Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 53 623
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Е, ако излезе, че Джейми е убил баща си, тогава ще е леко Стар Уорс.

# 151
  • Вестерос
Дано да е този сценарий, че не искам Мийра да е сестра на Джон.

# 152
не само Джейми, но и Тирион.
Партенката за Звездни войни я пусна Алфи,НО като се има предвид, че единици от актьорите с чели книгите на почти никой от тях не може да се има доверие

# 153
  • Вестерос
 ooooh! Дано, че много изтъркано ще стане.

# 154
  • Варна
Дори Тирел да са хукнали към Бурен край, все някакви войски са останали в КЧ, особено с оглед арестуването на Мардж.
Затова мисля, че Мардж ще оттърве кожата. Първо, не се призна за виновна и има шансове пред съда, пък и си спести гола разходка, съответно не е политическа бита карта. Второ, може да поизлъже, че видите ли, от много яздене на кон си е изгубила девствеността. Чувала съм, че номера е минавал през Средновековието  Mr. Green
А и Врабеца знае кой му пълни паничката и няма да остави града да гладува, т.е. да се изпокара с Тирелите. Общественото мнение може много бързо да се обърне срещу врабците, ако се пусне слух, че заради тях пак трябва да се мине на печени плъхове  Joy

Peace
За да са излезли Тирел, Мардж трябва да е оправдана или най-малкото в безопасност.
Войски в КЧ има, но не и армия. Врабеца все още не е ясно какъв го играе и дали му пука кой му пълни паничката. Дали е наистина фанатик или е достатъчно хитър за да бъде самостоятелен играч. Врабците са аскети, може и да не им пука, че гладуват. Виж Лансел как се отказа от всичко.
Голямо значение има каква е ситуацията с Мардж, ако все още е кралица, Тирелите ще се бият сериозно със златната дружина, ако е разведена може и на сватба да ходят.

# 155
  • Варна
Врабците може и да гладуват доброволно, но ако нямат подкрепата на народонаселението властта им ще увяхне бързо-бързо. Вярно, бол фанатици, но и те мрат, като другите. Мисля си, че са силни, защото голяма част от гражданите са на тяхна страна - глад, войни, мор и т.н., фанатизмът избуява на воля. Ако се надърпат с хранилката Планински рай отново ще има глад в КЧ и ще са в уязвима позиция. Затова си мисля, че Мардж е в относителна безопасност.
Не помня последно кой плащаше на Златните плащове, но и те могат да се окажат фактор. 2000 бяха преди Черна вода, но после ми се губи.

# 156
  • Варна
Ако се надърпат с хранилката Планински рай отново ще има глад в КЧ и ще са в уязвима позиция. Затова си мисля, че Мардж е в относителна безопасност.
Не помня последно кой плащаше на Златните плащове, но и те могат да се окажат фактор. 2000 бяха преди Черна вода, но после ми се губи.
Гладът в КЧ беше, защото всички пътища бяха блокирани (най-вече търговията по море), а не защото Планински рай е единственото място от което се доставя.
Златните плащове са Градската стража, така, че би трябвало короната да плаща. Но както знаем лесно се купуват.
Ако ДжК изкара армията на Тирел от КЧ лесно може да вземе града, Варис знае всички тайни входове и изходи, дори няма да им се налага да атакуват стените.

# 157
Другият важен снабдител на храна в Чертога беше лейди Танда. Сега със земите и разполага Брон.Mr. Green

Ако Томен в момента го тровят (както някой от вас беше писал), а то още преди пристигането на Змиите, нещата ще се развият много бързо, тъй като Мардж ще е отново вдовица.

# 158
  • Варна
Хексе, да, права си за блокадата, но: Речните земи са овършани отвсякъде. Северът никога не е бил земеделска област, способна да изхрани и някой друг. Идея си нямам дали Долината може да снабдява - очевидно Белиш си къта храната, дори се опитваше да пресече износа. Дорн не са фенове на Ланистър, нито на Тирел, пък и в тая пустиня и те едва ли имат кой знае каква реколта за износ. Остават Планински рай и Скалата. Скалата май беше предимно планинска? Както и да е, и там война се водеше. И пари нямат в хазната да купуват оттатък морето. В крайна сметка Тирел остават единствения вариант за хранилка.
Та мисля си, че Врабеца няма да е особено усърден в съденето на Марджи.  Mr. Green Така или иначе, Церсито се показа като абсолютна идиотка, като си подля вода в отношенията с Тирел.
Ест си права за Варис. Особено, след като никой не подозира, че е в чертога.
А кой беше отворил на Ланистър при бунта на Робърт?
Дези, това за земите на лейди Танда го бях забравила. Ще бъде направо  Mr. Green

# 159
  • Варна
Не е задължение на Врабеца да храни града. Гладните хора са ядосани хора, а ядосаните хора най-лесно са манипулирани от такива като него.

Малко и за изхранването на КЧ. Освен Вестерос, съществува и Есос където може да търгуват. Короната не храни града, не ги смятай за социалисти.. Mr. Green
Планински рай също  няма да ги храни безплатно за вечни времена, а пък и зимата и там ще дойде. Отделно ако Тирел държат армията си в КЧ, някой може да им опоска Планински рай.

П.П. Ерис сам си е отворил портите за Ланистър, убеден от Пицел.

# 160
А кой беше отворил на Ланистър при бунта на Робърт?

Пицел убедил Ерис, но той вече е мъртъв.

# 161
Здравейте.Интересува ме дали някъде има книгата Светът на огън и лед (неразказаната история на вестерос и игра на тронове) -на български език за електронна книга.В началото на темата я има но на английски.Благодаря ви предварително.Форумът е страхотен.Отдавна не бях чела толкова добри попадения за Сагата.

# 162
  • Варна
Няма я в ел.вариант, поне засега.

# 163
Хораа, има надежда за книгата Simple Smile  Редактор от испанското издателство, което държи правата за книгите там, казва че ще излезе догодина. Човекът познавал Мартин лично. А дано!
http://watchersonthewall.com/possible-publication-news-for-the-winds-of-winter/

# 164
  • Варна
А дано, ама това "ще излезе догодина" го чувам и чета поне от 3 години. Надявам се все пак на нещичко към Коледа, ама съм си такава - като стане въпрос за "Песента" и ми изфирясфа здравия разум, надявам розовите цайси и се... надявам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт