Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 312
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Linz
Зависи от много фактори, много от тях вече бяха споменати. Не може генерално да се обобщава, че нещо е лесно, просто защото хората сме много различни. Дори отделния човек е различен през различни периоди от живота си.

# 1 156
Лесно е сравнително понятие, може ли нещо да е лесно, ако няма друго с което да го съпоставиш?

В тоя ред на мисли, казвам, че лесно стават нещата, когато има дълбоко привързване. Самото то, дава леснота при преодоляване на определени моменти.

# 1 157
Вероятно колкото повече обичат, толкова по-малко кръшкат, но не намират за нужно да се въздържат напълно...

За да изпитат такава нужда значи има проблем в настоящата връзка. Разбира се може да го задълбочат като намесят трети лица и решат да го оставят да стане по-голям и по-голям, могат и да положат усилия да го разрешат или ако е нещо, което не може да се преодолее да се разделят. Всеки избира как да действа, в зависимост от това кое му е важното.

За инстинкта - може инстинктът им да казва, че трябва да убият съперника, ама няма да го направят, нали  Wink по същия начин като видя хубав мъж мога да си кажа, че ми допада, това е инстинктът, но няма нищо общо с някакви физически действия, те не са инстинктивни, а се диктуват от конкретната ситуация, в която се намираме. Ако сме без партньор ще са едни или ако ни е все тая за връзката, ако обичаме и уважаваме човека до нас - съвсем други. И не става дума за нещо насила, точно инстинктивно не правиш следващата крачка.

Думите са без никакво значение, само действията показват реалността. Един мъж може и през секунда да повтаря колко обича жена си, но обяснявайки на странични хора как я лъже в очите показва, че няма дори капка уважение, за любов пък съвсем. Иначе и тези, които ги пребиват от бой казват, че ги обичат. Пък може и любов да е. Но човек сам избира дали да остане във връзка, в която го обичат така. Щом има хора, на които им харесва, ок Peace

Споделям мнението на Toffi Peace
Всъщност не съм срещала мъж с друго (не говоря за мои партньори, а хора, с които съм в приятелски отношения).

# 1 158
Вероятно колкото повече обичат, толкова по-малко кръшкат, но не намират за нужно да се въздържат напълно. Все пак кръшкат с хора, към които не изпитват чувства (или поне по-малки). Правят го заради секса, не заради любовта. Едното е удоволствие, другото- чувство. Очевидно някои ги разграничават.
Това е типичното самоуспокоение на жертвите на изневеряващите.     Laughing    "Той много ме обича, ама ей на, оная му се надупила и той, милия, как да устои....Нищо, не е голяма работа, нали обича мен.!" От това по-голям цинизъм не знам дали има....Тъжното и гадното е, че има хора, които си го повтарят, и си му вярват, и си се тормозят, и си се самонавиват как милото много ги обича, обаче ....

Т.е., пак да питам:постоянният ви партньор не заслужава удоволствия с вас, затова си ги доставяте навън, с други хора? Така ли?
А за постоянния остават рутината, битовизмите, навика и ...какво още беше?

Скрит текст:
Не знам дали след N на брой години заедно е любов, обич, рутина, скука, битовизми или както там го наричате, но ние с моя "удобен мъж" изкарахме поредния уикенд-меден месец и сме повече от доволни, заредени, отпочинали, нацелувани и т.н.     Mr. Green   Докато някои хора философстват за любовта, други я живеят и споделят.    Peace

Апропо:
 Anna-Bell  , страшна каша  ти е в главата.Зарежи малко нАучните "теории" и се огледай, току виж си разбрала/открила, че любов все пак съществува.    Laughing

# 1 159
Това е типичното самоуспокоение на жертвите на изневеряващите. ...

Или на изневерили, които нямат смелостта да нарекат нещата с истинските им имена.

# 1 160
Скрит текст:
Докато някои хора философстват за любовта, други я живеят и споделят.    Peace

А трети, правят и двете.

Това е типичното самоуспокоение на жертвите на изневеряващите. ...

Или на изневерили, които нямат смелостта да нарекат нещата с истинските им имена.

Или може просто да имат различни разбирания и/или да не са осъзнали дадени неща.

# 1 161
Тези с различните разбирания си се събират с хора със същите и си живеят пак без лъжи и измами  Peace

# 1 162
Чета и не разбирам, какъв е проблема на авторката, от какво е недоволна. Казал и, че може да се обади и после се държал странно, може обстоятелствата да са се променили.
 По-млада си, но не забравяй, че и от теб има по-млади, след време може и друга любовница да се появи. Теб те интересува да задоволява материалните и духовните ти нужди, друго не искаш, или грешно съм разбрала.  newsm78

# 1 163
  • Сф
Тези с различните разбирания си се събират с хора със същите и си живеят пак без лъжи и измами  Peace
Така, така, ама единия във връзката, ако се почувства пренебрегнат.......... Гледай какво става... smile3512

# 1 164
  • Linz
Човече, преди няколко месеца пак имаше една голяма тема за любовниците. Тогава писах, че и аз познавам верен мъж. Успя да убеди дори мен, която съм толкова предубедена, че не би изневерил на "любовта на живота си" (така нарича жена си). Сърце не му давало да погледне друга... Това е същият мъж за когото писах вчера. Човека си кръшка тихомълком, докато тръби пред целия свят, че няма очи за друга.
Тук контактувам с мъже от различни националности и култури, с различно възпитание и образование. И на пръв поглед са различни. Но само на пръв поглед... все едно един х** ги е правил всички. Та хич не съди по приятелските ви семейства, и такива имам за да знам как се държат и те. И на форумските не вярвам- как ли пък тук няма да изтипоса, че чуждото си го влече.

# 1 165
Не съдя по приятелските ни семейства. Всъщност на повечето от тези, за които говоря дори на познавам жените им.
Но лъжецът си е лъжец, съвсем нормално е да лъже и да прави обратното. Като тук въобще не говоря за изневяра само. И те най-много правят впечатление, затова и се смята, че е масово.

В крайна сметка всеки съди по себе си. Аз изневерих, когато не ми пукаше за връзката ми. Все пак имах поне капчица уважение и на следващия ден го напуснах. Т.е. не опира и до любов, а до съвсем човешко отношение.

Както и да е, дано всеки успее да намери човек, с когото имат еднакви нужди и разбирания, без значение какви са и колкото и откачени да се виждат те на другите Peace

# 1 166
  • град-държава
Това е типичното самоуспокоение на жертвите на изневеряващите. ...

И въпреки целия лаладжийски напън, пак изхождат от себе си и поради това не вярват, че можеш да бъдеш честен и искрен, защото самите те не са такива - нито пред себе си, нито пред близките си, нито в мислите, решенията и действията си. А това е единствено въпрос на избор, та всеки с избора си.  Laughing

# 1 167
Имах приятелско семейство, което се раздели след 15г., въпреки че имаха еднакви интереси и разбирания, така че нещата не опират само до това.

# 1 168
  • София
Тук контактувам с мъже от различни националности и култури, с различно възпитание и образование. И на пръв поглед са различни. Но само на пръв поглед... все едно един х** ги е правил всички. Та хич не съди по приятелските ви семейства, и такива имам за да знам как се държат и те. И на форумските не вярвам- как ли пък тук няма да изтипоса, че чуждото си го влече.
То си е така, де, една Природа ги е създала- не случайно мислят за секс от 13 пъти дневно, до на всеки 7 секунди. Joy
Обяснимо е- нали отговарят за разпръсване на семето и продължаването на рода на всяка цена!
Само че, дори и обяснимо, не може да се оправдае- затова им е даден ум и разум, че и интелигентност понякога.
Да не се разгащват под път и над път, щом са поели семейни отговорности.

# 1 169
Имах приятелско семейство, което се раздели след 15г., въпреки че имаха еднакви интереси и разбирания, така че нещата не опират само до това.

Явно не си разбрала какво искам да кажа.
Винаги може да дойде момент, в който двамата да преценят, че вече не върви. Това е съвсем нормално, без значение колко хубаво са си живели преди това.
Но докато са заедно да живеят свободно, открито и да не крият нуждите си, без значение какви са, да не чакат другият да се обърне, за да направят нещо зад гърба му и после да пърхат с мигли "Ох, колко съм уморен/а, работих до късно".

absurt, нима жените не са същите? Просто не е прието да се говори за това, иначе нямаме никаква разлика  Wink
За другото съм съгласна, дадох пример напред, че може и да им е заложено да елиминират противника, но това е само в главата, същият този инстинкт ги насочва към други действия.

Общи условия

Активация на акаунт