Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 089
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 140
Тя иска да докаже, че хората , които не изневеряват не е защото са лудо влюбени в партньора си,
а защото не са от свалячите и авантюристите .Невзрачни и уморени хора без ищах и си стоят при
удобния партньор в къщи . Да може и много да са такива , но като цяло греши .
Изобщо не е повод за хвалба търсенето на тръпки постоянно.
Точно обратното . Любовта след първоначалната еуфория преминава в нещо по висше.
И това не е само уважение и навик , а истинска нежност и превързаност .
Има такава любов , че няколко дни след смъртта на единия , другия го последва .
А тези , които искат да са вечно на въртележката и не могат да преминат на слдващото ниво ,
те са тези със дефицитите . Всичко това е свързано с развитието на лимбичната система в мозъка на човека. Колкото е по развита , толкова дълбочината и трайността на чувствата е по голяма .
Едни хора могат да правят любов без емоции , други само с човек , който обичат - пак зависи от тази лимбична система .
Та , не съм съгласна със разсъжденията на Ана Бел - нищо , че не съм от тези намерили идеалната любов. Вярвам, че я има .

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 20:25 от vasilena***

# 1 141
  • Sofia
Василена, Лимбичната система ли имаш предвид?

Точно защото повечето хора мислят, че партньорът им е верен и то именно защото ги обича и няма нужда от секс с друг. Повечето просто не могат да бъдат базпристрастни и се самозаблуждават.

Анкетата ще визира самите нас, а не партньорите ни, доколкото пък схванах аз. Тоест всеки отговаря за себе си по отношение на това: Причини за изневяра много, причини за неизневяра също толкова много, но любовта според мен е последната такава за неизневяра. Тоест пишеш ако изневеряваш, дали изневеряваш поради липса на любов към официалния ти партньор или поради друга причина, или ако не изневеряваш, дали го правиш заради наличието на любов към него или поради друга причина.

# 1 142
Да, лимбична Вихрогонче .Сега ще го поправя , но този линк е много повърхностен - в медицинските книги е обяснено добре .

# 1 143
  • Linz
Да, но не можем да се абстрахираме ситуацията в настоящата връзка. Всеки ще се изкушава да казва, че не изневерява, тъй като обича, точно защото това би очаквал и от партьора си.

# 1 144
  • Sofia
Знам за лимбичната система доста, завършила съм Психология все пак. Но като те прочетох как убедително разказваш, наистина си помислих, че има И лимбатична система, потърсих, не намерих, затова те и попитах. Никога не е късно човек да научи нещо ново.

# 1 145
Вчера си говорихме с един мъж, който обожава жена си, обаче я лъже и кръшка. А наистина си личи колко я обича, не е с нея от удобство и навик.

Ама разбира се! По това се познават влюбените - колкото повече обичат, толкова повече мамят човека до себе си и раздухват на странични хора как го гледат в очите и лъжат. Пък и какво по-хубаво от това да постави връзката, за която мечтаят под риск.
Може и това да е любовта, не споря. Но както се казва - мерси аз на такваз любов  Joy

# 1 146
  • Linz
Вероятно колкото повече обичат, толкова по-малко кръшкат, но не намират за нужно да се въздържат напълно. Все пак кръшкат с хора, към които не изпитват чувства (или поне по-малки). Правят го заради секса, не заради любовта. Едното е удоволствие, другото- чувство. Очевидно някои ги разграничават.

# 1 147
Изобщо не е повод за хвалба търсенето на тръпки постоянно.
Точно обратното . Любовта след първоначалната еуфория преминава в нещо по висше.

За каква хвалба говориш въобще? Изобщо, ама изобщо не става въпрос за хвалба. Да не говорим, че изобщо не става въпрос за хойкане постоянно. Смяташ, че хората са много възвишени и при повече от 60% е нежност и взимно уважение, обич, а не навик облечен в самозаблуда, защото хората ги е страх и пред себе си да признаят, че партньорът нито ги привлича сексуално, нито си умират от любов по него, просто е по - удобно и рутинно? Никак не са възвишени по - голямата част, ама никак. Хората, които се водят от любовта са единици и изобщо не са пример, а изключение. Рутината носи комфорт, а с един е много по- ниско рисково отколкото с двама, трима или четирима. Да не говорим, че потомство най - добре се гледа от двама, затова сме приели моногамията като вид, някои от нас де. Има култури, които все още са полигамни или полиандрични. Живели сме в матриархат, сиреч в пълен разврат много, много повече години отколкото в моногамия (патриархат). Единствената причина поради, която сме преминали към този модел е по - доброто отглеждане на потомство, а не възвишени поетични чувства.
Ето къде е любовта в мозъка какво значи

http://30dumi.eu/archives/42025

Любовта и сексуалното желание се активират в различни региони на стриатума. Областта, активируема  от сексуалното желание, обикновено започва да работи под влиянието на разбира се приятни неща, като например секс или храна. Областта, която се активира от чувство на любов, участва в процеса на проследяване на такива неща като награда и удоволствие, с вродена  ценност. Предвид това, когато чувството за сексуално желание прераства в любов, тя заема друго място в стриатума.

Освен това  изследователите  открили, че този район на стриатума също така е свързан с наркоманията.

„Любовта – това е навик, който възниква от сексуалното желание, когато това желание е удовлетворено. В случая работи същия принцип, когато хората стават зависими от наркотици „- казва Pfaus.

Откриха центровете в мозъка, отговарящи за любовта и сексуалното желание

Международен екип от изследователи  създаде първата карта на участъците в мозъка, които отговарят за образуването на  чувствата любов и сексуално желание.

„Никой  никога не е съпоставял тези две чувства, за да намери механизмите за тяхното активиране. Ние не знаехме какво да очакваме: И двете можеха да бъдат напълно самодостатъчни и напълно отделени. Оказва се, че любовта и желанието се активират от отделни, но свързани области в мозъка, „- заяви професорът по психология в университета“ Конкордия „Джим Пфаус, съобщава РИА Новости.

Заедно с колеги от САЩ и Швейцария, Пфаус анализира резултатите от 20 различни изследвания, които оценявали мозъчната дейност, докато участниците гледат еротични снимки  или гледали снимки на хора с особено значение за тях. Чрез комбинирането на тези данни, учените били в състояние да формирата пълната карта на любовта и желанията в мозъка. Те открили, че две структури в главния мозък, особено lobus insularis и стриатума, са отговорни за превръщането на сексуалното желание в любов.

Любовта и сексуалното желание се активират в различни региони на стриатума. Областта, активируема  от сексуалното желание, обикновено започва да работи под влиянието на разбира се приятни неща, като например секс или храна. Областта, която се активира от чувство на любов, участва в процеса на проследяване на такива неща като награда и удоволствие, с вродена  ценност. Предвид това, когато чувството за сексуално желание прераства в любов, тя заема друго място в стриатума.

Освен това  изследователите  открили, че този район на стриатума също така е свързан с наркоманията.

„Любовта – това е навик, който възниква от сексуалното желание, когато това желание е удовлетворено. В случая работи същия принцип, когато хората стават зависими от наркотици „- казва Pfaus.

В същото време любовта не е непременно лош навик.

За пръв път откривам този линк, но признавам сама се учудих как е възможно чак такова съвпадение с личните ми заключения.

За анкетата не знам. Искренно се надявам хората да бъдат искренни поне пред себе си, но се съмнявам, просто защото както и преди казах, по - ниско рисково и удобно е човек да се самозаблуждава. Това не е изобщо лошо, лошо е, когато смятат самозаблудите си за меродавна истина, която само те са изпитали, а онези другите там нищо още не са рабрали.

http://www.forbes.com/2010/05/26/why-do-men-women-get-married-fo … g-love-money.html

Хубаво е да се обърне внимание на качествата, които двата пола търсят един спрямо друг. Все повече заприличва на ООД съвместното съжителство поне според статията де, отколкото на "изпълнено с любов, цветя и розички".

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 22:34 от Anna-Bell

# 1 148
  • София

Причини за изневяра много, причини за неизневяра също толкова много, но любовта според мен е последната такава за неизневяра.

Започвам да се питам,дали не съм попаднала на тема- състезание по абсурдни твърдения? newsm78

# 1 149
Казваш същото, което и аз .Но ти се хващаш за думата навик и интерпретираш
по своите си възгледи . Аз казах , че любовта е вече на по високо  ниво , на привързаност и
и съвсем различно от сексуалното удоволетворение .
Виж главната и ключова дума

Областта, която се активира от чувство на любов, участва в процеса на проследяване на такива неща като награда и удоволствие, с вродена  ценност. Предвид това, когато чувството за сексуално желание прераства в любов, тя заема друго място в стриатума.

Ценност е думата . Някои без ценност остават на първо ниво .
Навик е грозна дума .Ти се хвана за нея . В едно съм съгласна , че процента на хората със истинска любов е малък , но ги има .Когато си със един човек дълго време -5, 10 години
ставаш част от него . Клетките на тялото , всичко сякаш се синхронизира с теб и става дълбокото привързване, което е по силно от всякакви хормони, химии и тръпки.
Ама знам, че за теб това е само навик .

# 1 150
В отворената връзка няма изневери. Имаш свобода на действие да се отдадеш на нещо моментно без това да ти коства партньора и доверието помежду ви.

То изначално ти коства липсата на връзка въобще като такава.

# 1 151
  • Сф
Цитат
   Когато си със един човек дълго време -5, 10 години
ставаш част от него . Клетките на тялото , всичко сякаш се синхронизира с теб и става дълбокото привързване, което е по силно от всякакви хормони, химии и тръпки.       

Синхрон на клетките- друг път; Удобство и спокойствие , завършен цикъл- дом, семейство, деца, кариера;

Което само по себе си  изключва желанието за нови попадения, така ли? Rolling Eyes

# 1 152
...дълбоко привързване...

Хубаво нещо е това. Нещо, което лесно би задоволило желанието/нуждата от разнообразен секс например.

# 1 153
  • Linz
Дали е лесно наистина... една контролирана емоция да заглуши инстинкта? 
Много зависи.

# 1 154
Дали е лесно наистина... една контролирана емоция да заглуши инстинкта?Много зависи.

По-подробно обясни това, ако може.

Общи условия

Активация на акаунт