Песен за огън и лед 21 There is a tool for every task, and a task for every tool

• 52 857
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
И Бран не е последния Старк, а Рикон. Сигурна съм, че той ще изиграе някаква роля и ще стане ако не Крал на Севера, то поне Владетел на Зимен хребет.
Аз говорех за сценарий, в който всички хора (включително Рикон) умират и остават чедата... най-вероятно поне Бран ще остане с тях.
Добре, не съм разбрала правилно:)

# 526
Много сте интересни за четене. Аз съм голям фен на книгите и на сериала до 4ти сезон.

Много са ми интересни имената на часовете, напр. часът на вълка 12 през нощта ли трябва да е или не е удачно да се сравняват с нашите часове?

# 527
  • Варна
Май бяха 12 периода по около 2 часа (като китайските), но не съм сигурна. И не мисля, че съм го срещнала някъде конкретно обяснено.
Часът на Вълка се свързваше с управлението на един лорд Старк, който поема длъжността Ръка на краля за 1 ден и разчиства терена след Танца на драконите чрез главоотделяния. Т.е. нещо като най-тъмния час преди съмване. От тук си вадя извода (може и напълно погрешен), че Часът на Вълка е призори.
Други мнения?

# 528
# 529
  • Варна
Мерси, Хексе! Хич не ми дойде на ум да потърся там.

# 530
Аз пак се разтършувах из паралелите скандинавска митология -"Песен за огън и лед". Whistling Ако Санса или Рикон трябва да свършат от ръцете на второстепенен герой като Рамзи - защо Мартин е изпипал толкова много съвпадения с Рагнарок?
Рикон го отъждествяват с Garmr,а за него е казано,че ще бъде най-великият или най-могъщият варг.
Освен това в германските езици "Ric" означава силен.Рикон е на Скагос - името на острова на древния език означава "камък"-пак асоциация за сила,твърдост.На Скагос има пещери и канибали - Garmr пребивава в пещера и има кървави зъби.Няма начин Рикон да не е хапвал човешко.Бран отключи с пълна сила способностите си след онази гощавка (Джойен),при Рикон би трябвало също да се засилят варгските умения.Освен това - не мисля,че  е случайно,че вълчището на Рикон и самото дете са най-диви и необуздани.Рикон е по-див от Аря.Обсъждали сме тук,че прилича повече на чичо си Брандън,отколкото на баща си.Знаем и,че не винаги Старките са били такива кротки,справедливи и човечни като Нед.За мен няма логика Рикон да бъде убит от някакъв си Рамзи.Защо му е на Мартин още едно дете Старк - 3 годишно - изчезва от полезрението сума време,появява се след няколко години,само за да бъде убито по особено жесток начин. #Crazy
Така че аз не вярвам в това.
За Санса е същото.Според аналогията с Рагнарок на нея й е отредено дори да бъде кралица.там приликите са потресаващо точни - значението името й,начинът й на изразяване,държанието й,съдбата й...И защо - да я одере жива и после изгори някакво си Рамзи.Хич не ми е логично.А при Мартин логиката си я има винаги.

# 531
  • Вестерос
Ренка, при Мартин да, НО при Д2 логика няма  hahaha

# 532
Въобще не ми дреме за сериала.Ще го гледам,но първо ще чета тук,за да се самоцензурирам  Joy .И определено ще го гледам заради пустото любопитство,а не защото ще ми носи естетическа наслада.Не си падам по самоцелни шокиращи решения  в американски стил.Притеснявам се за едно - ако тези слухове за сериала се окажат верни,да не би да има доза истина и в книгата. ooooh!

# 533
Мартин няколко пъти е споделял че черпи опит от историята,но не я следва сляпо.Затова всякаква съпоставка със скандинавската митолигия отежнява допълнително според мен ситуацията.Ще чакаме да видим чичо какво ще избере.Сериала и аз отдавна започнах да го разграничавам от книгата,но не мога да не споделя че първо се зарибих по него и тогава си купих книгите.Заслужаваше си  Heart Eyes

# 534
  • Варна
Гледах съпоставка на съдбата на Кейтлин и Церсей ... е нищо общо няма! Едната е мъртва, а другата малко засрамена. Кейтлин беше 100% Старк, всичките й действия бяха в полза на децата й. ЛКС не знам какво е ... отмъстителка някаква.
За Рамзи съм почти сигурен, че ще го яде вълчище, но има и вариант да срещне истинската Аря и до последно да си мисли, че той е страшният ... после светлината ще угасне... Twisted Evil
Останаха ми 200стр., но протакам нарочно ...не си купих "Светът на ОиЛ".
Тоя Гриф Младши ми намирисва ... менте ли е според вас?

# 535
Грифчо си е ментак според мене  Thinking
Рамзи изяден от вълчище,дано Мартин чуе,никога даже не ми е идвало на ум  Shocked.Рошльо ще го направи по желание  Joy

# 536
Според мен връзката вълчище-варг се случи първо при Рикон, вижда се в текста.  Peace
И не е диво детето, така проявява скръбта и страха си. Съвсем нормално си е. И е само на три! Защо го сравнявате с безмозъчния глезльо Брандън Старк?  Laughing
Ще видим дали изобщо е стъпвал на Скагос. Мандърли нищо чудно да се оттърва елегантно от Давос, а Рикон да е в Последно огнище.

Джоджен предсказа, че вълците ще се върнат в ЗХ. Вълчищата ще оцелеят, но дали няма да са варгнати, а Аря и Рикон мъртви....Ще е супер гнусно. Sad

# 537
И това е вариант  ooooh! - все пак книгата е фентъзи.Ако се случи,дано да е по към финала.

# 538
  • Варна
Паралел между Кейт и Церсито има. Кейтлин може да е физически мъртва/зомбирана, но за жена с характера на Церсей, това което й се случи, е по-лошо и от физическа смърт.
Единия й брат я заряза, унизиха я тотално с "разходката", властта й е отнета, синът й е отнет - някой да не мисли, че ще я оставят и да се приближи до Томенчо? Това, което й остава е да се погребе в Скалата. Изигра си всички карти по най-тъпия възможен начин, направи всички възможни грешки и е свършена. От "лъвица" стана "помиярка".

# 539
  • Варна
От Церсей има още много да видим ... не останаха отрицателни герои в КЧ, а и има още ресурси ... Скалата е нейна мисля, Планината, Кибърн ... дори Джайм донякъде. Предполагам, че ще умре от лудост по сянката на Тириончо, но няма да е скоро...
Гледам пак "Игри на глада" ... копелетата на Севера са навсякъде, един държи Вала, друг станал президент... Joy Joy
Тоя Грифчо малкия може ли да излезе Блекфир някакъв....?

Общи условия

Активация на акаунт