"Септември чакаме с копнеж,че да започне нашия бебевалеж" - Тема №7

• 31 082
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Джени честито бебче!Да ви е жива и здрава!На теб бързо възстановяване.
Това с плацентата е супер странно.За какво ще им трябва,не мога да разбера.
Онли - и аз ще съм секцио,но си ми пуснаха влаг.секрет и другите изследвания в 34 г.с. и имах кандида и си слагах глоболи два дни.Доктора ми каза че трябва да съм се изчистила преди раждането.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 15:41 от desymn

# 481
Десим, мерси. В сряда съм на тонове, и предната лекарка е в отпуск, та сега ще видим при кой ще се падна Crazy
И ще питам задължително

А плацентите се използват в производството на маски за коса. Wink

# 482
За рязането на пъпната връв - на училището за родители бе поставен този въпрос и акушерката, която водеше лекцията обясни надълго и широко, защо не е хубаво да се бави прерязването. С две думи, обясни че веществата от плацентата са важни, докато бебешкият организъм функционира в условията на утробата. В момента, в който бебето започне да диша, кръвоносната му система "превключва в друг режим" и получавайки онази кръв от плацентата, по-скоро може да му се навреди. Вредата се изразява в по-тежка жълтеница например. Самата кръв на бебето докато е в утробата, има едни качества, които стават съвсем различни, след навлизането на кислород в белите дробове. Започвайки да диша, детето трябва максимално бързо да адаптира организма си към новия начин на живот...
Съжалявам, че не мога да предам дословно всичко, което обясни акушерката тогава, но беше наистина много подробно и много логично обосновано  Peace
Мисля, че всички присъстващи там се отказаха от идеята да искат по-късно рязане на пъпната връв, съдейки по реакциите им.
Реално ролята на плацентата и пъпната връв е да изхранват бебето, докато то живее "във вода". Излизайки навън, то вече няма нужда от тях  Peace

# 483
Има мн теории относно пъпната връв и аз не знам честно казано на коя да вярвам. Тук в бг явно всички подкрепят теорията за вредна плацента. И аз смятам да им вярвам сляпо.  Peace

# 484
  • София
Снежна мама, моите съболезнования, няма по-голяма мъка от това.  Hug

Джени, честито момиченце, да ви е живо и здраво и много да ви слуша. Плацентата има най-различни приложения в козметиката и е много търсен продукт. А иначе в болниците се води като отпадъчен продукт. Май често не се изхвърлят.

Във връзка с горното има общо и нежеланието да се изчака с рязането на пъпната връв. Може и да има нещо вярно в по-тежката жълтеница и други теории, но има и теория, че при естественото раждане част от кръвта на бебето остава в плацентата и това на по-късен етап влияе на имунната му система. А лекарите отказвали да изчакат с рязането по две причини - ако по време на раждането плацентата е повредена, това крие рискове за бебето и втората е, че ако се изчака, има шанс после плацентата да не може да се използва (да е годна за продаване). Но аз не знам дали тези теории са верни, само съм чувала и чела тези неща. Друга теория е, че при секцио не  е необходимо да се чака, защото го няма това напрежение върху бебето, както при естествено раждане.
Да ви кажа, не знам кое е истина, дано само бебетата да са живи и здрави.

# 485
Снежна мама, изпращам ти много прегръдки. Пожелавам ти да намериш сили и светлина!!!

# 486
  • София
Момичета, изписаха ми някакви глобули Гинофилус. От вчера вечерта ги слагам. Появи ми се някакво воднисто жълтеникаво-розово течение. Спомням си, че преди доста коментирахте за глобулите. Някоя от вас слагала ли си е точно тези и имала ли е такива проблеми. Много ми е притеснено.

# 487
  • Пловдив
Честито, Джени. Бъдете здрави и много щастливи  Hug Много се радвам за вас.  Heart Eyes

Аз слагам МАКМИРОР влагалищни таблетки, от които ми се получава жълтеникаво течение, ама за Гинофилус не мога да кажа. Сигурно е нормално. Питай все пак, ако толкова те притеснява.

# 488
katya_pk, това са капсули лактобацили и аз си слагах превантивно. Да, може да има изтичане и е нормално.

# 489
Момичета, колко от вас са на инжекции за разреждане на кръвта, тип хепарин. И заради тези инжекции, по нормален или секцио ще раждате

# 490
Аз пък от днес съм на антибиотик (баш в 9-ти месец) - ZINNAT . Предписвали ли са го на някого или да сте чували нещо?

# 491
  • София
Благодаря за отговорите, момичета. Сега ми е малко по-спокойно. В четвъртък съм на тонове и ще го питам тогава, но се отказах засега да му се обаждам, освен ако цветът не се промени или не стане повече. Успокоява ме и това, че изтичаше само няколко часа след слагането на капсулата, а в последните часове няма абсолютно нищо на превръзката.

# 492
Момичета, колко от вас са на инжекции за разреждане на кръвта, тип хепарин. И заради тези инжекции, по нормален или секцио ще раждате
Аз бях на фраксипарин през цялата бременност до 36 седмица. Ще раждам естествено, до сега доктора не е споменал причина да не мога да родя естествено.

# 493
  • Драгоман
Катя, това сигурно е от самите глобули  newsm78 Те какви са на цвят? И аз съм слагала Макмирор и съм имала жълтеникаво течение, но те са с подобен цвят!
Джени, честито бебче, много здраве, късмет и любов и за двете ви!!!  Hug

# 494
И аз съм слагала Макмирор, то реално няма течение, а изтича от глобулите течност после.

Общи условия

Активация на акаунт