Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 384
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 855
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.

# 856
Не само няма, ами и не ще да има. Още едно доказателство, че или още не е узряла като личност, или още не е срещнала Мъжа, или е някаква извънземна порода. Освен ако не се самонавива, защото няма друг начин да остане с любимия.
Ама тя е още съвсем малка- завършила е училище преди 2-3 години. Още е бебе и с детския си акъл си развива разни тези. Няма лошо- аз като се сетя какви ги плямпах на нейните години... ooooh! Иначе е симпатично дете и сигурно ще ѝ мине и "полигамният" период барабар с теориите му.

# 857
  • град-държава
Скрит текст:
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.
Смисълът на една връзка го определят участващите в същата. Още никъде не е записано като задължително имането на деца, а съществуват значителен брой дългогодишни двойки при които липсват, но не и смисълът да бъдат заедно.
Глупости на килограм.
Аз проблем с предпочитанията на хората нямам, всеки е свободен да прави каквото иска, да се определя както иска, да си го слага както му се иска.
И в предните си постове казах, че да определяш чуждите емоции, чувства, мисли и т.н. по редицата, според собствените си дефицити е не само несъстоятелно - просто лично предположение, но и изключително елементарно и арогантно.
А ако на някой му е трудно да се понася, нека работи върху себе си. Wink

# 858

Не само няма, ами и не ще да има. Още едно доказателство, че или още не е узряла като личност, или още не е срещнала Мъжа, или е някаква извънземна порода. Освен ако не се самонавива, защото няма друг начин да остане с любимия.

Още е млада, и ние сме били толкова ларж, обаче като почнеш да градиш дом за дете става много наложително да разчиташ на партньора си и да си сигурен, че ще е до теб, а не у мадамата, дето му е хванала окото точно днес, детето като има температура. Пък и почва да ти става адски странно, как въобще би ти скимнало да се отдадеш на моментния порив с този привлекателен мъж, който очевидно ти е навит, след като трябва да бързаш за да си прибереш детето от градината и да го разходиш в парка. Даже може и въобще да не забележиш, че някакъв малоумник ти мята белтъци.

# 859
Ако се съберат двама като Антигона, супер, така и трябва да е.

Абсолютно. На мен обаче би ми било интересно, когато проимат деца с партньора тогава как ще бъде. Доколкото знам тя няма сега деца, ако има да ме извини, че не съм разбрала правилно.

А, мерси, значи правилно съм разбрала, че няма. Даам, интересно ще бъде като за иска да има и като проима как ще бъде, защото сега е напълно разбираемо дори отворената й връзка.
Щом са доста млади и нямат деца нещата изглеждат съвсем, ама съвсем различно, тогава и отворена, полуотворена, леко открехната, затворена и каквато си искаш връзка е възможна. Такива връзки даже всеки да си живее поотделно рекламираше и един потребител мъж, възраст 26 години без деца естествено.

Цитат
Ама тя е още съвсем малка- завършила е училище преди 2-3 години. Още е бебе и с детския си акъл си развива разни тези. Няма лошо- аз като се сетя какви ги плямпах на нейните години... ooooh! Иначе е симпатично дете и сигурно ще ѝ мине и "полигамният" период барабар с теориите му.

Точно и аз така на нейните години. Много симпатично и мило момиче е. Аз съм го виждала на снимки. Красиво момиче много (аватарът е тя) и не е тъпо в никой случай.

# 860
Iris04, че аз в повечето случаи забелязвам само тези, дето заглеждат мъжа ми, но не и тези, дето заглеждат мен.  Laughing

# 861
Скрит текст:

Смисълът на една връзка го определят участващите в същата. Още никъде не е записано като задължително имането на деца, а съществуват значителен брой дългогодишни двойки при които липсват, но не и смисълът да бъдат заедно.
Глупости на килограм.
Аз проблем с предпочитанията на хората нямам, всеки е свободен да прави каквото иска, да се определя както иска, да си го слага както му се иска.
И в предните си постове казах, че да определяш чуждите емоции, чувства, мисли и т.н. по редицата, според собствените си дефицити е не само несъстоятелно - просто лично предположение, но и изключително елементарно и арогантно.
А ако на някой му е трудно да се понася, нека работи върху себе си. Wink

Joy Кое е глупости на килограм? Че единственият смисъл природен е възпроизводството ли? Това ли? И за какво се събират хората? М? По какви причини? Защо се влюбваме? Защо се събираме като двойка? Ми написах не са мои измислици, науката така твърди.

Айде пак намесихме личното. Къде изобщо пиша за някого лично. Нищо лично няма, ако имаше директно щях да напиша "ти", "аз",  нали това е смисълът да не гледаш (не ти, а по принцип) от собствената си камбанария.
Въобще за какви проблеми с предпочитанията на хората говориш, че и ти лично? Ми браво на теб, какво друго да ти кажа на теб лично.  Peace : Супер, страхотно, повече хора трябва като теб да има, които безпроблемно приемат другите с изборите им.

# 862
  • София
Възпроизводство, дръжки. Колко двойки изобщо не се възпроизвеждат? Ама изобщо.
Дрън-дрън- та пляс пишеш, Анабел, ясно е, че не си във влюбена връзка, но съм сигурна, че като се случи, всичко ще ти кликне и ще го разбереш.

# 863
Бъдещето било на отворените връзки, дрън дрън...
Не вярвам в това... По-'старите' форумки сигурно помнят историята на една потребителка с такава отворена връзка, в която си споделяха как е минал сеанса с другия, напасваха си графиците, защото имаха деца и се пак някой трябва да ги гледа, докато единия родител се секси извън къщи...
Човек може и да е полигамен по природа, но повечето хора имат нужда от любов и от усещането, че са най-важният човек за партньора си. Мисля, че в този цитат на Кръстан Дянков много точно е обяснено какво са отворените връзки - поредното кухо забавление:
"Да, човек вижда, че май все още малко неща сме си казали за любовта.За онази любов, която сякаш идва само по навик, за да доразруши, не да съгради. За онази любов, която е по-скоро „мода“ (модно е да се разменят съпрузи и любими), която е само още едно от многото забавления (като алкохола, хазарта, водните ски и безцелните странствувания), предназначени на всяка цена да убият времето, да запълнят интелектуалните празноти, да създадат поне малко трепет в еднообразието на дните, рукнали като еднакви дъждовни капки по телеграфната жица.... Какво е за тях любовта? Дали дълбоко осъзнато чувство за необходимостта от другия — необходимост, която може да е критична в този момент от живота на героя — или просто „начин“, просто задължителен ритуал, накичен с много показност? Дали онова градивно мечтание, от което се раждат не само шедьоври на изкуството, но и несломимите сгради на човешките отношения, и устойчивите крепости на семейството с децата, това логично негово продължение? Или пък е онзи ерозионен процес, който ще подмие основите на и без това едва скрепения дом.."

# 864
Дрън-дрън- та пляс пишеш, Анабел, ясно е, че не си във влюбена връзка, но съм сигурна, че като се случи, всичко ще ти кликне и ще го разбереш.

Оф, нищо за мен не е ясно. Нищо, защо за мен. Аз не съм обект на темата, нито пиша нещо за мен, че чак и ясно да е било. Добре дрън-дрън съгласна съм. И аз мога да напиша дрън-дрън  глупости. Това всеки го може. Кажи как е тогава? Айде кажи тогава защо хората се събират? И колко процента решават съзнателно да нямат дете? Някъде около 0,001%. Ти как мислиш колко хора изобщо не се възпроизвеждат? Какъв е биологичният смисъл на същесвтуването ни? Не не е дрън-дрън друго е.

# 865
  • град-държава
Всеки изхожда от себе си в крайна сметка, тук е личното. На кой му пука, че ти Пена или Гошо вярвате или не в любовта между хората примерно, точно толкова колкото им пука и на тези, които не приемат/вярват блаблабла или каквото отворени отношение. Глупости е да тикаш в собствената си рамка някаква измислена  численост, вместо да гледаш себе си.
А смисълът вече ти казах не го определя нищо извън участващите в една връзка. Ако на теб науката или съседката ти казва това е смисълът да бъдеш с този човек и нищо друго - Ок, но това каква стойност има за хората изобщо...   Laughing

# 866
Бъдещето било на отворените връзки, дрън дрън...
Не вярвам в това... По-'старите' форумки сигурно помнят историята на една потребителка с такава отворена връзка, в която си споделяха как е минал сеанса с другия, напасваха си графиците, защото имаха деца и се пак някой трябва да ги гледа, докато единия родител се секси извън къщи...
Човек може и да е полигамен по природа, но повечето хора имат нужда от любов и от усещането, че са най-важният човек за партньора си. Мисля, че в този цитат на Кръстан Дянков много точно е обяснено какво са отворените връзки - поредното кухо забавление:
"Да, човек вижда, че май все още малко неща сме си казали за любовта.За онази любов, която сякаш идва само по навик, за да доразруши, не да съгради. За онази любов, която е по-скоро „мода“ (модно е да се разменят съпрузи и любими), която е само още едно от многото забавления (като алкохола, хазарта, водните ски и безцелните странствувания), предназначени на всяка цена да убият времето, да запълнят интелектуалните празноти, да създадат поне малко трепет в еднообразието на дните, рукнали като еднакви дъждовни капки по телеграфната жица.... Какво е за тях любовта? Дали дълбоко осъзнато чувство за необходимостта от другия — необходимост, която може да е критична в този момент от живота на героя — или просто „начин“, просто задължителен ритуал, накичен с много показност? Дали онова градивно мечтание, от което се раждат не само шедьоври на изкуството, но и несломимите сгради на човешките отношения, и устойчивите крепости на семейството с децата, това логично негово продължение? Или пък е онзи ерозионен процес, който ще подмие основите на и без това едва скрепения дом.."

Ми ще видим какво е бъдещето. За сега не изгледжа в полза на горецитираното. Вече около 60 % от връзките се развалят. Едва ли не всеки трети е изневерявал или е бил обект на изневяра. Въпросът не е в това дали връзката е отворена или затворена. Въпросът е в това, че някой си позволява да дава определение на любовта от неговата лична камбанария, да сочи с пръст, да нарича "кух" начинът на живот на другите, които не са като него. Визирам онзи Крастан Дянков, който си цитирала и всички, които претендират, че могат да дават определение на любовта и да сочат с пръст кой обичал и кой не. Ето това е проблемът, не друго.
Сега от една форумна връзка не можем да си правим изводи за всички. Сигурно има достатъчно форумки, които живеят така, но няма дума да си обелят за личният живот, както има и достатъчно съфорумки, които им се иска да са в нещо като отворена връзка или да изневерят. Така че, изводи и то генерални не могат да се правят по този начин.

# 867
  Кръстан Дянков е дядо белобради, ти ако питаш Юлиан Вучков, той пък  какво ще избълва... Факта е, че с голямата любов и осъществяването и  в двойка и общ живот, независимо с, или без деца, възможността да изпитваме трепети към друг обект не секва природно. Хората не са такива просто,  трябва да се възпираме, да влагаме мисъл, да претегляме последици и цена.
  А тук говорим за природа и някои хора явно не искат да и се съпротивляват. Може да ми опонирате, че на вас ви секва всякакъв интерес или желание да отговорите на такъв от друг, освен от благоверния,  но на 99 процента от обвързаните  хич не им секва, че правят и чудеса от храброст и нахалство, за да го реализират Laughing

# 868
  • град-държава
Въпросът е в това, че някой си позволява да дава определение на любовта от неговата лична камбанария, да сочи с пръст, да нарича "кух" начинът на живот на другите, които не са като него. Визирам онзи Крастан Дянков, който си цитирала и всички, които претендират, че могат да дават определение на любовта и да сочат с пръст кой обичал и кой не. Ето това е проблемът, не друго.

Проблемът е в нещо, което ти правиш във всяко едно твое изречение!? Не думай... Laughing

# 869
  • София

И колко процента решават съзнателно да нямат дете? Някъде около 0,001%.

Всъщност, много много повече, така като се замислиш, всяка от нас е имала поне по 1-2 връзки, които не са завършили с деца.
Не говорим за решение да нямаш деца завинаги в живота си, а да нямаш деца с конкретен човек в конкретна връзка.

Така че ... няма да е възпроизводсвото, друго ще е.

Моето лично мнение, е, че основната ни цел е да сме щастливи, а човек в общия случай е по-щастлив във връзка (когато има любов и разбирателство). Та в този ред на мисли, няма как един моногамен човек да е щастлив в полигамна връзка, па ако ще седем пъти да се е възпроизвел.

Общи условия

Активация на акаунт