Как се справихте с гаденето ?

• 6 410
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
До 3 месец ме държа. Избягвах всякакви силни миризми - силни парфюми, цигарен дим и прочие.

На мен лично ми ставаше по - добре, когато сутрин закуся, почти веднага след ставане. Иначе ми прималяваше и прилошаваше. Най - добре ми действаха тестени закуски - например рогче, или нещо друго не много мазно.

Аз с отварянето на очите тичам в тоалетната . Хапнах малко и се пооправих иначе ми беше много зле . И вода изпих две чаши от сутринта до сега , преди това ми стaваше гадно на корема като пия вода и почваше да ми се гади . Но водата с лимона като чели помогна ..

# 16
И това ще мине.  Hug

# 17
При гаденето в началото много ми помагаше тестена закуска сутрин, грейпфрут - плод или фреш и сладолед. Но четох че това което помага на една може да не помага на друга и всяка трябва да намери какво й помага малко или много. При мен лимоните и джинджифила не помогнаха нито заедно нито само вода с лимон.
Също докато се разхождах се чувствах добре и като седнех или легнех започваше да ми се гади.

# 18
Аз съм бременна за втори пэт,първия път имах лека бременност и не ми се повдигаше изобщо.В началото на втората всичко беше различно и постоянно  ми се гадеше дори и от водата.
Яж по -често и по-малко опитвай от всичко и виж кое ти понася.По принцип е така докато мръдне бебето-3-4 месец.
Леко раждане!

# 19
Аз понеже все мрънкам на лекаря ми, че ми е зле, той ми обясни, че това е заради хормон, който  свързан с образуването на плацентата. Около 4 месец нивата му спадат и тогава намалява и гаденето. Принципно това е знак, че всичко е наред Simple Smile  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 20
Помня, че аз повърнах само веднъж, но тогава се бях разболяла.
Не ми се е гадело много, но беше едно, по-скоро, отвращение към храна.
Писаха по-горе сутрин тестено - да, това ядях и аз. Мляко, орехи, плодове. Млякото на Мегле ми беше любимо.
Но наистина човек сам си намира, като хрътка, какво му се яде. Вярвайте на усета си!

# 21
На мен малко ми помага да смуча лимон- нарязвам си го на резенчета и си ги хапвам. Облекчава моментно, но пак е нещо.

Лекарката ми изписа капки против повръщане на д-р Тайс, но още не съм ги взела.
Миналата бременност ми препоръчаха таблетки "Емил", от които не усетих особено подобрение. С една дума- НИЩО не помага, чакаш да отмине.  Peace

# 22
И аз не можах да се справя по никакъв начин с гаденето - търпях си го  Confused при мен продължи до към 5 - тия месец и беше почти по 24 часа, включително и нощем, не можех да спя, събуждах се и ми беше лошо. Намаля постепенно, не изчезна изведнъж. Повръщането и то така...хапвах много тестени неща, пиех фрешове, ама всичко имаше ефект най - много половин час. Малко ми помагаше чай от мента, но после прочетох, че не трябва да се пие защото предизвиква контракции, така че внимавайте с него  Peace

# 23
Никак, просто мина в един момент!

# 24
Като ми се догади смуча резенче лимон, при мен действа на момента, пробвай  Wink
Отностно таблетките Emil и на мен ги предписаха, но не ми помагат особенно, напротив - вкуса им ми е отвратителен

# 25
Със солети. Но при мен не беше силно, не знам дали ще помогнат, ако е много силно.
И аз така. Абсолютно веднага след като се събуждах сутрин, хапвах солети или бисквити. Иначе не можех да стана от леглото. Също ако не бях яла скоро, пак ми ставаше лошо. Хапнех ли, минаваше.

# 26
Какво ли не опитах,но уви...нищо не помага....в средата на 5 месец съм и още ми се гади от всичко...До 4 месец повръщах най-малко по 2 пъти на ден...това поне ми отмина.Наложи се едни приятели да ми донесат от Канада Диклектин,но и от него ефект не видях...по едно време ми облекчаваха гаденето плодови бонбони,но не беше за дълго.Моят АГ казва да търпя...за хубаво е

# 27
Да ви споделя мили бъдещи мами аз си повръщах до 8-ми месец всичко съм опитвала , но без успех . Според мен да ви кажа всичко си е до организъм  baby_neutral

# 28
  • София
Много е странно но при мен само ако закуся не ми се гади ако стана и се замотам преди да ям и край цял ден съм на легло. Иначе една позната ядеше соленки и се оправяше. Трябва да му намерите цаката Simple Smile Успех!

# 29
Абсолютно е така. В закуската и то ранната е ключът. Аз вече съм 16 седмица и май дойде края на мъките ми. Добре съм вече и нямам помен от гадене и преумора. А бях мега зле...

Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт