Истанбул [тема 38]

• 92 964
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Du, всичко това е много хубаво, но когато човек е със самостоятелна програма и има достатъчно време на разположение. Обърна ли внимание на това?

Не съм, чела съм между редовете...
Значи съм за разходка около Истиклял...Simple Smile Или Сапфир със сеиртерасата.

# 286

Първо ще ви обясня за варианта около кулата Галата и Таксим - това е много хубав вариант за разходка.Правилно мислите с трамвай , само че не слизайте на Еминьоню,  на следващата, в края на самия мост. Оттам хванете Тюнел (само една спирка е, спестява ви голям баир, след като слезете от трамвая, пресичате от другата страна на булеварда, продължавате направо по перпендикуляраната и ще видите входа на Тюнела, само че от другата страна на булеварда, там пресичането си е предизвикателство, аз обикновено се залепвам за други хора, които пресичат като самоубийци)...

На Каракьой има подлез, не следвайте пресичащите пътя самоубийци!

# 287

Първо ще ви обясня за варианта около кулата Галата и Таксим - това е много хубав вариант за разходка.Правилно мислите с трамвай , само че не слизайте на Еминьоню,  на следващата, в края на самия мост. Оттам хванете Тюнел (само една спирка е, спестява ви голям баир, след като слезете от трамвая, пресичате от другата страна на булеварда, продължавате направо по перпендикуляраната и ще видите входа на Тюнела, само че от другата страна на булеварда, там пресичането си е предизвикателство, аз обикновено се залепвам за други хора, които пресичат като самоубийци)...

Къде се намира - срещу Selamet Bufe или от другата страна на моста?

# 288
Здравейте. Пълен новак, който планира да посети Истанбул, съм Simple Smile Моля ви, препоръчайте ми тур-операторска фирма от Варна, като за първо посещение. С малко дете съм и ми е физически невъзможно да изчета всички теми до тук Sad
Благодаря!  newsm51

# 289

То сега е трудно да не влезнеш в подлеза.  Laughing
Поставени са огради/парапети от почти всички подстъпи към кръстовището и спирката, но това не пречи да има все пак смелчаци, които вървят по улицата между колите...
Входове за подлеза има от всяка част на кръстовището.

# 290
Reina de Hielo,няма съществена разлика в тур операторите.Според мен изберете подходяща програма по-напред-например с или без нощен преход.

# 291

То сега е трудно да не влезнеш в подлеза.  Laughing
Поставени са огради/парапети от почти всички подстъпи към кръстовището и спирката, но това не пречи да има все пак смелчаци, които вървят по улицата между колите...
Входове за подлеза има от всяка част на кръстовището.
[/

За последно бях преди две седмици, къде съм гледала...Мерси:)

# 292
Скрит текст:
Цитат на: daniela.qnkova

[b
Du[/b], примамващо предложение  Peace Благодаря! Сега ако ми кажеш и как най- лесно да стигнем дотам,ще съм безкрайно благодарна  

Другият ни вариант - с трамвая до Еминьоню, оттам пеш през моста Галата към кулата и уличките около нея.... може би по Истиклял към Таксим ( ако стигнем дотам , че не знам дали е на пешеходно разстояние)  или да се спуснем някакси към Босфора....ако е възможно  Confused  И обратно с някакъв превоз . Кажете вие  Peace
Дано времето да е с нас,че май прогнозата е за дъждец баш тогава   umbrella

Излизате близо до кулата Галата - ако не сте се качвали и няма прекалено голяма опашка, качете се - за мен е една от любимите гледки в Истанбул...Ако свиете в пресечка до Галатасарай лицей, ще излезете до една много приятна уличка,Siraselviler, с много кафенета и антикварни магазинчета.Намира се тук:

https://www.google.bg/maps/dir/S%C4%B1raselviler+Cd,+Beyo%C4%9Fl … 9771382,16z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14cab7638fe38127:0xa0af2233e5b81c12!2m2!1d28.9842307!2d41.0336487!1m5!1m1!1s0x14cab761b76c7cf7:0xd59a76ee7cacf701!2m2!1d28.9786644!2d41.0340887!3e2?hl=bg

атмосферата е такава:

Изобщо уличките около Истиклял са страхотно място за разходка, няма да съжалявате, вижте и линка за Френската уличка, близо е до Галатасарай лицей.

За разходка около Арнавуткьой и Бебек (има много други места, за мен май това е любимо) - може да го съчетаете с разходка с корабче по една от живописните линии на водния транспорт в Истанбул - Истиние - Ченгелкьой. Хващате автобус за Истиние, аз се качих на автобуса за Саръйер, 25Е, слизате на Istinye Iskelesi(пристанището Истиние) - доста се пътува, но пък е само покрай морето и ще ви е много приятно...За да се ориентирате кога идва времето за слизане - автобуса се отделя за кратко от морето, прави нещо като дъга и пак слиза до водата - за около 5 - 6 спирки може би, не помня....След това слизате на първата или втората спирка - ще видите името изписано на екрана в автобуса или ще питате в краен случай...
eто така изглежда, да имате някаква представа:

https://www.google.bg/maps/dir//%C4%B0stinye+%C4%B0skelesi,+3446 … 0492643,15z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x14caca644feaebf7:0x4d2ba662d3aeee74!2m2!1d29.0613499!2d41.113306!3e0?hl=bg

доста ще пътувате, над половин час, но е само  покрай морето и, ако сте седнали, ще ви е супер...

Важно е да знаете разписанието на ферибота - не са често.Аз хванах в 13:20. Не се плашете ако отидете по - рано и е заключено и изглежда така, все едно никога не са идвали хора - отварят пристанището малко преди да дойде ферибота. Проверете пак разписанието преди да тръгнете - да не го сменят със зимното. Ето линк за проверка:

http://en.sehirhatlari.com.tr/en/timetable/cengelkoy-istinye-368.html

По тази линия ще минете покрай красивите къщи, за мен е много красиво...Слизате на предпоследната спирка, Арнавуткьой и тръгвате вляво, към "центъра" на града. Точно на пристанището на Арнавуткьой ще видите къщите ала Венеция, за които се е говорило много тук. Ще стигнете до Бебек, където има малък парк, изобщо този район е много приятен.Като се изморите, хващате си автобус за Бешекташ (горе на автобусите има надпис за къде пътува автобуса), слизате на Ортакьой за да видите джамията и да си починете на пейките около нея, а и да си похапнете компир например..За да се ориентирате горе долу кога ви идва спирката, освен името на спирките в автобуса гледайте кога наближавате моста - джамията е точно под него...

ето малко снимки от Арнавуткьой, Бебек, дървените къщи(яли) и Ортакьой джамия...

[/img]http://media.snimka.bg/s1/4924/036093032.jpg?r=0[/img]

Разбира се, до Арнавуткьой може да пропуснете ферибота - просто се качвате на автобус (има много от Кабаташ,със сигурност 25Е, иначе питайте шофьора - Арнавуткьой с въпросителна интонация и гледайте дали ще ви кимне одобрително)

Du,  Hug хиляди благодарности за подробното описание и снимките. На първо четене ми звучи сложно за човек непознаващ града , но пък ще е много хубаво. Със сигурност ще видя тази част на Истанбул, ако не сега, то следващия път.  Peace  Копирах го и го принтирах, да го имам . Peace

Du, всичко това е много хубаво, но когато човек е със самостоятелна програма и има достатъчно време на разположение. Обърна ли внимание на това?
Скрит текст:
Здравейте всички в темата!   wavey

На 8.10  вечерта тръгваме за Истанбул с Каръджъ турс по линията Варна, Сл. бряг ,Бургас ... Има ли тук пътуващи с  тази група ?   wavey  

Аз платих допълнителните ескурзии още от тук.  Реших,че така е по-добре. И турски лири купих.

Имам дилема - освен предварително планираните посещения, ще имаме свободно време и се чудя с какво  да го уплътним- дали  да отидем до Сапфир или до Истанбул аквариум.
Нали се досещаш колко свободно време ще имат при заплатени предварително мероприятия? Да не говорим, че е много вероятно да са доста разкъсани във времето и да става въпрос за дупки от по 2-3 часа. Ще трябва да се съобразяват с организираните от агенцията екскурзии и да се нагаждат според свободното време.

Много хубави снимки!  Hug

Свободното ни време ще бъде в събота след  17 ч , а в неделя до обяд нямаме никакви предварително планирани посещения, та затова си правех планове как пълноценно да прекараме времето.

Още веднъж много  благодаря на всички за отзивчивостта и ценната информация.  Peace  

# 293
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenДаниела,не си прави планове за неделя сутринта,Караджъ са сменили програмата си
и от първи октомври вече тръгват по-рано от хотела,няма Миниятурк,няма Адалар.Това е инфо
от офиса,но ще разбереш веднага след като се качитев автобуса. Разбира се не се тръгва от  Истанбул,но е включен Виаленд и по традиция Мол Форум.
Малко ти е времето за свободни разходки SadХ

Хотела ще го разбереш в сряда 7 октомври следобед като го разбереш ще ти дадем
някои насоки,за съботата примерно,но поне до 11 вечерта да сте бизи.

# 294
Mr. GreenДаниела,не си прави планове за неделя сутринта,Караджъ са сменили програмата си
и от първи октомври вече тръгват по-рано от хотела,няма Миниятурк,няма Адалар.Това е инфо
от офиса,но ще разбереш веднага след като се качитев автобуса. Разбира се не се тръгва от  Истанбул,но е включен Виаленд и по традиция Мол Форум.
Малко ти е времето за свободни разходки SadХ

Хотела ще го разбереш в сряда 7 октомври следобед като го разбереш ще ти дадем
някои насоки,за съботата примерно,но поне до 11 вечерта да сте бизи.

redemi, не се настройвам на 100 % за свободни разходки, просто планирам, в случай ,че имаме някакво време.  Peace  Отскоро в МОЛ "Форум " не се ходи,  а във "Виаленд" ,това го знам, но останах с впечатление, че това ще е след 12 ч, когато освободим хотела, преди тръгване за България. За Принцовите острови не знаех,че е отпаднало от програмата, но не сме и мислили да ходим дотам точно сега.   Както и да е, дано само времето да е хубаво, всичко останало ще го наредим  Peace
Благодаря ти  Hug

# 295
  • София
Здравейте и извинявайте Simple Smile че така нахлувам в темата, но утре пътуваме до Истанбул - организирано с Рейма, казаха че настаняването ще е в хотел Grand Unal, та искам да попитам дали някой има впечатления от хотела, а също така и дали правилно съм се ориентирала, че най - близката спирка на автобуси и трамваи до хотела е Лалели Университет.
Предварителни благодарности за отговорилите Simple Smile

# 296
Здравейте и извинявайте Simple Smile че така нахлувам в темата, но утре пътуваме до Истанбул - организирано с Рейма, казаха че настаняването ще е в хотел Grand Unal, та искам да попитам дали някой има впечатления от хотела, а също така и дали правилно съм се ориентирала, че най - близката спирка на автобуси и трамваи до хотела е Лалели Университет.
Предварителни благодарности за отговорилите Simple Smile

По - близо е спирката Аксарай...Не се притеснявайте за хотела - какъвто и да е, няма да прекарате много време вътре.  Приятно пътуване:)

# 297
  • София
Благодаря Du .... не се притеснявам много, но все пак ми се ще да не е пълна мизерия и се надявам да има поне сешоар в банята и да е чистичко ....

# 298
Благодаря Du .... не се притеснявам много, но все пак ми се ще да не е пълна мизерия и се надявам да има поне сешоар в банята и да е чистичко ....

Аз съм попадала само на чисти хотели, много под това, което си мисля че е три звезди, за сешоар в банята - по - добре вижте в описанието на хотела, аз не съм попадала на такава екстра...

# 299
  • София
На снимките от хотела в booking се вижда, че има сешоар ... това е успокояващо ...
още веднъж благодаря Du ....

Общи условия

Активация на акаунт