Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 164
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 080
Така ли? Може ли да дадеш някакви примери?

Какви примери да дам ? Не виждаш ли какво става в темата Grinning ? Хора, които не вярват в това, че любовта изобщо съществува. Нито желаят, нито плануват да прекарат живота си само с един човек.

Кой не вярва, че любовта съществува?

Аз. Пълна илюзия е. Вече писах достатъчно. Поради тази причина изобщо не я търся в хората.

# 1 081
Просто не са те гушкали достатъчно като малка.  Hug
Аз лично не бих се закачал с теб, в биографиите на всички серийни убийци присъства мотивът отхърлената любов или невярването в нея.   Laughing Laughing Laughing

# 1 082
Ами, не вярвала, просто още не я е срещнала  Laughing

...дали съпругата му наистина не се досеща, че нещо се случва с брака и или дори да предполага си прави пас?...

Може и да не се усеща. Ако се връзва колко много работи мъжът й, как му се налага да ходи по командировки, как се трепе в името на семейството и т.н. Вероятно дори гледа да го облекчи и е поела всичките му други отговорности.
А може и наистина да знае, но парите да са й по-важни.
Варианти всякакви  Simple Smile

# 1 083
 JoyОоо, не нищо подобно. Двама вече се припознаха и започнаха обсъждане на личността ми, иначе биха обсъждали постове и аргументирано и разумно биха ме оборили. Не сте чели постовете ми назад явно. Любовта е илюзия написала съм назад подробно какво е, за какво служи и как се появява. Това е заключението на науката, което за моя радост съвпада и с моето наблюдение над хората най - вече. Или учените не ги гушкат като малки или не са намерили "единственият" или са патологични убийци. Сто пъти или хиляда пъти да напиша, че изобщо, ама изобщо не изхождам от личен опит, защото е малък и предубеден, за да разберете, че правя генерално лично заключение. Просто имам различна представа за хората и живота. Това е житейска философия и няма нищо общо с битовизми, ама нищо общо. Наистина ли е толкова трудно човек да излезе от собсвените си битовизми и да изгради своя житейска философия? Успешна при това.
Това, което виждам е страх от самота, невъзможност да се справи сам човек, особено, когато има деца, но най - вече навик особено, когато децата са големи, човек се чувства не привлекателен за другият пол, от там и страх да изневери. Това от масата хора се замаскирва в "обичам човека" до себе си. Обичаш да, защото не можеш и не искаш сам, затова. Пак ще повторя, изклюително полезна илюзия, немислимо е за сега без нея. Когато не може човек сам, добре е да се заблуждава, че обича иначе да живее с неприятен човек сигурно е ад. Но на младите, които не я искат не можем да се сърдим и да им обясняваме, колко зле са, че не са срещнали "Единственият". Защото и те могат да кажат "абе вие луди ли сте, колко хубави емоции изпуснахте, докато се вторачвате във вашият "Единствен"."

# 1 084
Зо някои хора любовта се крие навсякъде и тя представлява светът. Природата е любов, всяко цветче, животинче - това е любов. И хора, които отричат любовта, рушат. Разбирания всякакви, учените могат да казват много неща, но човек не е длъжен да ги приема на 100%.

# 1 085
Зо някои хора любовта се крие навсякъде и тя представлява светът. Природата е любов, всяко цветче, животинче - това е любов. И хора, които отричат любовта, рушат. Разбирания всякакви, учените могат да казват много неща, но човек не е длъжен да ги приема на 100%.

Абе не е длъжен, ама като се раболее на лекар ходи т.е. допитва се до науката, а не се оставя пчеличките, цветчетата и облачетата да му дадат любов и всичко да се оправи.

Не ме разбирай погрешно, супер се живее ако във всичко виждаш любов, само реалността да не почука на вратата. Аз съм за.

# 1 086
Разбирания всякакви, учените могат да казват много неща, но човек не е длъжен да ги приема на 100%.

Любовта може да се основава на биохимични процеси, но не съм видяла учени да твърдят, че любовта е илюзия или, че не съществува. Всички останали емоции също са продукт на вещества в човешкото тяло. В този ред на мисли, егото също е "илюзия".

# 1 087
Разбирания всякакви, учените могат да казват много неща, но човек не е длъжен да ги приема на 100%.

Любовта може да се основава на биохимични процеси, но не съм видяла учени да твърдят, че любовта е илюзия или, че не съществува. Всички останали емоции също са продукт на вещества в човешкото тяло. В този ред на мисли, егото също е "илюзия".

Всичко е илюзия, да. И егото, точно.
ОООО достатъчно материал има за илюзорността на любовта като теърдение от учените. Потърси, ще видиш. Laughing

Голяма работа като е илюзия, въпросът е, че е готина и приятна, че и полезна, когато държи двама души заедно. Номерът е, когато си отиде илюзията любов, човек да не се скапе. Иначе всичко тече всичко се изменя, преходно, илюзорно и не заслужаващо да се ядосва човек.

# 1 088
Anna-Bell, при страх от самота човек стои с който се случи. И търпи глупости, само и само да не остане сам. И дори си признава, че не го обича.
Не виждам връзка.
За другото - всеки си има своите разбирания спрямо онова, което е изживял  Peace
Може и илюзия да е, важното е да е насрещна.

# 1 089
Не знам, ако при хората я няма, то погледни животните. Те имат чисти души с първични инстинкти и въпреки разнообразието им,  те са пълни с любов. Някои дори умират заради нея Laughing

# 1 090
  • в света на илюзиите
Намерих нещо интересно по темата
http:///forums/index.php?topic=69.0
Интересно разсъждения има, ей това ме замисли
"Сигурни ли сте, че прелюбодейство и изневяра са синоними? Аз не съм.Представката ПРЕ говори за някякво излишество, както ПРЕяждането означава, че ядеш повече отколкото ти е нужно за да поддържаш организма си и причината да ядеш не е глад или нужда, ами нещо друго - например някакви вкусови пристрастия, нервност, безсъзнателност (и запълването и с ядене) и пр.

ПРЕяждането не посочва кога, какво ядеш. По същата логика ПРЕлюбодействието (поне както аз го разбирам) означава да любодействаш излишно в смисъл не поради вътрешен подтик, а по някакви други причини. Ти може да любодействаш през цялото време само с мъжа си, но само защото така повелява брачния договор, а не защото имаш вътрешен подтик.

В същото време можеш да любодействаш извън брака си, но следвайки  вътрешния си естествен подтик - т.е. защото и когато наистина го искаш и това те радва.

Тая думичка "изневяра" е измишльотина, която е направила нещастни много хора - както жени, така и мъже."

Колкото повече чета та, по-интересно става. Я вижте това -

"Яденето и секса са удоволствия?! Не са ли необходимост - първото на тялото за да съществува,а второто - за вида да съществува.
Факта, че и при двете може да има удоволствие значи ли, че са удоволствия?
Чувала съм много често да се говори за секс с любов и секс без любов.  Не съм чула да се говори за любов със секс или любов без секс.
Това нещо да ви подсказва? Кое се постава като по-голямото, съдържащото?
Любовта е състояние в което пребивава човека , все тая дали секс се е случил, дали не се е....
обаче става точно обратното, когато се случи всичко коренно се променя - всички говорят, че любовта е важната, но всъщност всички придават на секса някакво специално значение....и правят така, че наличието му или отсъствието му, или количеството му става вече нещо твърде важно...
Всеки се интересува кой с кого....какво? се обича ли? НЕ, естествено...кой с кого прави секс - как, дали с "постоянния", дали вътре или вън от брака, дали с по-млад/а, дали с по-стар/а...
Кой се интересува кой кого обича и дали вътре или вън от брака ако няма секс. Няма ли секс то не е интересно...."

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 12:02 от Justy*

# 1 091
Намерих нещо интересно по темата
http:///forums/index.php?topic=69.0
Интересно разсъждения има, ей това ме замисли
"Сигурни ли сте, че прелюбодейство и изневяра са синоними? Аз не съм.Представката ПРЕ говори за някякво излишество, както ПРЕяждането означава, че ядеш повече отколкото ти е нужно за да поддържаш организма си и причината да ядеш не е глад или нужда, ами нещо друго - например някакви вкусови пристрастия, нервност, безсъзнателност (и запълването и с ядене) и пр.

ПРЕяждането не посочва кога, какво ядеш. По същата логика ПРЕлюбодействието (поне както аз го разбирам) означава да любодействаш излишно в смисъл не поради вътрешен подтик, а по някакви други причини. Ти може да любодействаш през цялото време само с мъжа си, но само защото така повелява брачния договор, а не защото имаш вътрешен подтик.

В същото време можеш да любодействаш извън брака си, но следвайки  вътрешния си естествен подтик - т.е. защото и когато наистина го искаш и това те радва.

Тая думичка "изневяра" е измишльотина, която е направила нещастни много хора - както жени, така и мъже."
Брей, как можело да се извъртят нещата, така че да изглеждат баш в реда на нещата! (тавтологията е търсена)

# 1 092
 ...............а тези които най-високо твърдят,че не искат никой да ги обича всъщност може и да са с най-голяма нужда да бъдат обичани,но поради някаква причина не успяват да получат любов.И се крият зад многобройни връзки,като се самоубеждават колко са фешън и cool.
Обикновено хората, които отричат любовта и твърдят, че нямат нужда от нея, всъщност или не знаят какво е любов (израснали са в проблемни семейства/студена, неуютна атмосфера/скандална семейна среда и т.н.), т.е.  към тях никога не е проявявана тази искрена, спонтанна, безусловна и сгряваща майчина или бащина обич, или в миналото си са били жестоко разочаровани и наранени от любим човек и са се оградили с "дебела защитна стена" от непукизъм и нежелание повече да бъдат наранявани.Затова и не допускат любовта до себе си.
В първия случай:как да изпиташ любов, как да покажеш любов, как да я познаеш ако я срещнеш, като ти всъщност не знаеш какво е любов?!Тези, които е трябвало да те научат на любов, са пропуснали най-важния урок в живота ти,а именно как да обичаш друго човешко същество.
Затова и
............в биографиите на всички серийни убийци присъства мотивът отхърлената любов или невярването в нея.   Laughing Laughing Laughing
Когато не знаеш и не можеш да обичаш, е много по-лесно да отнемеш човешки живот.

Сто пъти или хиляда пъти да напиша, че изобщо, ама изобщо не изхождам от личен опит, защото е малък и предубеден, за да разберете, че правя генерално лично заключение. Просто имам различна представа за хората и живота. Това е житейска философия и няма нищо общо с битовизми, ама нищо общо. Наистина ли е толкова трудно човек да излезе от собсвените си битовизми и да изгради своя житейска философия?
Случайно да си чувала
"Битието определя съзнанието!"?    Laughing
Твоето битие определя твоето съзнание.На тази база изграждаш житейската си философия.   Именно затова няколко души  назад написаха, че човек разсъждава по един начин и има една житейска философия на 20 години, и съвсем различни, доста променени разсъждения и житейска философия на 45 години.    Laughing   Личният опит има голяма "сила" и неимоверно влияние, колкото и да го отричаш.
И ти може и да си мислиш, че си градиш житейската философия на база живота на Пена, Гена, Иванчо и Драганчо, но всъщност най-голяма и основна роля за житейските ти разбирания има твоят собствен живот, от ден първи на раждането ти, та до днес.    Grinning

# 1 093
Justy*, когато човек е измамник по душа може да донесе от 100 кладенеца вода, за да се оправдае. А е толкова просто и лесно нещата да се наричат с истинските им имена.
Какво значение има каква е думата или действието, щом е свързано с това да лъжеш най-близкия си човек без да ти мигне окото и да поставиш на риск връзката си? Всичко това показва колко струва тази връзка. Разбира се има хора, които ги устройва човекът с/у тях да поставя като приоритет друго, лошо няма, всичко е въпрос на личен избор  Peace

# 1 094
  • по пътя
Анабел, слава Богу, науката е безсилна да обясни Любовта. Не се тревожи, няма да избягаш от нея. Wink
Отдавна си мисля да пусна тема за вредата от книгите по приложна психология и псевдодуховни учения.

Общи условия

Активация на акаунт