Отговори
# 210
Леа, пожелавам ти от все сърце всичко да е наред... Peace На мен доктора ми каза на преглед чак като мине следващия МЦ...за да зарасне добре маточната шийка...Пиши след това резултата от прегледа...
Пожелавам на всички много здраве и само хубави резултати!  newsm51

При мен днес се навършва точно 1 месец от конизацията. Минах и менструален цикъл, така че.....в очакване съм след 2 часа да се видя с лекаря.
Поздрави!

# 211
  • София
Леа, стискам палци. Peace
Беба, чакаме да се отчетеш. Hug

На мен Славчев ми предлижи ел.примка, но каза да си приключа с кърменето първо. На някого правили ли са му тази интервенция? Без упойка ли се прави?

# 212
Леа, стискам палци. Peace
Беба, чакаме да се отчетеш. Hug

На някого правили ли са му тази интервенция? Без упойка ли се прави?
Да, аз съм с ел. примка, януари месец.С упойка е.След два часа си заминаваш у вас.

# 213
  • София
 Hug А, добре. Мерси!

# 214
Здравейте момичета, ОТЧИТАМ СЛЕД ПРЕГЛЕДА ДНЕС:

Лекаря ме прие много добре. Направи прегледа. Беше много внимателен.
Каза, че все още не е зараснало добре. Препоръча ми да се въздържам още 1 месец от полови контакти. Каза още нещо: има течение, което е специфично при такива операции, нормално е.
Мен това ме притесни малко, защото аз от 1 месец хода с превръзки и постоянно по тях има най-разнообразни цветове от вагинално течение. Не е силно, но си го има.
Доктора ми предписа Макмирор - глобули. Чета, че те се дават за различни бактериални инфекции и вагиноза. В един друг форум видях, че ги дават на бременни жени да се прочисти влагалището преди раждането. Не зная какво да си мисля с тези глобули и как да действам. Купих ги, така или иначе. Мисля от тази вечер да ги почна.
Притеснява ме друго, след прегледа ми дадоха салфетка да се избърша от гела. По салфетката имаше мааалко кръв. Много малко, но все пак имаше. Дали все пак да ползвам глобулите? Този въпрос си задавам и си мисля, все пак да опитам.

Питах лекаря, дали да отида на преглед след месец, но той ми обясни, че няма да е необходимо. Препоръча ми да отида на цитонамазка след 3 месеца от операцията, тоест към 18 ноември. Simple Smile

Забравих да го питам, след един месец, когато възстановя сексуалните си контакти, как да процедирам, за да избегна бременност. Мисля да отида все пак в края на октомври, за да ми препоръча противозачатъчни. Може би!

Какво ще ми препоръчате?
Поздрави и ЗДРАВЕ!

# 215
Здравейте момичета, ОТЧИТАМ СЛЕД ПРЕГЛЕДА ДНЕС:

Лекаря ме прие много добре. Направи прегледа. Беше много внимателен.
Каза, че все още не е зараснало добре. Препоръча ми да се въздържам още 1 месец от полови контакти. Каза още нещо: има течение, което е специфично при такива операции, нормално е.
Мен това ме притесни малко, защото аз от 1 месец хода с превръзки и постоянно по тях има най-разнообразни цветове от вагинално течение. Не е силно, но си го има.
Доктора ми предписа Макмирор - глобули. Чета, че те се дават за различни бактериални инфекции и вагиноза. В един друг форум видях, че ги дават на бременни жени да се прочисти влагалището преди раждането. Не зная какво да си мисля с тези глобули и как да действам. Купих ги, така или иначе. Мисля от тази вечер да ги почна.
Притеснява ме друго, след прегледа ми дадоха салфетка да се избърша от гела. По салфетката имаше мааалко кръв. Много малко, но все пак имаше. Дали все пак да ползвам глобулите? Този въпрос си задавам и си мисля, все пак да опитам.

Питах лекаря, дали да отида на преглед след месец, но той ми обясни, че няма да е необходимо. Препоръча ми да отида на цитонамазка след 3 месеца от операцията, тоест към 18 ноември. Simple Smile

Забравих да го питам, след един месец, когато възстановя сексуалните си контакти, как да процедирам, за да избегна бременност. Мисля да отида все пак в края на октомври, за да ми препоръча противозачатъчни. Може би!

Какво ще ми препоръчате?
Поздрави и ЗДРАВЕ!

Леа, при мен също има още вагинално течение понякога червеникаво понякога кафеникаво...абе различно намаля но го има...казах на доктора и той каза че понеже е дълбока конизацията по бавно зараства шийката и е нормално да продължи месец даже и нещо...и по-бавно зараства понеже е вътрешно и е доста влажно....все пак не е открита рана...аз ще отида след следващия МЦ тоест около 10 октомври...А това за капките кръв по салфетката да не е от това че все пак са те "човъркали" и се е разранило все пак нали не е зараснало напълно...

# 216
Леа, при мен също има още вагинално течение понякога червеникаво понякога кафеникаво...абе различно намаля но го има...казах на доктора и той каза че понеже е дълбока конизацията по бавно зараства шийката и е нормално да продължи месец даже и нещо...и по-бавно зараства понеже е вътрешно и е доста влажно....все пак не е открита рана...аз ще отида след следващия МЦ тоест около 10 октомври...А това за капките кръв по салфетката да не е от това че все пак са те "човъркали" и се е разранило все пак нали не е зараснало напълно...
[/quote]

Здравей АЙС КОФИ,
Може би това е причината за кървенето, както ти казваш, от човъркането. И при мен беше дълбока конизация, не зная въобще какво е останало от шийката на матката. За съжаление никъде, никой лекар не е написал каква е била дължината й преди операцията и каква е сега. Не трябва ли това да бъде задължително написано някъде? В епикриза или в друг документ. Защото каквото и да си говорим, конизацията всъщност е ампутация на част от орган.
Поздрави и ЗДРАВЕ!

# 217

Здравей АЙС КОФИ,
Може би това е причината за кървенето, както ти казваш, от човъркането. И при мен беше дълбока конизация, не зная въобще какво е останало от шийката на матката. За съжаление никъде, никой лекар не е написал каква е била дължината й преди операцията и каква е сега. Не трябва ли това да бъде задължително написано някъде? В епикриза или в друг документ. Защото каквото и да си говорим, конизацията всъщност е ампутация на част от орган.
Поздрави и ЗДРАВЕ!
[/quote]
Леа на мен доктора след конизацията ми каза че е оставил съвсем малка част от шийката само /показа ми колко тоест около 1.5 см, макар че не знам колко е цялата й дължина/,  но аз му бях казала преди операцията да взема колкото е необходимо да не я "жали" понеже нямам намерение да раждам по-вече, на 41 съм все пак...Но доктора който те е оперирал трябва да знае колко ти е взел и колко е останало от шийката.

# 218
Здравейте и от мен!   bouquet
И моята конизация мина. Беше с електронож. И да Ви кажа има голяма разлика от операцията с електрическа примка и от ножа. След ЛИИП след два часа станаха и все едно нищо ми нямаше.
А сега е доста по-неприятно от преди.  Но всичко мина. Изключително доволна съм от лекаря ми и от целия персонал в болницата.  През 20минути идваха при мен,  да ме питат как съм,  имам ли нужда от нещо,  защото бях със спинална упойка и доста дълго бях обездвижена.   Сега остана да чакам резултатите от хистологията,  който заради почивните дни ще са готови в петък.
Пожелавам на всички само хубави резултати  Hug

# 219
Здравейте и от мен!   bouquet
И моята конизация мина. Беше с електронож. И да Ви кажа има голяма разлика от операцията с електрическа примка и от ножа. След ЛИИП след два часа станаха и все едно нищо ми нямаше.
А сега е доста по-неприятно от преди.  Но всичко мина. Изключително доволна съм от лекаря ми и от целия персонал в болницата.  През 20минути идваха при мен,  да ме питат как съм,  имам ли нужда от нещо,  защото бях със спинална упойка и доста дълго бях обездвижена.   Сега остана да чакам резултатите от хистологията,  който заради почивните дни ще са готови в петък.
Пожелавам на всички само хубави резултати  Hug

Желая ти резултати, които да те зарадват.

А на мен днес ми беше първия работен ден след моята конизация. Simple Smile Малко беше странно, защото след едномесечен престой у дома изведнъж започнах да общувам с повече хора, да правя повече движения. Мисля че имам мускулна треска на корема. Simple Smile

Сега чакам да приключа с Макмирор-а, който ми даде доктора, както и следващ цикъл до края на седмицата. А после, се надявам всичко да е отшумяло.

Момичета, искам да ви споделя, че от толкова много време ходя с превръзки, че вече имам чувството, че не мога без тях. Явно свикнах. При мен така се случиха нещата, че първо бях в цикъл, после с вагинални глобули,  после абразиото и биопсията, после конизацията, сега след нея пак с глобули, и продължавам да съм с превръзки.....от средата на юли та до днес. Сега е края на септември и аз все съм с тях. Не мога да си представя да ги махна. Имам чувството, че веднага ще ме гепи някаква бактерия или нещо друго....Как да се отърва от тази зависимост?

# 220
Аз постоянно ходя с ежедневни превръзки. По - хигиенично ми е.

# 221
Аз постоянно ходя с ежедневни превръзки. По - хигиенично ми е.

По принцип може би си права,
Но повечето от тях са ароматизирани и това означава, че в тях има много химикали, а прекомерната употреба на подобни неща може да доведе до промяна на PH във влагалището и респективно до развитие на някои бактерии в повече.
Всеки сам си преценява за себе си.
Simple Smile
Желая Здраве и позитивни мисли и случки.

# 222
Има отделна тема за ежедневните превръзки, където ни изкараха едва ли не болни, че ги ползваме. И на мен ми е по-чисто така, но от няколко месеца гледам поне през половината ден да не нося  Rolling Eyes Е чувствам се ужасно тогава  ooooh!

# 223
Е, аз не бих си позволила да изкарам някого болен.
Всеки сам си преценява за себе си. Тук само споделих мнението си и опасенията си за ежедневните превръзки. Със сигурност никой не би могъл да изтъкне категоричната им полза или категоричната им вреда. На мен са ми по-неудобни от обичайните превръзки. Затова си ходя с нормални за сега.

Simple Smile
Поздрави и ЗДРАВЕ!

# 224
Moмичета, похвалвам се с 2- ра, нормална група, осем месеца след процедурата ми.Много сме щастливи у нас!Бях с ЦИН- 3, и няма помен от него...Отивам да си взема резултата черно на бяло.
Хубав ден и хубави резултати на всички ни  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт