Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 110 886
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 1 575
Може и обратното да е.
На нея да ѝ е скучно, а на него самотно.
Обикновено в брака с годините хората се отдалечават един от друг.

# 1 576
Може и обратното да е.
На нея да ѝ е скучно, а на него самотно.
Обикновено в брака с годините хората се отдалечават един от друг.

Разбира се, че може.

# 1 577
Меркантилността ... няма нищо лошо в нея между другото, защото без пари не се живее.

Култово е!!! Викаш, нямаш пари и тутакси се лепваш за някого и започваш да се възползваш от заработените от него блага. Какво лошо има в това питаш? Така и така без пари не се живее и ако някой ги има, впиваш му се и започваш да цицаш, защо ти е да работиш?

# 1 578
Меркантилността ... няма нищо лошо в нея между другото, защото без пари не се живее.

Култово е!!! Викаш, нямаш пари и тутакси се лепваш за някого и започваш да се възползваш от заработените от него блага. Какво лошо има в това питаш? Така и така без пари не се живее и ако някой ги има, впиваш му се и започваш да цицаш, защо ти е да работиш?

Ами този някой за да му се лепне някой друг да го цица, очевидно е съгласен, нали? Това не е без негово знание и съгласие. Няма как ей така някой да го цица, пък той разбираш ли не бил знаел. Меркантилността има много форми, за едни е кариера, за други лепване към някого, за трети  е просто работа. Нищо обаче не е насила, с изключение на кражбата, разбира се. Всеки си намира начините да си изкарва прехраната и щом има някой, който дава много пари на друг доброволно, значи всичко е наред. Е, да, провокира доста завист у хората, ама проблемът си е техен.

# 1 579

Ами този някой за да му се лепне някой друг да го цица, очевидно е съгласен, нали? Това не е без негово знание и съгласие. Няма как ей така някой да го цица, пък той разбираш ли не бил знаел. Меркантилността има много форми, за едни е кариера, за други лепване към някого, за трети  е просто работа. Нищо обаче не е насила, с изключение на кражбата, разбира се. Всеки си намира начините да си изкарва прехраната и щом има някой, който дава много пари на друг доброволно, значи всичко е наред. Е, да, провокира доста завист у хората, ама проблемът си е техен.
Айде бе! Питаш: "Имаш ли против да те използвам", получаваш "Не думай, разбира се, че не", т.е. имаш ли разрешение си цицаш безогледно, нали си е работа Laughing

# 1 580

Айде бе! Питаш: "Имаш ли против да те използвам", получаваш "Не думай, разбира се, че не", т.е. имаш ли разрешение си цицаш безогледно, нали си е работа Laughing

За много неща не се изисва специално разрешение, то просто се знае. Това е като невербалната колмуникация. Ако дърт богаташ се хване с младо момиче, нали не мислиш, че е чак толкова глупав да си мисли, че е с него от любов?

# 1 581
Е, това си е жива проституция. Ние говорим за меркантилност като цяло, използване.

# 1 582
Е, това си е жива проституция. Ние говорим за меркантилност като цяло, използване.

Еми то накрая винаги опират нещата до чиста проституция. Това дори на хора в брак се случва, въпреки че за се взели по любов в началото.

Просто няма начин използваният да не е съгласен на такъв вариант, дори и да не го осъзнава. Щом допуска да бъде използван е точно толкова виновен, колкото и меркантилният използвач.

# 1 583

Еми то накрая винаги опират нещата до чиста проституция. Това дори на хора в брак се случва, въпреки че за се взели по любов в началото.

Просто няма начин използваният да не е съгласен на такъв вариант, дори и да не го осъзнава. Щом допуска да бъде използван е точно толкова виновен, колкото и меркантилният използвач.
Не съм съгласна. Може би аз гледам по-мащабно, но си мисля, че можеш да бъдеш използван от колеги, от приятели, от близки, в брака, и това в никакъв случай не е задължително да бъде с твоето съгласие. Понякога доброто отношение и деликатност се четат като глупост от другата страна, това обаче не е съгласие, а търпение и толерантност, докато накрая ти писне.

# 1 584

Не съм съгласна. Може би аз гледам по-мащабно, но си мисля, че можеш да бъдеш използван от колеги, от приятели, от близки, в брака, и това в никакъв случай не е задължително да бъде с твоето съгласие. Понякога доброто отношение и деликатност се четат като глупост от другата страна, това обаче не е съгласие, а търпение и толерантност, докато накрая ти писне.

Ами може и да има такива, които са търпеливи и толерантни. Това си е вид съгласие и невъзможност да отстояваш себе си. Човек няма полза от подобни "добродетели", ако те вредят на него самият. Дет' се казва да не е бил толкова възпитан и толерантен. Животът, за съжаление, е непрекъсната борба с околните да съхраниш самият себе си и когато не можеш да го направиш е съвсем логично, някой да се възползва от слабостта ти ( не твоята, а по принцип Grinning). Така е и при животните, там пък какви случаи има, направо гледаш и не вярваш на очите си.

Да, използвачеството е гадно, но какво от това? Въпросът е човек да се научи да се пази, защото отвсякъде дебнат паразити.

# 1 585

Ами може и да има такива, които са търпеливи и толерантни. Това си е вид съгласие и невъзможност да отстояваш себе си. Човек няма полза от подобни "добродетели", ако те вредят на него самият. Дет' се казва да не е бил толкова възпитан и толерантен. Животът, за съжаление, е непрекъсната борба с околните да съхраниш самият себе си и когато не можеш да го направиш е съвсем логично, някой да се възползва от слабостта ти ( не твоята, а по принцип Grinning). Така е и при животните, там пък какви случаи има, направо гледаш и не вярваш на очите си.

Да, използвачеството е гадно, но какво от това? Въпросът е човек да се научи да се пази, защото отвсякъде дебнат паразити.
Не се хващай за конкретната дума! Да си възпитан и търпелив не е невъзможност да отстояваш себе си. Животът е борба, но я ми кажи, ако трябва да предвидиш няколко хода напред, трябва ли да нападаш преди някой въобще да си е помислил да те нападне, да отбягваш всеки, за да не би сакън да бъдеш използван? По твоята логика трябва да живеем сами, да отблъскваме себеподобните, за да съхраним себе си. За животните и техния инстинкт за самосъхранение не ми се подхваща темата, все си мисля, че ние за разлика от тях имаме усет, изпитваме емоции и сравнението е излишно.

# 1 586
 Има една много сладка реклама по National Geographic Wild:

Природата
не си прави селфита,
не се интересува от пари и
не търси вашето одобрение.
Природата просто E...!."  Mr. Green

Така че законите на джунглата си остават закони в джунглата. В човешкото общество ги прилагат хората, които са на едно по-примитивно и животинско ниво.
 Искам да кажа, че човешкото общество, колкото и прогнило и пропаднало да е, може да ти осигури един почтен и спокоен живот, ако искаш да го постигнеш. За това трябва труд, последователност и принципи. Доста често се убеждавам, че краткият път винаги е по-трънлив, а лесните пари изчезват най-лесно.

# 1 587

Не се хващай за конкретната дума! Да си възпитан и търпелив не е невъзможност да отстояваш себе си. Животът е борба, но я ми кажи, ако трябва да предвидиш няколко хода напред, трябва ли да нападаш преди някой въобще да си е помислил да те нападне, да отбягваш всеки, за да не би сакън да бъдеш използван? По твоята логика трябва да живеем сами, да отблъскваме себеподобните, за да съхраним себе си. За животните и техния инстинкт за самосъхранение не ми се подхваща темата, все си мисля, че ние за разлика от тях имаме усет, изпитваме емоции и сравнението е излишно.

Нищо от това, което си написала не е "по моята логика". Нищо! Моята логика е, че ако някой е използван системно, и му е невъзможно  да отстоява себе си като заяви пряко, че не желае да бъде използван, нито е възпитан, нито толерантен, а просто страхлив. Ами като го е страх, тогава несъмнено ще го използват.

Отстояването на себе си няма нищо общо с изолацията, мнителността и подозрението, а в това като видиш, че си сбъркал да не повтаряш и да можеш да опазиш себе си най - вече. Ако повтаряш едно и също нещо повече от веднъж то това не е от "толерантност и възпитание".
Ако си и малко по - интелигентен можеш и да предвидиш евентуалният резултат и изобщо да не се захващаш с използвачи, но то ако-та много.

Цитат
За това трябва труд, последователност и принципи.

За съжаление обаче друго се случва в живота. Както е казал Питагор :"Животът е като представление, в него най - често най - лошите измежду хората, заемат най - добрите места."
Аз бих го допълнила, че за другите остава  утехата, че са честни, добре възпитани, толерантни, работливи и с принципи, но .....

# 1 588
Anna-Bell,  и спят спокойно, което не е за пренебрегване. Все си мисля, че има възмездие...

# 1 589
Цитат
за съжаление обаче друго се случва в живота. Както е казал Питагор :"Животът е като представление, в него най - често най - лошите измежду хората, заемат най - добрите места."
Странно, мръсниците около мен си получават заслуженото, по един или друг начин.
И точно поради доста такива случки напоследък, и моето лично задоволство, сложих и въпросното изречение в подписа си....просто да ми напомня, че Господ си знае  работата, няма защо аз да се тормозя и да му изземвам, или поне да се опитвам да му изземвам функциите.

Общи условия

Активация на акаунт