"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 332
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Беба я измериха в 35 г.с ако не се лъжа беше ..... 2.000 кг много се надявам да качи поне до 3.000  baby_neutral притеснена съм  защото докторите ми казаха , че ще я родя окло 2.600 , а аз си мисля , че за бебче е много малко Sad

# 196
Здраейте! Току що попаднах на един блог, който събуди любопитството ми и бързам да го споделя с вас. Вярвам, че ще е много полезен за останалите мами, които искат да изживеят своето естествено раждане след секцио. Пускам линк към разказа за едно нормално раждане в Пловдив след две рждания със секцио. Вътре има цитирани и други такива случаи.
Освен това на деня на отворените врати в МБАЛ Св. Георги ми препоръчаха да се видя с д-р Иванчева, която израждала там и подкрепя естественото раждане.
Приятно четене:
http://eliformums.com/nadjas-burd/

# 197
Аз ще пера дрешките с Максима. Биберони сега като казвате почвам и аз да се замислям дали да не си взема.Поръчала съм си и две шишета на мам анти колик,защото много ми ги похвалиха,мога да се стерилизират в микровълновата печка. Още нищо не съм подготвила,но тази седмица мисля да изпера дрешките и да приготвя багажа за болницата.Комплект за изписването съм взела на Рач, но наистина са скъпички,сега както има и намаления човек може и сам да си направи много хубав комплект.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 17:33 от desymn

# 198
Мен ме оставиха до последно да си правя разходки в коридора, дано и сега да е така. Не знам дали помогнаха, но всички така ме съветваха...Но не ми се размина система на края при 8 см. разкритие /поне за упойката си отстоях  Wink/, епизиотомия...уфф...сега ще видим как ще е.
Някой ще ражда ли в ОБ? 
ОБ значи Окръжна болница предполагам,аз мисля там да раждам.Ти избрала ли си лекар?

# 199
Аз прах със течния на Frosch baby, на 60 градуса и гладих. Обаче мисля после всичко на кратката програма, която е на 40 градуса и да пускам в сушилнята и да не гладя.

# 200
Бях на преглед за моите бактерии. Утре ще дам стерилна урина, за да се направи урокултура и на 28.08., когато ме записаха за следваща ЖК, ще ми изпишат антибиотик, т.е. 9-10 дена преди термина ми...Естествено пак се притесних дали ще успея да се изчистя....Sad
За бибите аз със сигурност ще взема за болницата. С първото ми дете бях взела за всеки случай,но наистина ми се наложи да ползвам - много плачеше, а на всички ревливи бебета акушерките им даваха биберони от шишетата за хранене с марля вътре... Sick

# 201
Момичета а как ще се стерелизират тези биби в болницата?

# 202
Комплектите за изписване и на мен ми се струват с прекалено много неща. Аз си купих отделно:
- боди с къс ръкав,
- гащеризонче с дълъг,
- имам хубава шапчица и
- ще взема лигавниче и чорапки.
А и пелена. Мисля, че това е достатъчно.

Относно прането, взех за проба Тео бебе Алое течен и много ми харесва как мирише. Пробвах го на наши дрехи и пере добре. Омекотител не ползвам и дрехите са меки. Бебешките неща ги пера на 50С още от първото ни детенце и нищо им няма - не се свиват.

От сушенето, обаче не се разпадат, а се свиват. Аз ползвам сушилнята само когато нещо ми трябва да изсъхне бързо. Суша си на вън - така са ми по-свежи някак дрешките. Моя приятелка суши всичко, защото живеят в много прашен район, но за целта купува винаги по-големи размери.

Относно бибероните, първото ни дете не пожела и ако и с второто е така, ще се радвам. Имам 2 от рекламните, които раздават по лекциите и не мисля да взимам други за сега. Ако има някаква нужда и зор, ще предложим, ако не - по-добре Simple Smile ... после пък трябва да мисля как да я отучваме Simple Smile

eldass, на термометъра можеш да залепи капачето с тиксо или лейкопласт, ако си ти върши работа и да си го ползваш. Ние имаме от тези за чело и не са много точни. Аз им нямам доверие.

vania93 - не е хич точно меренето на ехографите. Не се притеснявай за теглото - първото ни детенце се роди 2640 и после си навакса и си е съвсем здраво детенце Simple Smile

# 203
Момичета а как ще се стерелизират тези биби в болницата?

Май няма как. Просто вашите всеки ден ще ти носят стерилни от вкъщи Simple Smile

# 204
Бях на преглед за моите бактерии. Утре ще дам стерилна урина, за да се направи урокултура и на 28.08., когато ме записаха за следваща ЖК, ще ми изпишат антибиотик, т.е. 9-10 дена преди термина ми...Естествено пак се притесних дали ще успея да се изчистя....Sad

И на мен последните изследвания са ми лоши и бактерии в урината,нисък хемоглобин доста неща са и съм се притеснила.
Предишният път пак така ,каквото и да правя имам чувството ,че тия от лабораторията са ми copy &paste резултатите.

# 205
  • Северо=Западналия край
Аз изпрах на 60 градуса дрешките, но старите които са ми от първото детенце, иначе новите пера на 40 градуса, то и на повечето им етикети се препоръчва 40. И при мен някои от носените дрешки си останаха с петънца, няма спасение от тях. Иначе прах с тео лавандула, но и на мен изобщо не ми харесва как мирише. Ще пробвам с персил следващия път.
За биберона - категорично съм ЗА, предния път само моето огласяше родилното и се наложи да ми донасят спешно биба.

# 206
За бибите аз със сигурност ще взема за болницата. С първото ми дете бях взела за всеки случай,но наистина ми се наложи да ползвам - много плачеше, а на всички ревливи бебета акушерките им даваха биберони от шишетата за хранене с марля вътре... Sick

Не се притеснявай, вече си на финалната права, аз съм с ентерококи в урината и във влагалището, лекувах ги уж, ама не виждам резултат, имам доста силно течение , чакам и аз тези дни да ми излезе микробиологията, гинеколожката ми каза, че в урината трудно ще ги изчистя , защото имам стент на бъбрека , но то е по - важно във влагалището да няма, понеже могат да предизвикат преждевременно раждане.

# 207
За прането - първата пералня ще я пусна на 60 градуса с допълнително изплакване, ако имам сили и желание ще изгладя всичко. После вече на 30 градуса.  Peace

Термометър - не съм купувала, дано не ми се наложи в началото да се ползва. Ако трябва ще пратя ММ в аптеката до нас и каквото ми препоръчат.  Peace

За килограмите - хич не им вярвам. Ехографът в моят град я вади към 2.800, а в Пловдив - 2.500. Така че не го мислете, всичко ще е наред  Hug

Руми,комплекта от онлайн магазин ли го купи?   bouquet

Много ми е приятно да виждам раздвижване в темата, момичета  Hug

# 208
  • Пловдив
И аз пера на 30 или 40 градуса и не възнамерявам да ползвам никакви биби и шишета. Разчитам, че ще бъде м на кърма в началото - само на кърма. Дано де  Praynig

# 209
Аз бибата мисля да я стерилизирам вкъщи и после там пак с гореща вода, а ако се наложи ще носят от вкъщи.

Сега се сетих, че и моя комплект има възглавница. Вие възглавници ще използвате ли за бебетата?

Термометър съм взела от аптеката до нас, беше около 7-8лв.

ПП И аз се притеснявам, че няма да ми е чиста микробиологията, другата седмица ще разбера. Предния път имах кандида и то без никакви симптоми, нито течение, нито нищо.

Сега докато вървях на 2 пъти ме прониза за кратко долу матката, чудя се това контакции ли са?

Общи условия

Активация на акаунт