Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е цветоносната фаза на орхидеите?
Как се грижат за миниатюрни орхидеи?
Какви са недостатъците на големите саксии за орхидеи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е цветоносната фаза на орхидеите?
-
Как се грижат за миниатюрни орхидеи?
Миниатюрните орхидеи се отглеждат в сфагнум, като се поливат много рядко. Субстратът позволява рядко поливане, като през лятото те не трябва да се поливат по-често от веднъж на всеки 14-20 дни, а през зимата на всеки 35-45 дни. Те са лесни за отглеждане и цъфтят лесно, изисквайки внимателно наблюдение за определяне на подходящия режим.
-
Какви са недостатъците на големите саксии за орхидеи?
Големите саксии за орхидеи имат няколко недостатъка. Те често са направени от дебела пластмаса с малко дренажни отвори, което може да доведе до кореново гниене. За да разрешите този проблем, можете да пробиете допълнителни отвори в дъното и отстрани на саксията. Освен това понякога може да се наложи пресаждане на орхидея в по-голяма саксия, но тези големи саксии могат да бъдат необходимо зло с малко корекции.
-
Какви са мненията за използването на спрей тор? Нанася ли се върху листа и горни кожи или само върху листа?
-
Как да се справя с изсъхналите цветоноси на орхидеите?

Едното листо съхне, другото се подвива...

Аз поливам само с чешмяна(доста варовита) варненска вода, без да я оставям да престоява, директно от чешмата. До сега не съм умаряла орхидея, за разлика от доста други цветя, които не зна защо, но бързо ми умират.
Но имам едно мини, стои си наред с другите, гледам го по същия начин, има мноооого пъпки и всеки път поне половината опадат
Идеи защо от всички там намиращи се, само с една единствена се случва.