Остров Занзибар, Танзания

• 59 511
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
И един може би глупав въпрос от мен - Матемве и Мнемба едно и също ли са?

# 241
  • Сф
Матемве е селцето, Мнемба е островът на Бил Гейтс, който е частен и около него е най-хубавият шнорхелинг

# 242
  • София
Освен шнорхелинг, около Мнемба има една плитчина, която при отлив се показва на повърхността като пясъчна коса. Наоколо цветът на морето е тюркоазен. Вълшебно е.

# 243
Имам въпрос - с Fly Dubai някой летял ли е? Обмислям средата на Януари да реанимираме
 в Занзибар и техните цени и престой ми излизат най-ок. Но се сменят терминали и не ми е ясно как, както и какви документи/сертификати и тн ще искат на летището?

# 244
Енджъл, с тях летяхме миналата зима, искаха ПСР от тук на тръгване, но сега май отпада. Не е страшно със смяната на терминала, не помня нещо да ни е притеснило. Самолетът малък, за филми се плащаше, слушалки май също. Абе лоу кост не е нещо, но не беше и дълъг полета кой знае колко. Отивайте:) Да видиш най- белите плажове:) Нунгви и Кендва, аз други не съм виждала де:)

# 245
Зравейте! Някой да е бил в Kiwengwa и по точно VOI kiwengwa resort? Благодаря!

# 246
Супер е в Занзибар . Хакуна Матата

# 247
Жаки, взех билети. Нямало рестрикции вече, а и терминали не се сменяли.
От летището как се предвижваш до хотела. Ние ще сме на Jambiani, на кайт ще се уча..)

# 248
Жаки, взех билети. Нямало рестрикции вече, а и терминали не се сменяли.
От летището как се предвижваш до хотела. Ние ще сме на Jambiani, на кайт ще се уча..)

С този шофьор бяхме, говори английски досатъчно, че да се разберете и цената ми беше добра, точен и с чиста кола беше, пиши му ако искаш дали вози, докъдето ти трябва, ако не ще ти даде контакт на колега. Можеш да се пазариш малко:)

Взе ли химикалки, малки тефтерчета, моливи от Джъмбо и малки бонбонки и дъвки? Страшно се радват децата:) Много са милички🌸

# 249
Мерси!
О, още съм далеч с подготовката, след НГ ще се стягам. На 11.01 летим

# 250
Здравейте !  Мислим за почивка през месец Март - 10-18. Някой дали е бил там по това време, тъй като има много противоречиви мнения относно кога започва дъждовния период и какво е времето през този период?
Също така иммам още няколко въпроса :
- Трябва ли неваксинирани да представят PCR тест при заминаваме и съответно навръщане ?
- Обмисляме еднодневно сафари в Nyerere National Park (старо име Selous GR) - този период подходящ ли е за сафари? Нужда ли е ваксина за жълта треска там?
- Кой от двата плажа е по-хубав по това време - Nungwi или Pwani Mchangani ?

# 251
Ако има някой наскоро завърнал се да сподели опит;
С какви прекачвания са ви билетите за самолет на организиралите се сами? Колко на човек горе-долу излиза билета? Аз гледах около 1500 евро отиване и връщане за един -така ли е приблизително?
На организиралите сами сафари в контитеналната част-как го организирахте и колко струваше?

# 252
  • Сф
Много е 1500евро на човек. Лева може, но толкова в евро е мнооого!

# 253
Много е 1500евро на човек. Лева може, но толкова в евро е мнооого!
Добре -Благодаря ти!
За първи път сама ще се ангажирам със закупуване на билети извън Европа ; Видях ,че се прекачва през Истанбул или през Катар. Има ли други варианти?

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 15:24 от Наоми

# 254
С какви прекачвания са ви билетите за самолет на организиралите се сами? Колко на човек горе-долу излиза билета? Аз гледах около 1500 евро отиване и връщане за един -така ли е приблизително?
С едно прекачване вариантите мисля са само Катарски и Турски авиолинии.
Цената на билета зависи от датите. Ако имате фиксирани няма голям избор. Ако са ви гъвкави датите в сайта на турски е най-лесно за търсене защото излиза една таблица. Примерно в момента най-изгодни са 21.02-08.03 е 1,766 лв. на човек.
Също на колко прекачавания сте склонни, на мен лично ми е важно когато тръгна да пътувам да са ми най-малко на брой. Вече съм на възраст, където няма да си причиня отново 28 ч по пътищата с нискобюджетна ФлайДубай до Азия Wink Затова и миналата година Занзибар го взех с чартър.

Ориентирайте се тук -  https://www.skyscanner.net/

Имайте предвид, че след нова година рязко скочиха цените за навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт