Как се справихте с гаденето ?

• 6 387
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • София
При мен само Деган хапчета помогна. Когато гаденето поотпусна хватката, минах на хомеопатичното Вомитусхил със слаб успех.

# 31
Аз бях с гадене до 5ти месец.
При мен помагаше резан лимон и парче джинджифил в чаша вода.
Опитайте има ефект,а и е многоооо полезно.
Освен това наблягах над плодове,като диня,ягоди както и зеленчуци като свежа салатка от домати със сирене.
Супер много обичам таратор.
В никакъв случай люто или пикантно,подправки,пържени неща.
Това е моя съвет,надявам се да съм полезна.

# 32
Може да звучи изтъркано, но лекарството е раждането.  Grinning е гаденето обикновено преминава към 4тия месец, но бременността като цяло е свързана с неразположения от различно естество. Резултата обаче си струва.  Crazy

# 33
  • София
Може да звучи изтъркано, но лекарството е раждането.  Grinning е гаденето обикновено преминава към 4тия месец, но бременността като цяло е свързана с неразположения от различно естество. Резултата обаче си струва.  Crazy

Напълно съм съгласна Wink Спасение няма, но си заслужава!

# 34
Аз съм в 16 седмица и вече не ми се гади и повръща толкова често, но пак се случва от време на време. Много е гадно чувството и е ужасно, защото не можеш да се храниш. На мен нищо не ми помогна.

# 35
Освен дегана, който не знам дали е с рецепта има хапчета Емил без рецепта, но мен те ме дразнеха още повече!
Карам вече 3 бременност и става по- зле свсяка следваща гаденето. Ако не проветряване, приятни ароматни свещи, избягване на бременеене в пролетно-летния цъфтящ период (т.е. стриктно планиране на бременностт), забрана за цигари и алкохол у дома.... ами незнам как!
До началото на 5 месец си е гадно! поне...
Вода с лимон,кисели краставички, джанки, нещо друго кисело - това са м начините за облекчаване. Когато обаче започнат киселините тези мерки само влошават положението. Имала съм такива случаи.
Киселини е за предпочитане освен с гавискон (талцидне бива), да се потушават с храни като ориз варвен картоф, чаша прясно мляко. Млякото е алерген. не бива да се прекалява и в бременността и при кърмене! Мазно, пържено, подправки, много солено, ципите на домата и гроздето, прекалявсането със зеле боб, леща грах, многото шоколад и захар, дробчетата също.... сигурно и други още храни да бъдат ограничени драстично. Който иска ще прочете за храненето и ще разбере защо.
Хубаво е, ако огладнеете след 8 да хапвате само ябълка или др. плод и да лягате да спите навреме, защото пак ще огладнеете Wink

# 36
Опитай още преди да сте се измъкнала от леглото да похапнете мъничко сух хляб, сухар или изсушени плодове. Изпийте чаша леко подсладен ментов чай, така ще се поотпуснете, а и нивото на кръвната захар ще се покачи.

# 37
Печена филийка ми помага,понякога.Нищо друго не действа.

# 38
Хапчета Емил ми облекчаваха, но те бяха по едно на ден. Съответно като му мине действието почвах със сладолед, таратор, домашна лимонада (газирана вода, лимони, мента или джинджифил), спрайт...

# 39
Аз бях клиничен случай  ooooh! - гадене и повръщане до самия ден на раждането, и с двете бременности. Няколко пъти имах над десет повръщания дневно и влизах в болница заради обезводняване, помагаше ми само Деган мускулно, и системи.
Но Деган е много, много силно и опасно лекарство и трябва да се приема само в краен случай и то по лекарско предписание.
Емил, Вомитусхил и т.н. не ми помогнаха никак.

# 40
Аз бях клиничен случай  ooooh! - гадене и повръщане до самия ден на раждането, и с двете бременности. Няколко пъти имах над десет повръщания дневно и влизах в болница заради обезводняване, помагаше ми само Деган мускулно, и системи.
Но Деган е много, много силно и опасно лекарство и трябва да се приема само в краен случай и то по лекарско предписание.
Емил, Вомитусхил и т.н. не ми помогнаха никак.

Абсолютно същото беше и при мен с първото ми дете.Последния път,когато повръщах с първото беше вечерта преди раждането.Повръщала съм 13 пъти дневно,броено!Просто бременността не прощава в моя случай. ooooh!

# 41
Момичета много ми се гади и повръщам. Оревах темите, много съм отслабнала и съм в 13 седмица. Лежах няколко пъти в болницата вече. Кофтито освен че съм на легло имам ужасни болки  и контракции. Моля някой ако знае лек да помага. Вомитосхил, емил, натриев цитрат, ипека, лимон и прочие не помагат. Незнам вече какво да правя. Моляви със сълзи помогнете.

# 42
За контракции знам магнезий. Може да се пият примерно 10 таблетки шуслерова сол 7 (което е магнезий) в топла вода. Отпуска мускулите. За повръщането не съм запозната.

# 43
Момичета много ми се гади и повръщам. Оревах темите, много съм отслабнала и съм в 13 седмица. Лежах няколко пъти в болницата вече. Кофтито освен че съм на легло имам ужасни болки  и контракции. Моля някой ако знае лек да помага. Вомитосхил, емил, натриев цитрат, ипека, лимон и прочие не помагат. Незнам вече какво да правя. Моляви със сълзи помогнете.
Милата,знам какво ти е... Hug Hug Hug
За контракциите кажи на АГ-то,ще ти изпише магнезий...ще си го пиеш до към 8 месец...
аз също като теб много повръщах и отслабнах 12 кг....повръщането спря в средата на 5-тия месец от самосебе си..но сега ако прекаля с яденето пак повръщам.опитвай бабини лекове.ако не става аз правех така закусвам,повръщам ,после спя,към 17 часа хапвам,повръщам и пак спя Sad...гаденето не ми е отминало още.като ти отмине повръщането ще почнат гадните киселини,абе не е лесно. Hug Hug Hug

# 44
Милата много ти съчувствам. Аз не мога да сложа в устата нищо. Веднага обратно,  а за съня ти завиждам много рядко спя и то нощем за по няколко часа. Имаш ли нещо което поне моментно да облекчава. Трудно ходя на лекар и изследвания. И си мисля че проблема ми е в корема вътре се води война и така повръщам, но не са киселини.

Общи условия

Активация на акаунт