На море в България 2015 - 5

• 39 552
  • 375
  •   1
Отговори
# 240
Ще се присъединя към мнението на Роналд. За мен е повече от показателно това че всеки втори се връща с вирус от морето. Това какво означава, замърсено море, некачествена храна и тн. Жалко че имаме толкова хубаво море, а го превърнаха в тоалетна.  Peace

Да, за съжаление нещата отиват все повече извън границите на България за море .....Не знам какви ще бъдат заключенията на бизнеса след края на сезона , но гарантирано следващия сезон ще има огромен отлив от българското море .... ooooh!
Дали??? Това го слушам от 20 год. как е зле сезонът, как нашето море е най-лошото и най-мръсното, как хотелите са на загуба и други небивалици. Мога да се обзаложа, че следващото лято пак ще е така пълно навсякъде и пак ще си има туристи по нашето море, а хотелите пак ще ревят, че са на загуба.

# 241
Както е тръгнало можем най-спокойно да прекръстим темата "На фекалии в България"

Бяхме на море в Оазис дел Маре от 1-ви до 8-ми август. Една седмица по-късно излезе забраната, но от нашата група 9 човека - 4-ма /2-ма възрастни и 2 деца/ се разболяха. В морето не се бяхме къпали, времето беше лошо, но и не е нужно за заразяването. Вируса се предава много лесно при липса на елементарна хигиена. Камериерката със съчуствие ни информира, че в момента е пика на този вирус в Лозенец и повече от половината персонал вече го е преболедувал.

Всъщност няма значение в коя точка на нашето черноморие се намираме, истината е че инфраструктурата ни е остаряла и с малък капацитет.
Виновни са тези, които разрешаваха през годините поголовното застрояване, но без разширяване на инфраструктурата.
Разрешаването на строежи, малки, големи, всякакви, но без предвиждането на пречиствателни станции, без рашрияването на пътища, без адекватно водоснабдяване и електроснабдяване /помните ли как до преди 2 години тока рязко спираше в Сл. бряг и Несебър, Равда? И защо много бързо се изгради ел. мрежа, която да поеме натоварения летен сезон, а години след това и пречиствателна станция?/
Защо никой не задължава Застрояващия да оправи пространствата около себе си, според легловата база да се предвиждат и адекватен брой парко места и т.н.

Била съм на всички плажове по южното черноморие, двата мои най-любими Градина-Златна рибка и плажа между Приморско и ММЦ са превърнати в тоалетни. Незабравими са гледките на плуващи фекалии....
Въпроса не е дали морето е чисто или не. За мен такъв  въпрос няма. Мръсно е. Много мръсно. Въпроса е защо допуснахме тази мръсотия? Ние я допуснахме, като с години мълчахме и позволявахме това, не изисквахме и не протестирахме. Аз другият въпрос "Защо те са го допуснали?" не си го задавам, за пари, за много пари. Ние обаче защо?

http://www.blitz.bg/news/article/357593
Това е само един пример за "стопанисване".

В сайта на РЗИ-Бургас, всеки може да се информира за качеството на водите, но аз винаги имам едно наум, четейки редовните им бюлетини.
http://www.rzi-burgas.com/Vodi/kachestvo%20na%20vodite.htm

# 242
Вярно е, последните години само мрънкаме (вкл. и аз  Laughing) колко е мръсно по нашето море и колко лошо е обслужването. Миналата година наистина го пропуснахме, ходихме в Гърция, но тази година като теглих чертата и съобразих всичко от нашата си камбанария, везната натежа към родното. Аз по принцип не готвя по почивки /защото ако си готвя на каква почивка съм всъщност  Crazy/  се изхранваме навън. В Гърция обаче, има едни начални 40-50 евракита на ден за отскок - само нощувката в прилично студио е толкова. И поне оте 70-80 си мисля, че трябват, за да си хапне човек нормално навън, а и за глезотии да има. Като сложим кафето, сладолед, сокчета и тем подобни, поне за нас вариантът отпадна. Поне засега, за догодина не знам, тогава ще мислим. Та мисълта ми беше, че всеки си преценя и явно все пак има и хубави неща тук, за да има и туристи съответно, и капацитетът да е изпълнен  Rolling Eyes

# 243
е кога е било лошо времето, та 1 седмица след това били забранили, лошо време тогава не е имало и как мене за 15 год само 1 път ми стана зле на Лозенец и ми мина за 1 ден, айде стига вече с това преувеличаване, че вече ми идва в повече

# 244
За втора година плуваме и плюваме на Кабакум и на плажа на Журналист и след десет нощувки се връщаме без летни вирусни "екстри", което за мен е абсолютен показател за водата.

# 245
И ние за 7 нощувки на Нестинарка отидохме и се върнахме здрави. До преди дъждовете водата изглеждаше кристално чиста, особено в зоната пред новия хотел. от друга страна хората от Саут бийч масово са били с вируса, така че може и да има връзка с храната

# 246
Веселка, късметлии сте.  Peace А това че водата изглежда чиста, не означава че е такава.

В друга тема за Черноморец, един местен мъж се беше включил и много добре беше обяснил състоянието на морето таза година. Като от първа ръка както се вика.  Peace

Относно Гърция, наистина излиза по-скъпо, но пък и предлаганото качество е по-висока. Миналата година се отядохме на миди, риби, калмари, октоподи и тн. И то присъстваха на обяд, вечеря в ОИ хотел.
Тук винаги под страх съм си поръчвала такива глезотии, да не би да са стари.

# 247
Веселка, късметлии сте.  Peace А това че водата изглежда чиста, не означава че е такава.

Може и да сме късметлии, не знам. От хотела никой не се оплака от някакви такива неразположения. Имам поглед, защото за една седмица се запознахме с повечето семейства покрай децата.
но наистина плажа пред Серенити беше доста по - лош. Там като че ли никой не чистеше водораслите

# 248
zveti81, може ли името на хотела в Гърция /може и на ЛС/, благодаря!   bouquet

# 249
  • София
zveti81, присъединявам се към молбата на Мерлински - ако може и на мен името на хотела.  Hug

Аз пък да кажа, че където и да сме ходили на море, не сме лепвали никакви вируси, пу-пу.

# 250
Цвети, и аз искам да знам кой е хотела в Гърция, постави го в скрит текст тук, то така или иначе и странични неща се говорят  Laughing

# 251
е кога е било лошо времето, та 1 седмица след това били забранили, лошо време тогава не е имало и как мене за 15 год само 1 път ми стана зле на Лозенец и ми мина за 1 ден, айде стига вече с това преувеличаване, че вече ми идва в повече
Е няма угодия на хората, а ако РЗИ не беше затворила плажа и се бяха разболяли масово хора от дизентерия например, тогава сигурно щяхме да мрънкаме, че отворните институции не са си свършили работата. След като е забранено, значи има сериозна причина за това.
Българинът не се научи да спазва правила и все мрънка. Никой не казва, че само в Лозенец са толкова зле нещата, но в момента там са регисрирани тези проблеми и е нужно търпение, за да се изчисти морето. Ако си спомняте миналото лято на два плажа във Варна имаше наложена забрана за къпане, след наводненията при Аспарухово.

# 252
Поствам го в скрит текст, дано да успея, че пиша от тел
Скрит текст:
Медитераниан Халкидики
  bouquet

# 253
И ние за 7 нощувки на Нестинарка отидохме и се върнахме здрави. До преди дъждовете водата изглеждаше кристално чиста, особено в зоната пред новия хотел. от друга страна хората от Саут бийч масово са били с вируса, така че може и да има връзка с храната

Ако визираш Томас резиденс сега е обратно. Там буквално е блато. Във водата ,а  и на пясъка имаше / поне до вчера/ огромно количество водорасли. Във водата бяха като плътна пелена, изхвърлените на брега си стоят поне 2- 3 дни. От петък до неделя е имало много силни дъждове. Вадели са колите с джипове от паркинга на Серенети. Така поне слушах да се разправят на плажа. В понеделник имаше извадени доста чадъри в зоната до лодките. Явно морето още не се е изчистило и  е доста бурно. Днес бяха забранили влизането пред Серенти. Не разбрах яма или течение някакво. Едва извадиха един руснак и спасителите опънаха едни въжета .

# 254
Да, за него става дума. Ние си тръгнахме в събота, а в петък цял ден валя. Морето беше мбого бурно. Извадихме късмет с времето. Само последния ден валя, а плажа и морето бяха прекрасни. Виждаха се рачета във водата

Общи условия

Активация на акаунт