Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица.

• 47 208
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • срещу двата комина :)))
на нас са ни сложили само хепатит до сега, този месец пак ще трябва , но не знам какво  newsm78

# 676
  • до едно тепе
ice_vaiper страшно много проблеми може да навлечете със захранване с кисело мляко.
Ето това е много полезно да се прочете. http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2015/04/08/zdravo … ne-karmacheta.pdf.
Пусни го и на майка ти да го прочете, за да не те натиска повече. ooooh!
Ако мислиш, че това АМ на което сте в момента не го засища пробвайте някое друго. Peace А бебето може да го боли коремче примерно и затова да мрънка, може да иска гушкане или какво ли още не. Ако качва над 600гр на месец, значи не гладува Peace
Дотмот не са ви ги сложили, защото сигурно вашата лекарка няма ваксини. Нали 6 валентната я няма навсякъде и слагат в момента по стария имунизационен календар. Ето това е новия http://www.riokoz-vt.com/imkalendar.htm При стария хепатита беше отделно и се слагаше на 1м и на 6м. Между другото не подписвайте нищо на консултациите без да са ви правени ваксини или да ви е дадено направление да не стане така, че да ви пишат, че сте със сложени ваксини пък да не ви ги сложат. Предишната ми ЛЛ така ме е "ваксинирала" на редовната реимунизация . Отидох на преглед, защото бях с температура, а още кърмех и тя ми даде да подпиша някакъв лист за преглед уж. След няколко месеца си изкарах код за достъп до електронното ми досие и се оказа, че уж ми е сложена ваксината. И като си върнах назад лентата  се усетих кога ме е изработила така. И нищо не мога да направя-тя има лист с моя подпис.  ooooh!

# 677
Вайпър, не бързай с КМ. Вече не е като преди, даже майка ми ми е давала АМ, било я страх с КМ след чернобил. А дори сега да няма нищо, после правят алергии и гастрити по на 15-20г и родителите се чудят откъде е!

Ваксините по 2 караме, нямат 6-валентна явно. А за подписването съм сигурна че и други врътки правят и точат касата, затова все няма пари.

# 678
За КМ майка не е имала кърма и ми била давала овче кисело мляко, но била криела от докторите. Аз да чукна на дърво нямам алергии, но не бих дала на мъничко дете.

Малката е добре за сега назначиха ни антибиотик за 5 дни. Имам чувството че ще минават като години тия дни.

# 679
  • Пазарджик
Мамита аз все повече и повече се съмнявам ,че сме с рефлукс.Малката постоянно връща по малко мляко.Като яде и урига с уригането също връща.Като урига го прави много силно дори и голям човек не съм чувала така да урига.Събужда се с рев.Постоянно киха и постоянно има плюнки изкачащи от устата.Вечер като стане 7 и почва да мрънка(не е от колики)Изтяга си постоянно гръбчето.След хранене започва да мрънка все едно не и стига млякото ,а яде по 150мл(навършени 2 месеца и 5 дни).ММ си мисли ,че съм луда и че всяко дете връщало и било нормално.Свекито и тя така.Добре ,че във вторник сме на ДК за да говоря с нейната лекарка.аааа и от водата връща.Общо взето от всичко

# 680
  • Варна, кв. Аспарухово
Силве и ние връщаме по малко на всяко ядене. Добре де вчера връща само два пъти, но днес просто всичко се омърля. Не е на фонтан просто му се излива от устата. Веднага след ядене е с консистенция на мляко, но по-късно е като храчки. Аз го отдавам на преяждане, но от време на време се стряскам (днес след едното хранене поне 5 пъти върна и то обилно). Надявам се да е като коликите и да мине. Почна да ми връща като се поочовечи и почна да суче от гърда и шише по-бързо и по-лакомо.
А това с мрънкането след манджа и на мен го прави, но аз не се давам като знам че след това връща (два пъти се излъгах да му дам да посуче още малко и напълних пералнята).
И да питам докога трябва да се оригват малките моя като че ли вече няма изкряща нужда от това  newsm78

# 681
  • Пазарджик
Ми моята има нужда.Даже маха с ръчички докато не я вдигна да уригне.Дори урига и по 2-3 пъти.И моята не повръща на фонтан.А моята започна от болницата и като сменихме кърмата с АМ се засили

# 682
  • София
Здравейте и от мен мами! newsm51

Ние днес водихме бебка на преглед при педиатърката - Слава Богу гръдно няма нищо и гърлото й не е зачервено, но сополи бол, стичащи се по носоглътката директно, а от тази вечер и навън.  smile3518... Изписа ни Цинабсин / въобще си нямам идея как ще го раздробя и в какво е най - добре да го разтворя newsm78 Thinking /, Витамин Ц на ампули и Макситрол. ... В тази връзка моля ако някоя мама ги е използвала да сподели? Simple Smile ... Дано да й мине скоро. Praynig ... А след около две седмици трябва да се бие шест валентната ваксина. ... И аз и мъжа ми сме на същото положение. Crossing Arms ... След всяко хранене беборана се разиграва и след това връща по лека тънка струя мляко, лиги или вода. ... Моето изследване днес също е добро, за разлика от предишния път. Rolling Eyes

Стефи, успех и стискай зъби! Всичко ще бъде наред! Hug

Лека вечер желая на всички мами и спокойни бебоци! smile3525

# 683
  • София

Моята беба се e уригала дори по 5 - 6 пъти след ядене. Peace

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 22:47 от Мария Тереса

# 684
Мамита аз все повече и повече се съмнявам ,че сме с рефлукс.Малката постоянно връща по малко мляко.Като яде и урига с уригането също връща.Като урига го прави много силно дори и голям човек не съм чувала така да урига.Събужда се с рев.Постоянно киха и постоянно има плюнки изкачащи от устата.Вечер като стане 7 и почва да мрънка(не е от колики)Изтяга си постоянно гръбчето.След хранене започва да мрънка все едно не и стига млякото ,а яде по 150мл(навършени 2 месеца и 5 дни).ММ си мисли ,че съм луда и че всяко дете връщало и било нормално.Свекито и тя така.Добре ,че във вторник сме на ДК за да говоря с нейната лекарка.аааа и от водата връща.Общо взето от всичко
Ние сме по абсолютно същият начин- изписаха ни Фризовом и значително намали повръщането.... Да не кажа, че ома дни, в които вече не повръща. На 2 месеца и 2 дни е Николай, яде 150 мл и иска още Simple Smile преди Фризовома започна да повръща всичко- кърма, вода и всички АМ, които му предложих- разбирай всички на пазара Simple Smile
Консултирайте се с педиатъра Simple Smile

# 685
  • до едно тепе
Връщат защото са лакоми и се нагълтват с въздух. Затова и трябва да ги вдигате да оригват още преди да са изяли всичко. Моята понякога и по 7-8 пъти се оригва. Но пък тя и спира да суче като и пречи въздуха. Това не пречи постоянно да ходя из къщи с оплюти рамене, а понякога и старателно облизани hahaha Аа да и не им давайте вода след ядене. Поне час след това се дава иначе вероятността да повърнат е голяма. Peace
Мария Тереса цинабсина се разтваря лесно във водичка. Слагаш го в малко водичка и после и го даваш с лъжичка, но задължително поне 15-20 мин преди хранене. Вит. Ц също го разтварям във вода и го давам с шишето, обаче когато е гладна, да го изпие. Иначе нямам шанс да го набутам. Макситрола капеш след като сложиш морска вода или физ. разтвор и издърпаш сополките. Аз съм взела Стеримар-пръскам и смуча сополите и капките след това. Само че аз слагах Виброцил. Приготви се психически,че вероятно ще плаче и ще се сърди, като и капеш капките, но няма как. За съжаление се налага понякога да го правим.
Уфф моята малката има някакви пъпчици на едната бузка. Засъхват и сега стои ужасно грапава. Подозирам, че и нея ще я водят атопик като батко и и май ще трябва да огранича нещо в менюто си. Баткото и той пак почна да изкарва обриви около устата.  ooooh!

# 686
pospalancho, и ние сме с грапав обрив и на двете бузки, ама мислех, че е от лигите, днес мазах с Бочко  Thinking. Направо се чудя как да го обличам вечер това дете, колко градуса да поддържам в стаята през нощта и особено как да го завивам, че постоянно се извива, мята крака като колело и се отвива ( макар, че подпъхвам двата края на одеалцето близо до главата под матрака)!  Rolling Eyes

# 687
  • до едно тепе
Ми при нас мисля, че не е от лигите. Подозирам шоколада за това, че веднъж и цялата се обрина. Ще трябва да спра да ям всичко съдържащо шоколад вътре. Мажа засега с Бепантен и силно се надявам да се разминем с това Rolling Eyes
Иначе бих ви посъветвала да си вземете чувалче за спането вместо завивка. Много е по-удобно, ако си изритват завивките.  Peace
В стаята е достатъчно да е 20градуса нощем. Даже това е максимума. Аз започнах да и обличам боди и плюшено гащиризонче. Завивам с памучно одеялце, но понякога ръчичките и са студени. Като я взема да спи до мен обикновено ръчичките и са топлички, но пък и цяла нощ се бута и тика в мен Tired

# 688
Лелее,вярно ли трябва да е 20 градуса?Ужас,ще умра от студ Tired
Хич не обичам да съм с много дрехи и предпочитам да ми е топличко.Ама ще се мъчим тази зима,щом се налага Rolling Eyes
Вики днес пак е кисел,зъбите го мъчат.Има дни дето нищо няма,но други по цял ден мрънкя и се опитва да си изяде ръцете.Горкото.
Днес му взех бодита с дълъг ръкав размер 4-6 месеца от НМ.Предните дето са размер 2-4 месеца почват да му отесняват,расте като гъбка.И май на височина доста е порастнал,съдя по коритцето.Взехме едно коритце дето се оказа късо,като го къпахме в него първият път(преди 15 дена)се побираше с опънати крачета и имаше още около 5см. Сега изобщо не може да се опъне а крачетата са свити като на жабче Shocked и това за 15 дена.Поръчали сме по-голямо коритце,утре пристига и ще си се шири детето.
Във вторник ще ходим на басейн за първи път,дано да му хареса Praynig
Лека вечер и бързо оздравяване на болничките мъничета Hug

# 689
Сега ново 20. Беба била болна ма и те не знаят от какво.... Мислят че са бъбреци ма не знаят. Назначили ни антибиотик ма кво лекуват паак не знаят. Ох да ги имам и в лекарите...

Общи условия

Активация на акаунт