Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 53 624
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за превода! Страхотна работа!  bouquet
На мен ми се стори много бързо обяснението на мицата в пещерата. Дано има повече подробности, когато излезе книгата... Чудя се тези лица дали могат да виждат, както язовите дървета или пък имат нещо общо с тези от храма в Бравос. И се замислих дали има нещо общо между ГЧ и Храма на Черното и Бялото..

Иначе наистина интересно как е превзет Бурен край, вероятно с хитрост newsm78
Според мен има.Подкрепям теорията,че Ориста е предизвикана от ГЧ.Робите в мините на Валирия са първите Безлики. Sunglasses

# 136
И според мен има, защото портата и столовете в Храма на Черното и Бялото са от язово дърво и абанос, който е проводника в Есос.

# 137
Благодаря много за превода!
Ако Мардж я заженят за Егон, направо ще постави рекорд. 16 годишна, а вече с четири годежа.
Има толкова много неизвестни, че можем да си спекулираме до безкрай.
Дали Тирелите изобщо знаят за Егон в момента на заминаването си от КЧ?
И не мога да си обясня, как всичко това ще бъде изрязано в сериала. Кой ще превземе Бурен край, ако Егон не съществува?

# 138
  • Варна
Благодаря много за превода!
Ако Мардж я заженят за Егон, направо ще постави рекорд. 16 годишна, а вече с четири годежа.
Има толкова много неизвестни, че можем да си спекулираме до безкрай.
Дали Тирелите изобщо знаят за Егон в момента на заминаването си от КЧ?
И не мога да си обясня, как всичко това ще бъде изрязано в сериала. Кой ще превземе Бурен край, ако Егон не съществува?

Бракове има Мардж, не годежи.
Разбира се че знаят Тирелите, нали към него тръгват с армията. Епилога на Танца завършва със съвет по повод появяването на Егон.

Благодаря за превода! Страхотна работа!  bouquet
На мен ми се стори много бързо обяснението на мицата в пещерата. Дано има повече подробности, когато излезе книгата... Чудя се тези лица дали могат да виждат, както язовите дървета или пък имат нещо общо с тези от храма в Бравос. И се замислих дали има нещо общо между ГЧ и Храма на Черното и Бялото..

Иначе наистина интересно как е превзет Бурен край, вероятно с хитрост newsm78
Според мен има.Подкрепям теорията,че Ориста е предизвикана от ГЧ.Робите в мините на Валирия са първите Безлики. Sunglasses
По-скоро първите Безлики са хора, а Многоликия бог на когото се молят са Горските чада.
Не съм убедена, че ГЧ са предизвикали Ориста, по-скоро смятам, че валирийците са се самоунищожили увличайки се с тяхната магия. Може би използвайки я срещу ГЧ. Thinking

# 139
Разбира се че знаят Тирелите, нали към него тръгват с армията. Епилога на Танца завършва със съвет по повод появяването на Егон.
До колкото помня Варис го каза на Кеван накрая. Но не зная Варис какво ще направи с тази информация.
Никой още не знае дали Егон е Егон със сигурност...
Наистина има много неизвестни и не смея да твърдя каквото и да е.

# 140
  • Варна
И аз мерси за превода.
Чета си първата глава за Ариан и разговора й с Демън за Тъмна звезда.
Замислих се, защо Джеролд Дейн опитва да убие Мирцела.
Мирцела е Ланистър, а Джеролд - Дейн. Не помня двата дома да са имали някакви търкания.
Може ли да е нещо свързано с Кулата на радостта, нещо казано от Нед, който след това носи меча на Артур Дейн в Звездопад? Или нещо предадено от Артур Дейн за семейството му??? Нещо, за което да отмъщават на Ланистър? Някой спомня ли си нещо такова?
В тая шантава книга въпросите стават все повече. Да вземе Мартин да се размърда, че  #2gunfire

# 141
  • Варна
До колкото помня Варис го каза на Кеван накрая. Но не зная Варис какво ще направи с тази информация.
Никой още не знае дали Егон е Егон със сигурност...
Наистина има много неизвестни и не смея да твърдя каквото и да е.
Не, знаеха за Конингтън, братовчед му Ронет беше на съвета.

# 142

Замислих се, защо Джеролд Дейн опитва да убие Мирцела.
Мирцела е Ланистър, а Джеролд - Дейн. Не помня двата дома да са имали някакви търкания.

Не мисля, че става дума за личен конфликт, по-скоро Джеролд иска да предизвика война.

# 143
Много благодаря на преводачите за превода на  главата  Simple Smile
Интригите продължават.
Само не разбрах, защо твърдите че Тирел е повел армията си от Кралски чертог към Бурен край ?
Да най-вероятно да е той, но не е опоменато никъде.
Все си мисля че Тирел има да се връща в родния си край и да се справя с Железнородените, който са нахлули дълбоко в територияте му.(а флотата на тирел  така и не се казва до къде е стигнала).

Сега тръпна в очакване на нова глава  и се надявам да  е със Сам. - толкова много глави пусна за осгтаналите ПОВ герой, че някакси този герой остана настрана и мисля че му е време да  дойде и от там някаква изненада, която да я дъвчем докато излезе книгата.

# 144

Само не разбрах, защо твърдите че Тирел е повел армията си от Кралски чертог към Бурен край ?
Да най-вероятно да е той, но не е опоменато никъде.
Все си мисля че Тирел има да се връща в родния си край и да се справя с Железнородените, който са нахлули дълбоко в територияте му.(а флотата на тирел  така и не се казва до къде е стигнала).

В края на главата:
 - ... без значение чий син е, ако Конингтън предизвика Мейс Тирел в открита битка, той може скоро да стане пленник или труп.

# 145
Но това е разсъждение на Ариал, колко пъти сме били свидетели в този епис, че това което си мисли някой  ПОВ  се е оказвало не така както е и съответно ПОВ героя остава много изненадан накрая.
Приемно ако го беше прочела или видяла е едно, но да си мисли , че армията  е на Тирел.
Приемно може ли да се окаже , че е армия на фанатиците на седемте(с нетърпение очаквам  да видя тези ненормалници до къде ще го докарат) ?
Вярно много нелогично звучи, ама ...... Или да е армия само от Ланистъри без Тирели(който не знайно си имат друга работа или се бъхтят с железнородените някъде ?
Много има още какво да се случва и да се казва .
Приятен ден. Simple Smile

# 146
Към железнородените са се отправили флотата на Редвин и войска, водена от Гарлан Тирел. Предвид и заминаването на Виктарион, би трябвало да са предостатъчни да ги изметат, освен ако Юрон не скалъпи някой номер с магьосниците от Карт, няма нужда и Мейс и Рандил Тарли с войските в Чертога да се отправят натам в този момент.
Цитат
Сега тръпна в очакване на нова глава  и се надявам да  е със Сам. - толкова много глави пусна за осгтаналите ПОВ герой, че някакси този герой остана настрана и мисля че му е време да  дойде и от там някаква изненада, която да я дъвчем докато излезе книгата.
Ако има глава, то най-вероятно ще е на Ерон Мокра коса. Тя е една от главите първоначално планирани за пета книга, но оставени за шеста. Преди да прочете въпросната глава на Ариан, Мартин е дал възможност за избор между нея и Ерон и хората са избрали Ариан.
Предвид казаното и по-горе за железнородените на Юрон в Предела се чудя, дали пък няма да се върнат на Железните о-ви. Едва ли Мартин ще отдели цяла линия  за това как Ерон обикаля островите и търси подкрепа срещу Юрон. Или ще умре набързо, или Юрон ще се върне от Предела и Мокра коса ще е гледната ни точка към него.

# 147
  • Варна
Симо, в Кралски чертог няма друга армия освен тази на Тирел. Ланистърската е с Давен към Скалата, Редвините са към Железнородение,

# 148
  • Варна
Дори Тирел да са хукнали към Бурен край, все някакви войски са останали в КЧ, особено с оглед арестуването на Мардж.
Затова мисля, че Мардж ще оттърве кожата. Първо, не се призна за виновна и има шансове пред съда, пък и си спести гола разходка, съответно не е политическа бита карта. Второ, може да поизлъже, че видите ли, от много яздене на кон си е изгубила девствеността. Чувала съм, че номера е минавал през Средновековието  Mr. Green
А и Врабеца знае кой му пълни паничката и няма да остави града да гладува, т.е. да се изпокара с Тирелите. Общественото мнение може много бързо да се обърне срещу врабците, ако се пусне слух, че заради тях пак трябва да се мине на печени плъхове  Joy

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 19:42 от maskara

# 149
  • Вестерос
Все повече чета и срещам теорията за близнаците, най-големият довод било, че Мартин казал, че ще имаме Стар Уарс сценарий  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт