"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 336
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Комплект за изписване имам подарък от майка - включва камизолка, гащички, блузка, ританки, шапка, ръкавички, лигавник и одеалце.
Реално за изписването ще използвам блузката с ританките и шапката.

За новородено е хубаво дрешките да са с дълъг ръкав.

# 181
Купих готов комплект от боди с дълъг ръкав, ританки, блузка, шапка и гащеризон. Всичко друго е подаръци. Но започнах да пера с Тео бебе лавандула и май пак ще пера дрехите /днес купих Сано и Ариел сенситив/ - изобщо не ми харесва аромата на този нов Тео. Вчера извадих завивки от голямото дете и така хубаво ухаеха още леко и деликатно, а са минали години - не помня с Тео бебе ли перях или Сано - чуден аромат имат! Вие с какво перете?
Моят беб е пораснал за 2 седмици 500 гр. и вече е 2750 гр. и отговоря на седмицата - много внимателно гледах как маркира доктора и според мен точно си поставя границите. Все още си е главично и дано не се обърне повече.  Grinning

Чудя се и за бибата още - да вземам ли в болницата?

Багажът за болницата ми е готов - ихуууу!  Party

# 182
Аз купих Персил сензитив, днес даже пуснах първата пералня. За да усетя миризма трябва мнооого да душа Simple Smile
В темата за перилните препарати питах за Сано и Тео бебе, защото знам,че са доста предпочитани. Там ми казаха, че вече не са каквото бяха.
Вкъщи ползваме Персил, затова заложих и за малката на него. Но купих малка разфасовка, ако трябва ще го сменя.

# 183
А Бочко някой ползва ли? Тео бебе няма да е нашият прах за пране вече. Похвалиха ми и Бинго бебе.

# 184
Ползвам Сано течен, доволна съм, много хубаво мирише.
Да кажа за съдовия хирург, няма повод за притеснение. Вените били повърхностни и може да нося ластични чорапи, но ако искам. Така или иначе след раждането ще ми бият инжекции за разреждане на кръвта. Каза да не се притеснявам.
Болницата е хубава и работят с направления, та който иска може да се възползва.

# 185
Аз лично използвах за дрешките " Бочко " да ви кажа доста мекички станаха и първото пране което пусна ги пуснах на 30 градуса поне така казаха бабите да направя Joy

# 186
Ползвам Сано течен, доволна съм, много хубаво мирише.
Да кажа за съдовия хирург, няма повод за притеснение. Вените били повърхностни и може да нося ластични чорапи, но ако искам. Така или иначе след раждането ще ми бият инжекции за разреждане на кръвта. Каза да не се притеснявам.
Болницата е хубава и работят с направления, та който иска може да се възползва.
Благодаря за инфото за вените. А какво означава повърхностни? Аз днес също питах Аг-то дали има проблем да раждам нормално заради вените,а тя каза-няма и че евентуално после ще ми бият клексан за профилактика, но не каза подробности. Иначе беба в 37г.с. е 3200 и се е обърнала.

# 187
Момичета, бебешкото пране на 40 или на повече градуса го въртите? И ако някой ползва сушилня- плюшените неща и те ли там? Не се ли разпадат?

# 188
Аз лично всичко изпрах на 30 градуса и всичко си е наред

# 189
На 40 градуса го пускам.

Ще взимам биба в багажа за родилното.

# 190
  • софия
Аз знам че се перат на не повече от 40 градуса дрешките. За бибата и аз ще взема в болницата една позната ми каза че е доста необходима

# 191
За прането - на повече от 40 градуса не смятам да пера.
За бибата - това е артикулът, който ще се опитам тотално да не вкарвам в употреба. Не съм купила и се надявам да не ми се наложи да купувам.
За килограмите - моят го измериха 3060 гр. в 34 г.с., но се надявам да е грешка  Laughing До сега си вървеше стандартно и сега изведнъж тия 3 кила...  Crazy

# 192
А какъв термометър избрахте, ако купувате нов разбира се? Имам такъв, но счупих капачето за батерията и понякога се вади. В аптеката ми препоръчаха такъв, но ако има някой и преки наблюдения, защото е безконтактен не знам до колко е  прецизен...

О, само аз ли пера в началото всичко на 60 градуса?  ooooh!

# 193
Хриска, ами не разбрах точно. Но каза, че нямам тромбофилия и да не се притеснявам. Ако си от София и искаш ще ти дам телефона и си запиши час. Аз лично останах доволна. Peace
Иначе дрешките прах май на 65 градуса, но аз имам бебешка програма на пералнята. Имам и сушилня и мисля да не гладя повече, а дрехите там да ги суша, градусите са високи и пак се дезинфекцират дрехите. Peace

# 194
За бибите - имам една на Чико и две на МАМ, подарък са ми. Не мисля да ползвам биберон, затова няма да ги взема и в болницата.

За обличането - за мен комплектите за изписване са нереално скъпи и включват доста излишни неща. Мисля да си направя сама комплект - пелена, боди с дълъг ръкав и ританки с шапка. Мисля,че е достатъчно. И едни ръкавички, евентуално. Ама в наше село няма много голям избор от пелени, а да ходя до Пловдив - не ми се занимава. Затова в краен случай ще взема ето това, мисля, че е все с полезни неща:

Скрит текст:

моето включва абсолютно същите неща, но картинките са жирафчета - като за момченце. Излезе ми 33 лв. да - комплектите за изписване са наистина адски скъпи и включват терлици?? например, които не са за сега. Аз исках да си купя за 10 - ина лв дрешки комплект, и имам меко синьо одеалце, но нашият татко не склони, та се прежалих. Не виждам за какво ще използвам и възглавницата - имам я същата?? Ама, айде здраве да е

Общи условия

Активация на акаунт