Искам да кажа ... (50)_17.08-23.08

• 49 979
  • 952
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро!
Да се запиша, да не ви изпускам.

На тематичния въпрос - никога не съм приготвяла зимнина и дълбоко се съмнявам някога да ми се случи.  Grinning

# 61
  • София
Добро утро  Hug

Прекарахме много релаксиращ уикенд на вилата с приятели и ми е трудно да се върна в реалността.
Като за добро утро пък видях толкова покапали листа, че вече няма накъде да си заровям главата - есента идва. Май ми е време и за нов аватар (Акаша? Simple Smile)

# 62
Доброо утро, искам да кажа, че аз съм от консуматорите.

# 63
Добро утро!
Вчера след като се прибрахме от гостуване, и аз правих домати, за трети път тази година. Но вчерашните не са за нас, за близък роднина ги правя. Поръсих и смокини със захар, днес пък сладко ще варя. Даже мисля и една домашна лютеничка да спретна в началото на другия месец. И аз съм консуматор, обичам  да ми е вкусно, затова си приготвям някои неща. И червени чушки ще пека за фризера, че много ги обичам. Тези дни и сини сливи ще купя и ще ги направя с орехчета.  Heart Eyes
Успешна нова седмица! Почиващите да си починат и заради нас!

# 64
Добро утро!
Имам нужда да си почина от почивните дни. Имахме гости от друг град и три дни обикаляхме заведения и забележителности. Вчера направихме и кръщене на мъжа ми. Хубаво ми беше, но си имам и нужда от моето си време за мързел.

Зимнина не правя. Да са живи и здрави майка ми и свекървата. Ако ме извикат помагам.

Не съм доволна, че лятото си отива. Обичам си го. Есента харесвам ако е слънчева и топла, пролетта ако не е дъждовна. През зимата вечно ми е студено и изпадам в летаргия. Лятото е моето време, нищо че е много горещо.

Хубава седмица ви пожелавам!

# 65
  • София
Добро утро! Днес се прибират големите деца от морето. С нетърпение ги чакам, много ми е домъчняло за тях. А голямото момче ще бъде у дома само за ден и пак потегля към морето.
Зимнина не правя - нямам нито продукти от къде да намеря (домашни де, магазински има), нито условия да се развъртя. Приготвям само сушени домати и сушени плодове, някое и друго бурканче сладко + сладко от червени чушки. Много го тачим вкъщи.
Нино, моето е с черен пипер, розмарин и оцет. И твоята рецепта ли е такава?

# 66
  • някъде ... тук ...
Появявам се в новата тема Simple Smile

На голяма патерица - Честит празник и имен ден на всички, празнуващи на Богородица  bouquet
И на so what? честита годишнина  bouquet
Нашата беше на 15-ти. Отпразнувахме я на плажа Crazy

По темата - вече направих домати за манджа, кисел чесън и компот от праскови. Вероятно и компот и сладко от сини сливи ще правя (доколкото разхрах, има доста тази година из Тетевенския Балкан). Още кисели краставички, рязана туршия и зеле естествено Crazy Мъжът ми си прави мариновани люти чушлета.

# 67
Добро утро и успешна нова седмица на всички  bouquet Ох. няма угодия, до вчера пухтях и исках да поразхлади, а то взе че се изсипа порой, тъмнилка и е поне с 10 градуса по-студено. Изнизаха се най-топлите дни.

# 68
Още един месец лято имате все пак.

Добро утро и успешна седмица на всички.

# 69
Добро утро и от мен! Успешна седмица на всички!Зимнина още не съм правила тази година и се замислям дали изобщо да приготвям.Може би печени чушки,че тях много ги обичам Heart Eyes

# 70
Онна, моето е с лимон и канела, но може да опитам и твоето. Simple Smile После ше пусна рецепта.
Добро утро! Аз съм доволна, че ще вали тия дни. Много ми дойде без дъжд.

# 71
Здравейте, благодаря за темата.

Аз зимнина не правя. Ама консумираме, благодарение на майките  Hug

Единственото, което сторих тази година е, че замразих цели ягоди във фризера.
Зимата ще кажа как са - ама сега изглеждат съвършени - като застинали във времето  Laughing

# 72
Добро утро и хубав ден!

На въпроса за бурканите - не вярвах, че ще се запаля да правя зимнина Rolling Eyes, но взе, че ми хареса, тази година правих кисели краставички, сладко от джанки, сладко от праскови, компоти от праскови и кайсии, домати в буркани, утре ще ми доставят малини за компоти, през уикенда ще пека чушки за фризера и патладжан, по-нататък сладко от сини сливи и ябълки. Установих, че миризмата на печащ се патладжан в чушкопек ми действа страшно успокояващо.
А, как забравих маринованите люти чушки, за пръв път правих и единия буркан вече е в историята.

# 73
  • югозапад, под "Марков камък"
Добро утро!

Вчера се занимавах със зимнина - домати в буркани и мариновани краставички, всичко отгледано в двора ми.

# 74
Желая ви успешна нова седмица.

Записах се първа в тази тема, като написах "Първа съм, благодаря за темата" или нещо от типа.
Изтрили са ме. Започна да ми писва напоследък, честно казано.

Общи условия

Активация на акаунт