"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 339
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, маминки. Аз от сутринта пера и гладя. Много е вълнуващо, оглеждам всяка дрешка и си представям бебчето как ще изглежда в тях. Иначе за болките ниско долу аз ги имам от три седмици,иначе днес влизам в 36 седмица. Има аз имам разширени вени на левия крак. Ходя на прегледи в трета градска при професор Паскалева. Преди две седмици бях , каза да си купя ластичен чорап, да го нося от сутрин до вечер и по време и на раждаането. Лошото е , че от май месец съм на инжекции КЛЕКСАН от 0,4мл. При последното изследване се оказа, че не ми действат въобще и , че АНТИ-Хасково ми е паднало на 0,23. Сега увеличихме дозата на 0,6мл. Тази седмица смятам да отида и да видя дали поне от тях дали има подобрение, че термина ми е за 18 септември. Моята докторката каза, че с тази разширена вена е по-добре да се ражда нормално, но я притеснявало,че тазът ми е тесен, коремът ми бил голям....нещо и аз не можах да я разбера.

# 166
А инжекциите Клексан как са ви изписани?
Ох много се притеснявам, 11 години не си обърнах внимание и сега дано не съжалявам горчиво за това. Praynig

# 167
Момичета , мен от вчера ме мъчи една буца в гърлото, като бонус имам и киселини от време на време и се получава много странна комбинация, като получа киселини започвам да се давя и да кашлям. Нещо да ми препоръчате за гърло освен лукчета, чай и мед?

Мен ме облекчават Голия актив, черните с много евклипт и мента.

Аз днес поставих началото на голямто пране, а утре може би и на голямото гладене Simple Smile Оказа се, че имам повече дрешки отколкото сама предполагах, а като минавам по магазините, все нещо ново харесвам. Те малките са толкова сладки Simple Smile

Някой писа, че си почива на всяка трета стълба, е и аз съм така Simple Smile А терминът ми е чак 24 септ. Може би скоро ще почивам на всяка втора Simple Smile

# 168
Аз си почивам на всяка трета  Joy доста ми е трудничко , но съм слушала , че доста помага това качване по стълбите после при раждането макар че се съмнявам  newsm78

# 169
О, не ми говорете за стълби. Живеем на 5 етаж без асансьор.  Joy

# 170
Ооо, аз бях с третата стълба Wink
днес излязох към  11,30 да си взема детето от библиотеката, и се прибирам преди малко. Май приключих с покупките - взех си постелка за смяна на памперсите, тенджерката за изваряване, кутийката за биберони, чаршафите ... Довечера като се прибера изварявам всичко и го мушкам в чантата за болницата, и смятам това да ми е вече Wink
Е, остава си отворен въпросът с гладенето на торбата с дрехите, ама чакам утре да завали, та да се разхлади, и тогава ще гладя Wink

Колко струват гащеризончетата при вас - аз ги гледам по 12-15 лв. Едно време май бяха по-малко пари?? Исках да купя 2 новички да имам, обаче се задоволих с едно. Ми много пари ми се видяха, да му се невиди ...  #Crazy

# 171
Ооо, аз бях с третата стълба Wink
днес излязох към  11,30 да си взема детето от библиотеката, и се прибирам преди малко. Май приключих с покупките - взех си постелка за смяна на памперсите, тенджерката за изваряване, кутийката за биберони, чаршафите ... Довечера като се прибера изварявам всичко и го мушкам в чантата за болницата, и смятам това да ми е вече Wink
Е, остава си отворен въпросът с гладенето на торбата с дрехите, ама чакам утре да завали, та да се разхлади, и тогава ще гладя Wink

В държавната болница ли искат шишенца да имаш? Или на различните болници им е различна политиката.

# 172
В болниците не искат шишета. Но от предишния ми опит си знам, без биберони да не тръгвам. Първото много ми рева в болницата - вдигна целия етаж на главата си. С второто си знаех за биберона - и нямах проблеми. Та, и сега ще си нося - преварени 2 броя, в кутийка.  baby_neutral

# 173
Руми, при нас има и по 8-9 лв много прилични, но магазинът е складов, и може би затова са такива цените. Макар че от същия купих бархетена пелена за 3 лв, а днес купих същата от друг магазин (на същия производител! ) за 2 лв...

# 174
Аз днес се усетих, че нямам кутийка за биби и ще трябва да ходя да купувам, че утре ще глася багажа и аз. Wink

# 175
  • софия
Аз дрешките си ги купих от Видин и от едни квартални магазинчета в София на много ниски цени - купих 2 гащеризона по 6 лв , ританки по 2лв и камизолки по 2 това от Видин - тук в София са малко по скъпи дрешките, но не съм и обикаляла много да търся . Как става това с изваряването в тенджера ?

# 176
Тук гащеризоните са по 12-15лв.

Слагаш нещата в тенджерка на котлона и чакаш да поври водата.

# 177
И мен ме подсетихте да си взема кутийка за  биби , че и аз нямам. За всеки случай да взема едното шише , че знам ли ги какво им е на главата в тази болница в която ше раждам baby_neutral

# 178
Аз днес най- накрая започнах покупки  и пране на старите дрешки. 3 пъти прах старите дрехи с най- различни препарати и никакъв ефект върху жълтите петна. Простряла съм ги, но изобщо не съм очарована Sad , изглеждат ужасно - някой успя ли да се справи с това?
За сметка на това почти съм си купила всичко за болницата от списъка, който изискват. Купих едно ново комплектче - жилетка с ританки, шапка и ръкавички и си мисля, че тъй като е тъничко, но все пак с дълъг ръкав, ще трябва да взема или боди потник или боди с къс ръкав. newsm78 Вие как смятате да обличате бебенцата?

# 179
За бибите - имам една на Чико и две на МАМ, подарък са ми. Не мисля да ползвам биберон, затова няма да ги взема и в болницата.

За обличането - за мен комплектите за изписване са нереално скъпи и включват доста излишни неща. Мисля да си направя сама комплект - пелена, боди с дълъг ръкав и ританки с шапка. Мисля,че е достатъчно. И едни ръкавички, евентуално. Ама в наше село няма много голям избор от пелени, а да ходя до Пловдив - не ми се занимава. Затова в краен случай ще взема ето това, мисля, че е все с полезни неща:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт