Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица.

• 47 346
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добър вечер и от мен! newsm51

Моята беба се буди от няколко дни със запушено носле, а от тази вечер преди да заспи диша тежко   и отново е със запушено носле. Sad Мисля утре сутринта след като се върна от изследването си да я заведем с баща й до педиатърката, за да видим тя какво ще каже. Дано и на двете  всичко да е наред - пожелавам си го от сърце! Praynig

Стефи, пожелавам ти скорошното възстановяване на бебка и бързо да се прибрате вкъщи! Дано всичко с Вас да бъде наред! Praynig Аз също подкрепям мнението на  leninka` да спреш каката от детската градина поне временно! Peace

Жасмин, ти даваш ли на бебето вода след хранене? Питам те защото и ние бяхме така и спряхме да й даваме вода след хранене и тя спря да повръща! Успех и на Вас и дано всичко с всички да бъде наред! Praynig И темата за юлките е прекрасна!

Лека вечер на всички и спокойни бебоци! smile3525

# 661
  • срещу двата комина :)))
Стефи, стискам палци да се оправите възможно най-бързо  Hug

# 662
Стефи скорошно оздравяване и на всички мъничета със запушени нослета бързо да се оправят.

# 663
Стефи, дръжте се с бебка и бързо да се оправя и да се прибирате  Hug

Мария Тереса, вода не давам, даже му предлагах някалко дни, за да не вземе да се обезводни от това връщане, но той отказва. Той не винаги изкарва мляко, понякога е само водичка или стомашни сокове. Преди да искам направление за гастро ще направим едно пробно кърмене да видя дали пък не го прехранвам нещо... пък той лаком - давам ли му яде...

# 664
Добър вечер и от нас
Мами с какво махнахте крустите по главичката на малките бебоци?
На моята госпожица се появиха точно отпред на фонтанелката.Пробвах със зехтин,но не се махат

# 665
  • София
Здравейте и от мен момичета!  Днес ни биха ваксина против хепатит В, каза да отидем в петък за другите две за да не са наведнъж трите. ..Незнам нормално ли е..Малкия е на два месеца и половина,закъсняхме с ваксините заради сополки
 Притеснено ми е с тези ваксини. .

Нашето педи казва, че се бият с разлика най-малко от 30 дни.

stefyyyy пожелавам ви още утре да сте здрави.

Ванчето89 и ние си имаме точно на фонтанелката. Мажа с бебешко олио и това е. Много са упорити. Седят седмици вече.

# 666
Стефи, пожелавам ви бързо да се приберете здравички вкъщи! Искрено ти съчувствам и се надявам в болницата да сте в добри ръце. Ти нали кърмиш бебока? Не би ли трябвало да имат имунитет, който да ги предпазва поне сега newsm78 А каката оправи ли се?

# 667
Стефи, пожелавам ви бързо да се приберете здравички вкъщи! Искрено ти съчувствам и се надявам в болницата да сте в добри ръце. Ти нали кърмиш бебока? Не би ли трябвало да имат имунитет, който да ги предпазва поне сега newsm78 А каката оправи ли се?
Не е изцяло на кърма но пак би трябвало да й предавам нещо де да знам. Каката обаче много се вре в нея. Постоянно иска да я гали и целува. Каката все още е със сополи , но гърлото й е чисто доколкото виждам, но тя има и предимство, че може да си издухва носа , а бебка всичко й се стича назад. Купих помпичка ма нищо не исмуквам с нея.
Дано бързо ни мине защото няма да издържа много тук. Без никакво спане и затворени в една стая. Направо ще изтрещея. Докато затворя очи или бебка нещо ще се задави или някоя сестра ще влезе, после идва ред за инхалация абе на крадко някъв ужас е. Одеве ни бяха забравили да ни донесат мляко и бях на косъм да звънна на мм да си ни прибира. Няколко пъти повторих че се дохранваме и те през едното влиза през другото излиза. Дадоха ни някакви капки да капя в ушите , капки за носа и отделно да правим инхалация с маска и някакър разтвор ( не запомних какъв) като изтече системата пищи и идват и слагат нова. Поне е малко по весела и мисля че няма Т , поне така мисля защото не я усещам топла. Найстина на никой не го пожелавам с болно дете да са в болница. Дано всички дечица са живи и здрави и ако се разболяват да минава по най лекия начин.

# 668
  • до едно тепе
Стефи бързо да оздравява малката. А ще ви държат според пътеката вероятно. Инхалациите може би са с вентолин. Много е трудно да сте в болница, но там поне сте под наблюдение. Peace
Иначе и нашата мома беше лепнала на батко си сополите, донесени от градината. Затова и другата седмица ще го спра да не ходи. Трябва да слагаме ваксина и се надявам да я опазим здрава до четвъртък  Rolling Eyes Не си мислете, че като ги кърмите няма да хващат вируси. Ако не сте боледували от същия вирус няма как да им предадете антитела  ooooh!

# 669
Ержебет,Поспаланчо благодаря ви за информацията. Отложих ваксините поне за още десетина дни. Какъв е тоя нов имунизационен календар незнам, разпитах уж прочетох защото доки не обяснява и се чудя като нямат от новите ваксини в които има и против хепатит защо не го ваксинира на първия месец та сега накуп,много се ядосах. Малкия нещо подкашля някой път като е легнал и гука. Незнам от лигите ли е или запушен нос,че въздуха в стаята е сух.
Бързо възстановяване на стефи и на др бебчовци.
Извинявям се за грешките но пиша от телефона.

# 670
Добър ден на всички и от нас Simple Smile моето малче тази нощ направи дълга почивки до към 5 и бързам да се похваля Simple Smile И времето днес е слънчево и общо взето всичко вещае чудесен ден- пожелавам го на всички!
Да Ви попитам- обмисля ли някой да заменя АМ с кисело мляко. Майка ми ме побърква вече, постоянно ми повтаря как детето не се засища от АМ, как е химия и от следващият месец да давам подквасено кисело мляко! Аз като цяло бях против, но като поразпитах, оказа се, че всички познати, които не са кърмили от 3-ти месец са давали кисело мляко и дечковците се чувствали чудесно и не плачели от глад. Какво мислите по въпроса, не знам дали да не пробвам, моят лакомник и сега плаче, 150мл изпи, оригна и започна да мрънка.... Притеснявам се постоянно, че е гладен...
Както и да е, ще го мисля живи и здрави Simple Smile пожелавам Ви отново хубав ден и усмихнати бебченца Simple Smile

# 671
Здравейте! Само на нас ли 3 месец ни биха само една ваксина? Нещо чета, че на всички по 2 били.. Пък другия месец няма никаква ваксина даже. Ще почиваме..  Laughing
Някой окъснял с ортопеда като нас има ли? Педиатърката пак ни отложи за 21ви направлението.. Влади ще е почти на 4 месеца. Дано не изпуснем някакъв срок, ако има де. Ама май за първи преглед беше до 6 месеца.
Иначе кило и 200 и 4 см този месец пораснал. Вече е 5640/62см. Мама добре се справя с цоцкането.  Hug
Да се оправят всички бебчета, свива ми се сърцето като чета за болници и абокати...  Praynig

# 672
Айс вайпър, прочети малко повече в кърмачекия подфорум и този за захранване. От съвременната медицина е отречено това глупаво захранване с кисело мляко. Всеки има правото да отглежда детето както си иска, но е хубаво да следват поне напътствията на СЗО. Тя не е случайна все пак.

# 673
  • срещу двата комина :)))
Айс вайпър, прочети малко повече в кърмачекия подфорум и този за захранване. От съвременната медицина е отречено това глупаво захранване с кисело мляко. Всеки има правото да отглежда детето както си иска, но е хубаво да следват поне напътствията на СЗО. Тя не е случайна все пак.

напълно съм съгласна  Peace аз също не кърмя, но в никакъв случай не бих му дала кисело мляко  Peace кажи на майка ти да се информира малко и да не ти дава повече такива съвети, вече не е като преди 30 години  Peace

# 674
  • София
ice_vaiper според Световната здравна организация следва да се захрани след навършени 6 мес., а критичния минимум е 120 дни (което е 4 пълни месеца). Това, че все още има много захранени бебета по-рано се дължи според мен именно на натиск от старото поколение.
И при нас е така - свекървата и майка ми само подмятания правят, ама аз си свирукам.

dotmot ние също не сме били на ортопед. Педи каза, че ще ни даде направление следващия път, което в нашия случай е 24-ти.

Ваксини и ние имаме по две ни ги биха, както си е в Имунизационен календар на Република България
в сила от 01.01.2015 г.

Втори месец - Хексацима (за Имунизация против полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш, хемофилус инфлуенце тип Б, хепатит Б (I прием)) и Синфлорикс (Имунизация против пневмококи (I прием))
Трети месец - същите ваксини втори прием.

Ето за справка: http://vaksiniistinata.ovo.bg/publ/imunizacionni_kalendari/novij … kalendar/5-1-0-19

Общи условия

Активация на акаунт