин-витро процедура с парене, за което няма обяснение, при положение, че всички лекари казват,че вече нищо не могат да открият или бихте пили антидепресанти няколко месеца, за да видите дали паренето не е на психическа основа с риск да загубите и последните си процента шанс за бременност?

# 589
Ако има хормонален дисбаланс сухотата е съвсем нормална.
При намалено АМХ също. Тя погрешно се оприличава на парене.

# 590
SAB всеки човек е различен, но... Аз на твое място не бих се заела с антидепресанти. Нямаш идея колко са вредни. И колко време му трябва на организма да се изчисти от тях... Момиче, ти си силна! Не се занимавай с глупости, а се стегни и дочакай твоята мечта да стане реалност. Кой ти пуска мухи за антидепресанти? Та с тях само подтискаш един проблем, не го решаваш. Я се стегни. Не можеш да ме убедиш, че жена, на която биологичния часовник тик-так-а, която вижда своето бебе във всяка количка по улиците и която е минала през процеса "опити-изследвания-диагноза-изследвания-опити-лекарства-болка-страх...и т.н."  може да се пречупи пред един цистит!
Пожелавам ти успех и скоро да се решиш на успешния (надявам се) за тебе опит

# 591
gerda, че и в уретрата ли има сухота от хормонален дисбаланс?
truly_blessed, благодаря за хубавите думи. просто ме е страх да няма бактерии ... за антидепресантите ми пуска мухата един уролог.

# 592
Какви антидепресанти, моля те!!! А знаеш ли за всичките им странични ефекти, изобщо не си го и помисляй! Поговори пак с доктора, който ще прави ин витрото, и скачай.

# 593
Аз имам същия проблем с паренето и съм пред дилема дали да стартирам процедура или да отложа. Само че, при мен има изолирана бактерия Е-коли и сега трябва да се преборя с нея.

# 594
ако имаш ешерихия коли, проблемът ще се реши, защото поне знаеш какъв е, така че ти пожелавам скоро да го разрешиш. а аз какво ли не открих и излекувах. и сега пак проблем няма, а парене има.

# 595
Здравейте момичета, след неуспеха ни останаха замразени ембриони и мисля в края на месеца да направим ЗЕТ. Преди това обаче искам да си пусна някой изследвания като: цитонамазка, микробиология, хламидии, трихомони, уреаплазма и микоплазма. Според вас има ли и други инфекции които пропускам и трябва  да добавя?

# 596
Това което преживях с този цистит и парене при уриниране последните 6 месеца след операцията. Какво ли не изследвах какво ли не направих, какво ли не излекувах - уреаплазма, трихомони, стафилококи. Сега всички изследвания са отрицателни и познайте, пак парене. Какво ли не съм пила, антибиотици, билки, билкови таблетки, химиотерапевтици, чайове
Парене при уриниране има при проблем с бъбреците - напр. простуда. Парене има и когато в уретера има излизащо камъче. Трябва да наблюдаваш урината си всеки път в прозрачен стъклен буркан, ако излезе камъче, ще се види. От дразненето на уретера идва паренето, да, стига и до влагалището. Понякога има кръв, понеже камъчето драска уретера, но може и да няма кървене. Няма лекарство - само се пие много вода; разни билки и масла са слухове.
Камъче в уретера се установява чрез рентгенова снимка с контраст (не боли, инжектира се във вената), но не знам, дали в България се прави това. Трудно се вижда на снимката, стажантът забеляза слабо прекъсване на контраста в уретера. Не е задължителна Ro-снимка. Пишеш, че си пила антибиотик, би трябвало да си преодоляла възпаление.
Правиха ли ти ехография и кръвни изследвания на бъбреците? Ако си от София, може би във Военно-Медицинска Академия вече да имат съвременни ехографи, защото преди години имаха с много малък екран. Като си спомня в чужбина на какъв ехограф гледаха - беше с екран на голям телевизор. Тук не съм виждала такъв.
За ин витрото - добре е, да преодолееш паренето, на каквото и да се дължи. Виж уретера и бъбреците, едва ли е на психическа основа. Пий много вода - към 1 литър на ден, даже и като оздравееш, да излизат токсините. Може филтрувана вода, ако няма минерална. Търси минерална вода, която не е озонирана. Забранени са шоколади, какао, кафе (аз нарушавам забраните епизодично).

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 02:12 от mammita2012

# 597
Момичета и аз от днес съм блокирана с лукрин и след две седмици живот и здраве започваме стимулацията.
За първи път съм по дълъг протокол, ще видим как ще реагирам Praynig
Клер док почти винаги започва с Естествен цикъл, който въпреки, че е един вид диагностичен има реален шанс за бременност. Аз имам дъщеря си именно от такъв опит Heart Eyes
САБ да чукна на дърво нямам опит с цистит, но мисля, че уретата и влагалището макар и близо все пак нямат връзка. Не зная нека по запознатите да кажат. Според мен щом изследванията са ти без бактерии и лекарите ти дават зелена светлина- трябва да направиш опит. Нали така все пак имаш шанс, а ако не опиташ-нямаш. По този начин тъкмо фокуса на вниманието ти ще се измести от цистита към процедурата, а това мисля, че ще свърши много по-добра работа от всякакви антидепресанти. Пожелавам ти да вземеш най-правилното решение Hug
Герда успех ти желая, дано това е успешния ти опит Praynig
На всички Hug

# 598
Вода /не супа, сок, кола/ на ден за всяка от нас е мин 1,5-2л. При бременост водата е много важна, може с малко храна, но с много вода.
САБ, лично аз бих се усъмнила в качества на уролог, който изписва антидепресанти. Потърси 2-ро мнение.

# 599
  • София
след вчерашното неуспешно целодневно звънене днес ми вдигнаха от първия път  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт