Козунаци месите ли?

• 54 456
  • 400
  •   1
Отговори
# 30
Защо не ми се отваря линка от Наталина? Моля помагайте. Аз си меся, защото тука не се продава иначе нямам нищо против купешките. Ама да пробвам тази година нова рецепта щом толкоз я хвалите.

# 31
  • Czech Republic
Линка е променен Simple Smile Редактирах го по-горе! Пробвай сега  Heart Eyes

# 32
Аз тази година за първи път правих козунак с рецептата на Скарлет О'Хара, за което хиляди благодарности! Станаха разкошни! ( не че са си мои де  Embarassed, ама и домочадието много ги хареса Wink )
Ето тук може да ги видите:
http://community.webshots.com/album/548912181qxgTel

# 33
да, последните 2-3 години не съм, но възнамерявам да подновя старата традиция

# 34
  • София
  Всяка година баба и мама месеха. Последните години баба поостаря, мама е с шипове на ръцете и нещо не могат, но намериха идеалният вариант - брат ми(той е 1.92 м) като му забъркат продуктите и той меси, а после баба и мама плетат и украсяват козунаци.
  При нашата голяма фамилия на Великден се замесват козунаци с по 25-30 яйца.  За съжаление нямам снимки на компютъра да покажа какви красоти и количества сме сътворили.
  Тази година трябва да се пробвам, че срамота брат ми да се похвали, че е месил козунаци, а аз не съм си нацапала ръцете.

Миналата година съм чакала 1.30 час за да си купя козунак. То по-добре да си бях месила.

# 35
Все още не съм се пробвала, струва ми се много сложно изпитание, но за сметка на това майка ми всяка година меси, друго е да ти замирише на домашно приготвен козунак Grinning

# 36
Докато живеехме заедно със сестра ми, пробвахме 2-3 пъти, но неуспешно.   Embarassed
Баба ни, лека й пръст, правеше страхотни козунаци   chef , може би за това и " летвата " ни е твърде висока ?  newsm78
Пробвахме , да се редуваме в месенето, ставахме и през нощта, да месим, но не и не ! Sick
Една баба ни каза, че слагаме много захар, което пречи да бухнат добре.  newsm78
Вече не пробвам, купувам готови, а наблягам на украсата за яйцата.  Hug
А как обожавах миризмата на козунак в кухнята на стара майка !  Peace
Иска ми се да опитам пак, но не знам дали ще ми стигнат силите ? Thinking

# 37
  • Шумен
Mдаааммм, преди 2 години ми беше дебюта с рецептата на Спаска, страхотна е  Hug
Тази година ще пробвам и рецептата на natalyna, но мисля и едно панетоне да купя, ей така, за проба. Иначе козунак няма да купя  Naughty Обичам да си го наблъскам със стафидки и локум Joy А при миналогодишните експерименти много харесах и плънка от смлени орехи, канела, какао и захар  Crazy

# 38
Момичета-аз като пълен начинаещ да попитам-може ли някой да ми каже на колко градуса и за колко време печете козунаците newsm78 newsm78

# 39
Да, сама си ги правя, но откакто съм в Чужбинско Wink в Бг нямах нужното желание и търпение за това Confused

Наталина, страхотни умения имаш Wink

# 40
Меся. Рецептата ми е от една майсторка и няма грешка. А и атмосферата вкъщи е по-празнична някак. Освен това обичам повече рулата и кифличките от козуначено тесто, а тях няма откъде да купя.
http://community.webshots.com/photo/338294922/1338295441067718643wYkSGy

# 41
  • Paradise
Купувам ги, 1-2 пъти се пробвах и нищо не стана Embarassed Embarassed
Винаги съм се възхищавала на жени, които са умеятни

# 42
Аз ги правя по рецептата на Спаска. Страхотни са!
Благодаря, Ламичке!  smile3501 smile3501 smile3501

# 43
# 44
Аз от малка съм свикнала с домашните козунаци, баба ми ги правеше страхотни, след това ги месеше мама. Тази година за трети път ще ги меся аз, че на майка ми вече не и се занимава, а аз не признавам готовите. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт