Раждането-въпроси?

• 3 000
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,това е третата ми бременност с термин 13 септември,като първите две са успешни..Двете ми деца са родени нормално първото на термин -предизвикано ,второто три дни преди термин,отново предизвикано..Днес бях на гинеколог и той ми каза ,че съм с почти изгладена шийка и 2 см разкритие.Вика ме отново на 28 август,ако евентуално не съм родила до тогава..Като се познавам,се съмнявам да да ми се случи това раждане прети термин..Търсих много за изгладената шийка и за нещо подобно на моята ситуация,но така и не открих.Та мисълта  ми е ,ако някой е бил в подобна ситуация,или прости иска да сподели за раждането си да ми разкаже ..Много се надявам някоя от вас, да е преживяла същото и да ми каже до колко време е родила ...Нямам търпение да се срещна с бебока,а така или иначе не съм изпитала нормалния цикъл на нещата(да си ме хванат от само себе си контракциите или изтичане на води и прочие)..Ако някоя мама от вас е родила за трети път,нека да разкаже за това по лесно ли беше,по-бързо ли беше...лесно ли се възстанови и така нататък..

# 1
Много хубава тема.Аз не знам кога съм получила първите см разкритие,но когато отидох в болницата бях с 5 см разкритие,докато ме приемат и да запишат тоновете на бебето вече имах достатъчно разкритие,за да ми пукне доктора водите,след това отидох на магарето и с няколко напъна малкия  юнак излезе  bowuu.Самото раждане беше бързо,и не толкова трудно,обаче сега Декември живот и здраве пак ми предстои раждане и се страхувам,и аз искам да разбера дали втория път е по-лесно,по-различно ли е?

# 2
  • София близо до Витоша
Здравей и леко раждане, с първата ми дъщеря 2 седмици бях с 3 см разкритие. Термина ми беше на 20 август,а родих на 22 август.

# 3
Благодаря..Леко раждане пожелавам на всички..При мен второто беше много по-бързо и лесно от първото..Термина ми беше на 8 юни родих на 5,при прегледа който беше на 21 май,гинеколога ми ,ми каза че съм с 2 см ,на 5юни бях с 4 см без болка без нищо..Родих за 3часа(говоря за болезнените часове)..Но за тая пуста шийка нищо не каза,мен това ме терзае в момента.. GrinningСега ми каза че уж,щяло да бъде бързо..Аз нямам търпение и искам да знам до кога ще си ходя така Joy

# 4
"Изгладена шийка" значи, че тялото ти вече е свършило част от работата по раждането. За второ раждане съм влизала с частично изгладена шийка, някакъв процент.

Добър знак. За другото- успех.

# 5
Да това го разбрах,но мисълта ми беше примерно с изгладена шийка 70% -80% примерно ,колко време ,може да издържи организма в 9 месец?1 седмица,2 седмици ,месец..Това търсих преди да пусна темата и така и не намерих отговор...Може да е индивидуално,искаше ми се просто да разбера ако някой е бил в подобна ситуация,кога е започнало раждането при него...Благодаря за отговора все пак   bouquet

# 6
  • София
Здравей, леко и безпроблемно раждане ти пожелавам Hug с втората ми бременност бях може би седмица с два- 3 сантиметра разкритие. Термин на 13 септември  Grinning а родих на 18 септември2014.
само нямам спомен какво ми казваха за шийката -дали е изгладена или не.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 13:42 от justmama84

# 7
Какво съвпадение  Laughing Благодаря ти  bouquet

# 8
  • София
Мисля си че бебо ще подрани   bouquet стискам палци всичко да е наред искоро да се похвалиш със страхотна новина

# 9
  • София
90% изгладена шийка и 2-5% разкритие са характерни за т.нар. първа фаза на раждането, когато раждането е започнало, но не се изисква никаква намеса.

Аз бях с 2 см разкритие почти две седмици, преди раждането на второто ми дете. Накрая, почти родих в коридора между стаята и родилна зала, защото отидох да раждам с 8 см разкритие, без нито една контракция  Wink

# 10
Не мисля,че съм чак такава късметлийка.. Laughing  bouquet иска ми се да влезна поне със скромните 6 см и след 2 часа да родя... Joy четох за много мамчетета ,при които се е случило същото без контракциите..леки болки и айде бебо се е родил Hug

# 11
  • София
Пожелавам ти леко раждане, и дано не се наложи предизвикване  Hug

То и аз не очаквах така да се случи. Отидох на контролен, че преносвах. Лекарката като направи прегледа за разкритие и ме прати веднага в болницата за приемане. Но аз съм с много висок праг на болка, явно не съм усетила контракциите.  Mr. Green

# 12

enter_ff Леко раждане със стиснати палци съм всичко да е наред,ще следя темата и ще чакам да се похвалиш   bouquet

# 13
Mersii Aни  Hug  bouquet Благодаря ти и на теб Еndira.. smile3525

# 14
Момичета днес на 08.09 в 11:45 ч. се роди нашия син..Раждането мина що годе нормално и двамата сме добре..Успех и късмет желая на всички ви.. Hug

Общи условия

Активация на акаунт