Остров Занзибар, Танзания

• 62 021
  • 296
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Някой ходил ли е в Занзибар през ноември? Имате ли отзиви за условията- дъждове/ветрове. Води се сезон на кратките валежи, на други места пише, че въпреки това оочти не вали или е за кратко?

# 61
И ние отлитаме в понеделник Simple Smile и сряда сме на сафари за две нощувки и после почти две седмици из занзибар.
Вие само с долари ли тръгвате, аз се чудя какви пари да взема с мен, четох че банкомати има само в Стоунтаун и май ще трябва всичко в брой.

# 62
  • Бургас
И ние отлитаме в понеделник Simple Smile и сряда сме на сафари за две нощувки и после почти две седмици из занзибар.
Вие само с долари ли тръгвате, аз се чудя какви пари да взема с мен, четох че банкомати има само в Стоунтаун и май ще трябва всичко в брой.
В големите хотели има плащания с карти за техни услуги, но за пазаренето из магазинчета и т.н. с долари, аз дори не сменях шилинги, всичко от магнити да кафе плащах с долари, особенно ценни са дребните долари, ако имаш възможност вземи по 1,2,5 долара повече, за бакшиши, за дребни неща.  Laughing И пак казвам пазариш се за всяко нещо до дупка доста неприятно ако нямаш време и бързаш но те просто казват една надута цена и очакват да се пазариш /това не за хотелите разбира се, там магазите по принцип са с твърди цени, е може малко да свалиш но малко/.
Само допълвам, че понеже повечето хотели са италиански, там върви и евро.
Пожелавам СТРАХОТНО да си изкарате и после да разкажеш ако не те затруднява. Ние тази година към Тайланд сме тръгнали, обаче догодина живот и здраве смятам да се върна в Африка  Laughing

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 09:38 от madlena

# 63
Благодаря madlena , Тайланд е моето любимо място, цените са ниски, плажовете чудесни, масажите също Simple Smile

# 64
  • София - Бургас
Живот и здраве заминавам след 12 дни, дай Боже всичко да е наред. Peace
Мен Африка също ме привлича много и ми е слабост, там винаги бих се връщала, като магнит е... Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 09:35 от kaleia

# 65
  • Бургас
Аз се влюбих в Африка още в ранните си тийн години, като открих книгите на Джой Адамс- "Лъвицата Елза" и другите, детска мечта ми беше да отида. За съжаление за сега съм имала възможност да обиколя само Мароко и Занзибар, но живот и здраве надявам се и други части да имам възможност да видя  Laughing

# 66
Ние сме запазили и сафари за 3 дена, надявам се да е хубаво в Селъс, но е доста ниска цената дано няма неприятни изненади Simple Smile Но първо да се доберем до там, че доста самолети имаме да сменяме. И с тоя маларон дано не сме като дрогирани, страхувам се да го изпием ама и от маларията се страхувам Simple Smile

# 67
Здравейте на всички  Simple Smile
Записвам се и аз да следя темата с огромен интерес.  Peace
За Занзибар чух миналата година от двойка, с която се запознахме на екскурзия в Кападокия и започнах да си мечтая Simple Smile Бяха изключително доволни и казаха, че със сигурност ще се върнат пак там, а са от хората, които пътуват много и къде ли не.
Ние плануваме  да отидем края на 2017 или началото на 2018, зависи кога е най-удачно.
Тепърва започваме да събираме информация  Grinning
Пожелавам на всички, които скоро ще бъдат там, да си прекарат незабравимо, и разбира се после да споделят отзиви и снимки  Hug

# 68
  • София - Бургас
Към ходилите и посетили вече Занзибар Praynig

Вижте една местна фирма какво ми предлага:

Excursions: package for 2 days (you will visit 4 sight: Safari blue, Spice Plantation, Stone Town, Prison Island)

For 2 days tour package its $110.00 per adult and child 75% of the total amount.  That a good deal.

Ние ще сме в Дрийм Занзибар, т.е за 2 дни пълни с екскурзии - имам и подробна програма с описание и обяд вкл. по екскурзиите, предлага по 110 долара на човек, това как е според вас? newsm78
Въпросът ми е, понеже нямам база за сравнение - цените как са? Може ли на място да намерим по - изгорна оферта за допълнителните екскурзии или да приема тази?
П.С. На мен ми се струва изгодна... Thinking

# 69
  • Бургас
kaleia на мен ми се струва, че на място можете да договорите и по добра цена от "момчетата на плажа"- те седят точно пред шезлонгите на Дрийм, като питаш 1-2-ма и като почнеш да се пазариш, мисля че ще докараш по добра цена.
Сафари блу си е целодневно принципно, искай обяд не само вода и плодове на корабчето  Peace
За Стоун таун, спайс гардан искай да те закарат и до Йосени форест, монгровата гора и евентуално костенурките- също е дневна екскурзия, от Стоун таун до Дрийм е около 1 част пътя, така че по пътя обикалят малко и да се обиколят и тези неща.
Но цената зависи и от това колко човека сте, на нас за Сафари блу ни казаха ако не бъркам около 200 долара за цялата лодка, но ние бяхме десетина човека, така и не успяхме да го направими по непредвидени обстоятелства, но др. път задължително  Laughing
А и винаги като се ориантираш в обстоановката в хотела можеш да предложиш на други туристи да се комбинирате и да ви дадът по добра цена, на мен непрекъснато ми предлагаха, най-вече немци  Grinning

# 70
Ние днес се завърнахме от Сафари в Селъс, утре пътуваме към Стоунтаун и след това ще направим 10на дена обиколка по острова. Тъй като вече видяхме доста маймуни и животни да питам за Джизани форест,освен маймунките има ли нещо интересно там и тура само до там ли е или комбиниран с нещо друго? От коя част на острова е по изгодно да се вземе ? Също много се колебаем и за Призън айлънд Simple Smile

# 71
  • София - Бургас
момичета Heart Eyes,
бих искала да ви дам ценови листи на екскурзии, но не знам как да покажа изображението, снимката.
 Praynigмоля, да ми помогнете като ми кажете как да кача, за да е достъпно за всички? Hug

# 72
Тъй като вече видяхме доста маймуни и животни да питам за Джизани форест,освен маймунките има ли нещо интересно там и тура само до там ли е или комбиниран с нещо друго?

Маймунките са от едната страна на пътя, после гидът води от другата страна на пътя, където има мангрова гора. Това е. Не съм била с организиран тур, така че не знам дали го комбинират с друго.
По-близо е, когато сте в източната или южната част на острова.

# 73
  • София - Бургас
А някой ходил ли е тук:

http://www.therockrestaurantzanzibar.com/location/

Виждам, че е близо до Джозани гардън и може да се комбинира при едно ходене...
Други идеи за комбинации?

# 74
@kaleia
Аз, писах малко тук след прясното завръщане:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=690579.msg33955263#msg33955263

Накратко, самият ресторант като храна не струваше за цените, които поддържа. Но те са такива, защото интересът към него не стихва.

Общи условия

Активация на акаунт