СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 97 739
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
  • София
отрицателна е тази стойност

# 496
Има ли значение това IU/l ? И каква трябва да е стойността за положителна ?

# 497
# 498
  • Варна
Абсолютно отрицателен е, то си пише в референтните стойности - за небременни жени 0 - 3, твоето е 0,29. Демек влиза в референтните граници за небременните.

# 499
13.07.2016 - стойност- 2.88 - 5 дни преди закъснение
15.07.2016 - стойност- 27.44 - 2 дни преди закъснение
18.07.2016 - стойност - 94.43 - ден на М.Ц

Тези стойности ги пиша за всички "бъдещи мамита" , които са с ниска стойност поне над 2.00
По принцип това е отрицателен резултат, но не винги. Ето при мен тази стойност онзачва бременност.
Много ми казвахе, щом е под референтните стойности, не си бременна, не им повярвах и вътршно занех, че вътре в мен ще има и има нов живот.

Имайте търпението и изчакайте два дни до следвщия тест, там вече със сигурност ще бъдете сигурни дали сте бременна или не. Но никога не губете надежда!!! Успех!!!

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 12:06 от narito11

# 500
  • Варна
narito11,
първият ти тест е правен прекалено рано, 9 дни след О е съвсем нормално да ти е такава стойността. Ако се тества след закъснението или поне 11-12 дни след доказана овулация тогава отрицателният тест си е отрицателен.

# 501
Мила, аз това вече го знам. Написах го за хора, които биха се сблъскали със същия "проблем" Нека да знаят какво горе-долу би могло да ги очаква. Естетсвенно всеки си индивидуален, но при мен това означава бременност.

# 502
  • Варна
Да, защото си се тествала прекалено рано! (Почти) всяка бременна жена, която се тества на 9-я ден ще има отрицателен тест! Все в един момент, преди да се позитивира нивата на хормона са били ниски. Затова и няма смисъл да се тестваш на 9-я ден, тестът няма да бъде информативен. Само че ако имаш такъв резултат на 14-я ден след ову примерно няма смисъл да се надяваш на чудо. Защото няма шанс за чудо.

# 503
Ето затова тестове се правят при закъснение....Един ранен тест никога не знаеш достоверен ли е...Тест за бременност се прави след закъснение на цикъла....Иначе резултат под 5 е отрицателен.

# 504
На 9 ден след овулация (със сигурност, понеже следях и БТ) ЧХГ-то ми беше 24. Излезе черта и на уринарен тест преди да пусна кръвния.

# 505
Момичета, занимавах ви с моята особа миналата седмица. Пусках ЧХГ по-предния четвъртък, стойност 3272, след това пуснах в понеделник - 6589. На прегледа преди да пусна тези изследвания, докторът ми каза, че изостава със седмица ембриона. И да изчакам до 18.07 - вчера. Та вчера на прегледа не видя да се развива  - същото становище, съответно - мисед аборшън, и следва кюретаж.
Но на мен ми се гади, умора, отпадналост, напрежение в гърдите. Пуснах ЧХГ пак днес, резултатът е >10000. Какво значи това?! Не се развива плода от две седмици, а се е покачил ЧХГ, но в малки стойности. И каквъ е тоя знак за по-голямо?

# 506
  • Варна
Значи, че е над 10 000, но явно реактивът не може да измери точната стойност... Защо не отидеш на второ мнение?

# 507
Значи, че е над 10 000, но явно реактивът не може да измери точната стойност... Защо не отидеш на второ мнение?

Недоумявам как може да има такива лаборатории, с подобни резултати! Ми да бяха го писали >30....пфффф

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 15:30 от Small Sun

# 508
  • Варна
Ами има, прекалено големите стойности не могат да бъдат измерени. Не знам дали в друга лаборатория биха го изчислили, нямам опит по въпроса. Иди за второ мнение. В коя седмица би трябвало да си? Какво точно се вижда на ехографа?

# 509
  • София
на такива стойност и безсмислено да се изследва изобщо, по-смислено е какво виждат вече на прегледите  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт