Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 65 408
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Аз пък в последно време изобщо нямах време да обръщам внимание на моите фалчета и си мислех, че в знак на протест няма да ме зарадват с цветоноси тази есен, ноооо сутринта се загледах в тях и останах приятно изненадана - три вече пускат цветоноси. Simple Smile))
И при мен е така.  Peace
Бях в отпуск, връщам се - 3 фалчета с 4 цветоноса!  newsm44

# 601
Здравейте! Не знам дали тук е мястото,но ми подариха  Камбрия. До сега не съм имала такава и не знам как трябва да я гледам. Може да ви се сторят смешни въпросите ми, но в интернет не намерих много информация или малко съм търсила. Трябва ли да я преместя в прозрачна саксия и на колко дни да я поливам? Имам два Фаленопсиса и се ориентирам по корените кога да ги поливам, но на тази е с плътна саксийка и не се вижат. След като ми я донесоха я полях чрез накисване (около 30минути я държах) въпреки, че не знаех дали има нужда. Ето я красавицата - http://prikachi.com/images.php?images/956/8462956v.jpg

# 602
Здравейте! Не знам дали тук е мястото,но ми подариха  Камбрия. До сега не съм имала такава и не знам как трябва да я гледам. Може да ви се сторят смешни въпросите ми, но в интернет не намерих много информация или малко съм търсила. Трябва ли да я преместя в прозрачна саксия и на колко дни да я поливам? Имам два Фаленопсиса и се ориентирам по корените кога да ги поливам, но на тази е с плътна саксийка и не се вижат. След като ми я донесоха я полях чрез накисване (около 30минути я държах) въпреки, че не знаех дали има нужда. Ето я красавицата - http://prikachi.com/images.php?images/956/8462956v.jpg

Начинаеща съм , не знам колко се справям успешно, но търсих много инфо в интернет. Намерих в руските сайтове.

# 603
  • Ænima/Albuquerque
Бялата хубавица се отвори през нощта.  Heart Eyes

# 604
  • Русе
 smile3501  Много е хубава.

# 605
  • Ænima/Albuquerque
Не мога да повярвам какво щастие ми носят! Очаквам и останалите шест цвята да се отчетат.  Heart Eyes

# 606
  • отсреща.
Здравейте,преди малко се прибрах с две фалчета  Crazy много са хубави бяха на промоция и не се сдържах награбих цели две!Само по 4.99  #Crazy как да не ги вземеш,та да мина на въпроса си,искам да Ви питам сега мога ли да ги извадя от саксиите за да почистя корените от изгнили и изсъхнали такива?И друг въпрос имам и един голям фалчо който държах в една стая която не се отоплява забелязах,че листата му започнаха да жълтеят какво мога да направя за да не го загубя?Пращам един линк надявам се да видите какво съм снимала,тези малките са някак по различни от тоя фалчо който имам аз,чудя се дали не са някой минита,дали ще пораснат или ще си останат такива?Оффф много въпроси за една вечер!
http://jenshi.snimka.bg/flowers/orhid.887001

Hug  bouquet

# 607
Честито, Сарк Hug ! Страхотна емоция е да се отворят домашно отгледани цветове, особено първите. Аз все още се вълнувам (освен, че снимам и си отбелязвам в нарочен календар Laughing ).
Днес успях да прикрепя няколко от новите цветоносчета. Спомням си първите ми такива упражнения: то мислене, то неувереност, то треперещи ръце Joy . А сега поглеждам, напъхвам пръчицата и с едно точно и сигурно движение закрепвам - смея да кажа - идеално.

# 608
  • Street of Dreams
През колко време цъфтят орхидеите ви?

# 609
Бялата хубавица се отвори през нощта.  Heart Eyes
Скрит текст:
Разкошна! Heart Eyes

# 610
Повечето веднъж годишно, през зимата. Едва тази година, за първи път, имах четири, които цъфнаха и лятото. Сега три от тях пак са пуснали цветоноси.

# 611
Моите цъфнаха средата на май, окапаха средата на октомври и сега имат цветоноси. Чела съм, че цъфтят веднъж годишно.

# 612
  • Ænima/Albuquerque
Моите цъфнаха средата на май, окапаха средата на октомври и сега имат цветоноси.

Нещо такова и при мен. С тази разлика, че единия цветонос успя вече да цъфне.

# 613
Щастливка си ти. Моите цветоноси са още бебешки. За колко време ти пораснаха до цвят?

# 614
  • Ænima/Albuquerque
Ами, само един се е докарал до цвят засега. В края (или началото, не помня) на септември изкара цветоноса, от спяща пъпка. Струва ми се, че доста по-бързо се развиват.

Общи условия

Активация на акаунт