Истанбул [тема 38]

• 92 929
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
За Принцовите острови трябва време. Само за път ще загубите близо 3,5-4 часа. Не си заслужава да се губи и без това малкото ви време на първото посещение. Оставете ги за следващия път. А ако ви се правят морски разходки, направете разходката с корабче по Босфора (под 2 часа е и стига до втория мост, 12 лири) или се повозете на ферибота по Златния рог срещу 1 билет за градски транспорт.  Wink Второто се съчетава и с разходка до кафенето Пиер Лоти, откъдето гледката е фантастична.

Благодаря! А в такъв случай как можем да стигнем до Долмабахче?

# 211
  • София
Така и не уточни точно къде ви е хотела, но през Историческия полуостров минава трамвай. Последната му спирка е Кабаташ. Дворецът е на 5 минути пеша от спирката.

Погледна ли първи пост? Там има доста информация, включително и как да стигнем до Долмабахче.

# 212
А за Долмабахче не сте ли обсъждали?
Това е истинска красота. Ако си разпределите добре времето, ще можете и него да видите.
Разходка по Босфора ли искате просто или бихте направили посещение на Принцовите острови? Можете да съчетаете точно с Долмабахче.
Когато ние ходихме, бяхме за повече дни и успяхме да заведем децата във Виаланд. Много ни хареса на всички. Хванахме си до там и обратно автобус.

Много добра идея ми давате за Долмабахче. Изглежда много красиво. Как става посещението на Принцовите острови и как да го съчетаем?
Благодаря за отговора!

Наблизо са гарата за тръгване и пристигане на островите и двореца. При нас бе организирано за един ден- сутринта и до обяд бяхме на островите, следобеда- Долмабахче. Беше много удобно. Може да се направи и обратното- въпрос на предпочитания. За мен комбинацията е хубава.
За ден можете да видите Синята джамия, Топкапъ и Св. София- компактно е, на близо са, както и Йерибатан сарай. Можете и два дни да им отделите- въпрос на желание.
Самостоятелен ден ние отделихме за посещението до Виаланд, както вече писах, т.к. бяхме с децата.
Големият аквариум посетихме по път за Истанбул. За него никак не съжаляваме- много ни хареса на всички.

# 213
Така и не уточни точно къде ви е хотела, но през Историческия полуостров минава трамвай. Последната му спирка е Кабаташ. Дворецът е на 5 минути пеша от спирката.

Погледна ли първи пост? Там има доста информация, включително и как да стигнем до Долмабахче.

Погледнах първият пост,но точно линка за Долмабахче не се отваря.Сега видях,че си ми писала,че квартала е доста голям. Това е хотелът:
http://www.booking.com/hotel/tr/ottoman-elegance.bg.html?sid=836 … l;type=total&
 Благодаря!

Judy,може ли малко информация за Аквариума?

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 15:42 от Anelia20

# 214
  • София

Погледнах първият пост,но точно линка за Долмабахче не се отваря.Сега видях,че си ми писала,че квартала е доста голям. Това е хотелът:
http://www.booking.com/hotel/tr/ottoman-elegance.bg.html?sid=836 … l;type=total&
 Благодаря!

Judy,може ли малко информация за Аквариума?

Малко е нагорно, но май денят ви в повечето случаи ще започва с катерене нагоре по ул. Пиер Лоти. Там е и трамваят. Въпросният ресторант Ортаклар е в горния край на ул. Пиер Лоти - там, където са 5 кьошета. Wink Можете да използвате и автобусите, които минават по бул. Кенеди за придвижване до Еминьоню или до метростанция Йеникапъ. По Кенеди минават и двата автобуса за Истанбул Аквариум, но ако сте с кола е по-удобен варианта да се посети с колата в деня на тръгването към България.

На спирка Кумкапъ (на картата е в ляво от хотела ви) има рибен пазар и много рибни ресторанти - няколко край брега и много около едно площадче в квартала. Ако обичате жива музика и шумотевици, ресторантите ще ви харесат.

Линкът за Долмабахче се отваря. Ето го - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=575777.msg … 85494#msg18985494

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 16:09 от Тaня67

# 215
Танче,благодаря много за изчерпателната информация. Дъщеря ми е на 6 годинки и мисля,че Аквариума много ще и допадне. Ще бъдем с кола,така че ще остане за на връщане. Може ли ориентир за цената   bouquet .

# 216
  • София
Танче,благодаря много за изчерпателната информация. Дъщеря ми е на 6 годинки и мисля,че Аквариума много ще и допадне. Ще бъдем с кола,така че ще остане за на връщане. Може ли ориентир за цената   bouquet .

Цените са станали зашеметяващи! Като бяхме билетът беше 22-23 лири (само аквариум, без лабиринти, кина и т.н.).  Laughing

http://www.istanbulakvaryum.com/en/bilet-fiyatlari

Преполагам, че на 6 годишно дете ще допадне, но и на родителите - със сигурност.   Wink

# 217
Танче,благодаря много за изчерпателната информация. Дъщеря ми е на 6 годинки и мисля,че Аквариума много ще и допадне. Ще бъдем с кола,така че ще остане за на връщане. Може ли ориентир за цената   bouquet .

Цените са станали зашеметяващи! Като бяхме билетът беше 22-23 лири (само аквариум, без лабиринти, кина и т.н.).  Laughing

http://www.istanbulakvaryum.com/en/bilet-fiyatlari

Преполагам, че на 6 годишно дете ще допадне, но и на родителите - със сигурност.   Wink

Благодаря отново за отзивчивостта! Със сигурност ще ни хареса! Приятна вечер!

# 218
  • Бургас
Здравейте,
благодаря за прекрасните и обстойни описания на всичко в Истанбул. Благодарение на Вашите подробни указания и мнения ходихме за 4 дни до Истанбул, разгледахме всичко, насладихме се на града и случихме прекрасно време. Хората са много гостоприемни и любезни.
Ние ходихме до Истанбулаквариум. Платихме за 2 възрастни и 1 дете на 7 години 82 лири. Нямаше такива цени обявено, така че не знам точно как ги определиха.
Само съжалявам, че не можахме да намерим това заведение Ортоклар, но следващия път може би. Въжената линия също не работеше и детето остана леко разочаровано, но пък остана очаровано от аквариума.

# 219
Предстои ми служебно пътуване във вътрешността на Турция и до Истанбул ще отида с автобус. Има ли някой, който е минал границата с автобус тези дни и как протече? Имам притеснения, защото ще гоня самолет от Истанбул и искам да знам какъв времеви интервал да предвидя, за да не го изпусна.

Аз бях в Истанбул миналата седмица - на отиване 30 минути на границата, на връщане - сигурно 3 часа стояхме. Но това нищо не означава - сега събитията са много по - различни с наплива на бежанци тази седмица. Аз бих си предвидила поне 3 - 4 часа аванс, особено щом става въпрос за самолет...По - добре едно кафе в Истанбул, отколкото изпуснат самолет. Никой не може да ви даде гаранция за колко време ще минете границата - въпрос на късмет и на развитието на бежанския проблем.

# 220
  • Варна и...духом на Босфора
Бялк,защо ти е изтрит подписа,исках информация да намеря там,нейсе ще те питам тук.
От двора на Джихангир Джами ли ти беше една хубава снимка и откъде е по-малко стръмно да
се добера дотам,то целта ми е едно място СУУУПЕР Геджеманско в квартала bowuu bowuu smile3521

# 221
  • Varna, Bulgaria
Бялк,защо ти е изтрит подписа,исках информация да намеря там,нейсе ще те питам тук.
От двора на Джихангир Джами ли ти беше една хубава снимка и откъде е по-малко стръмно да
се добера дотам,то целта ми е едно място СУУУПЕР Геджеманско в квартала bowuu bowuu smile3521

Редемче, кафенето ли?!  Wink Hug

# 222
  • Варна и...духом на Босфора
 bowuuЕвет,но района ми е познат,защото за Френската уличка минахме наблизо,но от горната страна,Сега искам да вляза отдолу,и да съчетая с трите джамии наблизо,защото вапурчика ще спре на Кабаташ,да ми е по-лесно  Wink

# 223
Предстои ми служебно пътуване във вътрешността на Турция и до Истанбул ще отида с автобус. Има ли някой, който е минал границата с автобус тези дни и как протече? Имам притеснения, защото ще гоня самолет от Истанбул и искам да знам какъв времеви интервал да предвидя, за да не го изпусна.
Нямам идея как е на границата, но нали знаеш, че летищата в Истанбул са две? Много от вътрешните полети са от азиатското, до което трябва да се предвидят много часове за придвижване. Ако полетът е от летище Ататюрк, времето е под 1 час.

Аз бях в Истанбул миналата седмица - на отиване 30 минути на границата, на връщане - сигурно 3 часа стояхме. Но това нищо не означава - сега събитията са много по - различни с наплива на бежанци тази седмица. Аз бих си предвидила поне 3 - 4 часа аванс, особено щом става въпрос за самолет...По - добре едно кафе в Истанбул, отколкото изпуснат самолет. Никой не може да ви даде гаранция за колко време ще минете границата - въпрос на късмет и на развитието на бежанския проблем.

БЛагодаря за отговорите. За двете летища знам Simple Smile, но предпочитам да летя от Ататюрк. Мен ме притесниха публикациите как на автогарата в Истанбул едва ли не не може да се стъпи от 2000-те хиляди бежанци, които са я окупирали, но доколкото разбирам от няколко източника на място, това е много силно преувеличена информация.  Иначе време съм си оставила достатъчно между автобуса и полета, така като ви чета 6 часа се надявам да са достатъчно Simple Smile

# 224
На границата всичко е спокойно и следа няма от бежанци.Пътувайте и се наслаждавайте на Истанбул.Час и 40 минути на влизане в Турция сме чакали при 11 автобуса преди нас,а на връщане час и 50 минути,но хванахме размяната на смените и освен това от българска страна ни забавиха,кой знае защо Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт