Остров Занзибар, Танзания

• 62 134
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Благодаря. Нашата "черешка на тортата" в това пътуване и основна цел е всъщност сафари в Танзания, а Занзибар се явява нещо като бонус. Няма да имаме много време там, но със сигурност ще направим шнорхлинг тур до о-в Пемба. За други екскурзии няма да имаме време. Благодаря за препоръката за трансфери и аз мисля да резервирам предварително, защото ще пристигнем късно и не ми се рискува. Сравнението с Малдиви и друг път съм го чувала. Малдиви към момента ни е фаворит от всички дестинации, където сме ходили, така че ще се радвам, че ще имам възможността скоро да ги сравня и лично.  Blush

# 196
И ние правихме сафари ,обаче детето се натрови от храната там..Вземете си хапчета и въпросните блузи за гмуркане. Peace
И на нас ни е фаворит Малдиви ,но там е друго .Романтика ,красота ,любов,блаженство - нищо да не правиш..

# 197
  • Русе
Здравейте! И ние се завърнахме преди седмица от Занзибар.
Wild_rabbit е описала много от моите впечатления. Изключителна бедност и мизерия извън хотелите, а от летището бях изумена.
Ние бяхме в хотел Риу Палас Занзибар в Нунгви. Много хубав хотел, поддържана територия и чудесно обслужване. Хотелът е само за възрастни. Отливите на Кендва бийч са много малки и практически океана си е винаги наблизо. Много красиво и отпускащо, цветовете на водата са страхотни. Не бях виждала такова тюркоазено зелено!
Не сме ходили на сафари, но въпреки това слагахме ваксини и пихме маларон. Благодаря на dechy, нейната информация ме насочи към аптеката в Гърция. Ние впоследствие се сдобихме с хапчетата директно закупени в аптека на границата, но в разговор по телефона с предложената от нея онлайн аптека разбрах, че поради промени в закона за онлайн търговията с лекарства от преди година, вече не доставят онлайн Маларона. Вариантът е с поръчка при тях по телефона и получаване на ръка от техен куриер един или два пъти в седмицата само в София.

# 198
  • София
Потвърждавам за Маларона от гръцката аптека. Аз в момента съм поръчала за нас и те ми казаха, че единствено на ръка може да стане предаването и то само в София. Цената е около 25евро на опаковка. Доставката също се заплаща -10лв. Ние сме предвидили да пием само за престоя си в Танзания. Колебая се дали да включим и Занзибар. Имаше ли комари? Иначе сложихме жълта треска много безпроблемно без никакви странични ефекти. Sve, Вие какви ваксини сложихте?

# 199
  • Русе
Само ваксини за жълта треска слагахме. От време на време се появяваше по някой комар.

# 200
Ние никакви ваксини не правихме , купихме два флакона против комари, но така и не ги ползвахме. Но си има комари - хапят.

# 201
И ние без ваксини ,че и детето..Дори и на сафари бяхме.

# 202
Здравейте,  момичета! Темата е стара, но се надявам да видите поста ми и да отговорите.  Необходими ли са наистина аква обувки? Защото на мен не ми се обува такова нещо, не ми се купува, не ми се носи. Не съм ползвала такива в Тайланд, например. Не мога да повярвам, че са чак толкова задължителни, но дали не греша? Ще имаме един ден екскурзия за шнорхелинг, другото е плажа на хотела.
Срещнах съвети да се носи яке за дъжд, даже софтшел яке. Сериозно ли? На 34 градуса жега? Трябва ли наистина да нося?
Благодаря ви предварително за вниманието!

# 203
Здравей Pina , преди 2 години бяхме в Занзибар , хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa / Виж си го в гугъл / . На източното крайбреже е и отливите си се виждат . Няколко пъти ходихме до прибоя в далечината , океана се отдръпва и всички туристи тръгвахме с местните "гидове" към прибоя. Водата е до глезените. И веднъж вървейки с 3-ма гидове от местните , гледайки да си изкарат по някой долар видяхме как единият се наведе и взе някакво ракообразно с бодли и каза "Това "Но проблем" . След малко се наведе и в една друга локва взе друго пак такова бодливо и показвайки ни го каза "Това "медицин проблем" , с една дума е алергично. Пак вървяхме и видя нещо с едни дълги бодли и си свали шапката и го загреба от водата и каза " Че ако го пипнеш това - оставаш в Занзибар. Смисъла бе, че е отровно и силно токсично и докато ти се окаже мед. помощ си си отишъл. Така, че благодаря на тогавашните "БГ мами" и изчетох всичко и си носихме аква обувки . Не знаеш на какво може да стъпиш в океана. Не знам как се качват снимки иначе ще ви покажа нагледно всичко това. В Занзибар медицинските услуги са изключително скъпи !!!! Бях чела , че за една интервенция със спринцовка + преглед към 800 долара !! Носете си лекарства !

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 19:47 от Paperina

# 204
Paperina, благодаря за отговора!

# 205
  Това няма проблем да го пипаш, на предната снимка е второто - алергичното . Но по добре да не ги пипате .

# 206
  • Сф
Задължително обувки за Занзибар! Моите даже ги скъсах и хвърлих там- много корали, таралежи и какво ли не по дъното. От горните снимки пипахме и двата вида- този лилавия, белия, както и 2 вида черни- с къси и дълги бодли- не сме имали проблеми. Даже от черните ми се заби 2 пъти от таралежа- в палеца на ръката и кутрето на крака. Не съм имала реакция.

Задължително си вземете слънцезащитни продукти с висок фактор, шапки и тениски, с които да плувате. Слънцето е много силно.

# 207
Вече поръчах обувки, благодаря ви!
Само за якето нищо не казахте, да нося ли? Не мисля ...

# 208
  • Сф
Не ти трябва яке. Само тънки блузки. Бях си взела няколко по плътни, както и по- дълги панталони- само в куфара стояха. Много е горещо и влажно и само тънки материи ще са ви удобни. Кога ще ходите?
Ние се върнахме тази събота

# 209
Много , много е красиво , но дано е запазен чарът , защото сега всичко е юруш за там и Малдвите . Това момче , със сандали от автомобилна гума ??? ни бе гид няколко пъти до прибоя.

Общи условия

Активация на акаунт