Отговори
# 105
Момичета, днес ми излезе резултатът, преписвам дословно: 2Б група, задоволителна, но ограничена от левкоцити. Категории: клетки в норма. Клетъчни промени, свързани с възпаление.

Цитонамазката е част от рутинен преглед (без ехограф), организиран от работодателя ми, така че не очаквам някой да се свърже с мен и да ми даде насоки какво да правя.

Моля да ми кажете колко да се тревожа от този резултат Sad. Предполагам трябва да отида на друг преглед, да направя още една цитонамазка и може би колпоскопия?

Здравей,
Резултатите от цитонамазката трябва да занесеш при съответния лекар. По принцип моя лекар предпочита лично да коментира резултатите от цитонамазката. Но ти можеш да ги занесеш при специалист, на когото имаш доверие.
Желая ти ЗДРАВЕ!

# 106
Благодаря!

# 107
  • София
Хайде и аз да се похваля от прегледа миналата седмица -
колпоскопа е чист, чакам цитото, но не очаквам кой знае какво от него.
Олекна ми  Simple Smile
Успех момичета  Heart Eyes

# 108
  • София
Записвам се,бяхме на почивка и съм ви поизпуснала  bouquet

# 109
Забелязах още нещо, за което не намерих инфо в гугъл - след горния текст е написано: Допълнителни пояснения: PV- 2 гр, СС - 2 гр.
Какво означава това?

# 110
  • София
Означава, че и в канала, и по повърхността на шийката групата е 2. Ро това е най-важно в цитото.

# 111
Благодаря! Започна да ми минава паниката благодарение на вас  Hug
Само да ми приключи цикъла и ще ида на лекар.

# 112
Здравейте дами  Simple Smile Пиша ви с разтреперено сърце, предполагам като всички тук, които за първи път се сблъскват с подобен проблем. Прочетох всичко, което можах и се наплаших тройно и вече буквално не ме свърта на едно място то притеснение, не мога и да спя нормално, въобще все едно животът ми приключи Cry
На рутинен профилактичен преглед лекарката ми каза, че имам малка раничка. Цитонамазката ми е 2Б група с отбелязано тикче "с HPV" и в допълнителен коментар е записано "Наличие на койлоцити", "Препоръчва се следваща цитонамазка след 6 месеца".  На 16-ти септември съм пак на преглед, като ще пусна и допълнително този за HPV в Геника. Побъркала съм се от страх, а мислех да работим за бебе  Cry Лекарката ми каза, че в зависимост от резултатите ще преценим дали да лекуваме и как. На 26 съм, не съм раждала до момента и тя каза, че не препоръчва горене, ами ще я намаже с нещо - не уточни с какво. Не знам сега накъде - да търся второ мнение, да изчакам следващия преглед и изследвания... Те отнемали 2 седмици, аз ще се побъркам за толкова време  Cry

# 113
the doors, днес видях, че на сайта на болница Надежда има безплатно 2-ро мнение. Мисля, че можеш да си зададеш въпроса там, предполагам, че ще отговорят бързо. На сестра ми и откриха раничката по време на бременността и бяха казали, че няма проблем да се излекува след това, не си спомням каква и беше цитонамазката.

# 114
Здравейте дами  Simple Smile Пиша ви с разтреперено сърце, предполагам като всички тук, които за първи път се сблъскват с подобен проблем. Прочетох всичко, което можах и се наплаших тройно и вече буквално не ме свърта на едно място то притеснение, не мога и да спя нормално, въобще все едно животът ми приключи Cry
На рутинен профилактичен преглед лекарката ми каза, че имам малка раничка. Цитонамазката ми е 2Б група с отбелязано тикче "с HPV" и в допълнителен коментар е записано "Наличие на койлоцити", "Препоръчва се следваща цитонамазка след 6 месеца".  На 16-ти септември съм пак на преглед, като ще пусна и допълнително този за HPV в Геника. Побъркала съм се от страх, а мислех да работим за бебе  Cry Лекарката ми каза, че в зависимост от резултатите ще преценим дали да лекуваме и как. На 26 съм, не съм раждала до момента и тя каза, че не препоръчва горене, ами ще я намаже с нещо - не уточни с какво. Не знам сега накъде - да търся второ мнение, да изчакам следващия преглед и изследвания... Те отнемали 2 седмици, аз ще се побъркам за толкова време  Cry

Здравей,
Знам че си притеснена, тук почти всички са изживели стрес от първия сблъсък с подобни диагнози. Намери начин да спреш да се тревожиш. Направи си план за действие за възможно най-добрия изход от ситуацията. Аз например не съм търсила второ мнение, тъй като силно вярвам на лекарите, както на този, който ми постави първоначалната диагноза, така и на този, който ме оперира. Но ако ти смяташ, че си попаднала на лекар, на когото нямаш особено доверие, добре е наистина да се консултираш с друг специалист. 
Това, което бях прочела преди време в един сайт е следното:

"При повторно изследване с резултат РАР 3 или CIN 2 се извършва деструктивно лечение на патологичния епител, като за унищожаването му се използват различни методи – диатермокоагулация (обгаряне с ток със специфични характеристики), лазеркоагулация (обгаряне с лазер) или криотерапия (деструкция с течен азот). Идеята при всички методи е една – да се унищожи патологично промененият епител и на негово място организмът да изгради нов, здрав епител."

Вероятно това "намазване" за което ти говори лекаря е въпросната криотерапия.
Методът се избира според големината на засегнатия участък, както и от това какво точно е причинило "раничката".
Желая ти успех. Не изпадай в паника, гледай напреди. Тук повечето сме минали през това и както забелязваш - сме на линия и не сме загубили надежда. На мен преди 20-тина дни ми махнаха част от маточната шийка с така наречената конизация. Лекарите казват, че няма пречка да се забременее след това. Аз не съм забременявала никога, нямам деца. Но тук срещнах достатъчно мнения на момичета, които са износили бебета след конизация, които ме накараха да не губя надежда, че един ден и на мен може да ми се случи да имам дете.
ПОЗДРАВИ!

# 115
  • София
Аз съм на 15.09 на контролната цитонамазка.От сега се притеснявам,  дано всичко е наред, ще ви пиша Hug

# 116
Здравейте,
мойта конизация беше на 04.05.2015 г. Миналата седмица бях на контролна цитонамазка, но взехме и микробоилогия. Днес ми каза резултатите  bouquet    bouquet Всичко е наред. Втора група съм, преди това винаги съм била първа, но както и да е. Микрото е наред. Сега съм по-спокойна. Още не съм правила секс, но и не бързам. Страх ме е.
Бъдете здрави и обичани!

# 117
Много време хихихи ..... нищо няма и аз стисках три месеца от страх ама нищо няма ,имам проблем само с някои пози не са ми ок вече. Simple Smile
Здравейте,
мойта конизация беше на 04.05.2015 г. Миналата седмица бях на контролна цитонамазка, но взехме и микробоилогия. Днес ми каза резултатите  bouquet    bouquet Всичко е наред. Втора група съм, преди това винаги съм била първа, но както и да е. Микрото е наред. Сега съм по-спокойна. Още не съм правила секс, но и не бързам. Страх ме е.
Бъдете здрави и обичани!

# 118
Много време хихихи ..... нищо няма и аз стисках три месеца от страх ама нищо няма ,имам проблем само с някои пози не са ми ок вече. Simple Smile
Здравейте,
Бъдете здрави и обичани!

А колко време по принцип трябва да се пази човек, след конизацията. Т.е. да избягва полови контакти. Защото някъде прочетох 2 месеца, но на моята епикриза пише 30 дни.......не че веднага ще се впусна в приключения, но питам за всеки случай.
Simple Smile

# 119
  • София
аз чаках да минат два цикъла, докторът каза, че съм тормозила мъжа си по-дълго от необходимото.

Общи условия

Активация на акаунт