Отговори
# 240
  • София
Момичета, влизам и аз да кажа какво се случи с моите неща след като преди 2 месеца ви тормозих с въпроси  Wink
Накратко, цитонамазката ми беше 3а, гориха ми раничка, пак 3а, чисти микробиологии, без никакъв колпоскопски атипизъм. Проведох за 2 месеца противовъзпалително лечение. Флажил+лактофлор по схема.
В началото на септември отидох да видим какво правим. Докторката ми взе цитонамазка и биопсия. Двете неща се гледат при различни патоанатоми и очаквахме така да се каже повече независимост на резултата. Ето го
Цитонамазка:   Лек до умерен неспецифичен възпалителен процес. РАР 2   
Хистология: Хроничен цервицит,епидермизация на жлези с незрял метапластичен сквамозен епител,папиломатозен покривен сквамозен епител с единични коилоцити

В общи линии така се очертават нещата да си вървят, защото се е хронифицирал тоя цервицит. Сега следва същото, което правех досега  Wink Цитонамазки и колпоскопии през 6 месеца -1 година.
За типизиране на ЧПВ сме говорили с лекарката ми, че няма смисъл да правя. И сега не изпадахме в подробности по въпроса, само ми каза да пия 3 месеца по 10 дни (3х1) изопринозин.
Понеже при мен след ражданията има проблем с шийката - границата на двата епитела е навън, просто е по-отворена все ще е подложена на атаки на всякакви микроби, освен това имам и немално смъкване на стените, което също е предпоставка за проблеми. Лекарката ми каза, че принципно в такива случаи е добре да се прави от време на време след цикъл курс с Макмирор и Гинексид. Сега ще направя поредни месеци от двата препарата+изопринозина.

И така... Hug

# 241
Леа и моя МЦ втори след конизация сякаш идва днеска вече...но много рано тоест на 22 ден, то и преди ми идваше с 6 дни по-рано сякаш но сега сякаш още се намали...на мен доктора ми каза след втория цикъл да отида на преглед и ако е цикъл това....щото още не съм сигурна...ще отида другата седмица....Не съм сигурна защото напълно течението ми не беше спряло все имах някакво зацапване по жълто или бяло такова...но това трябва да е цикъл понеже е розово-червено...ще видим. При теб в крайна сметка цикъл ли беше това кафявото...?

# 242
Здравейте момичета,
Включвам се пак аз, този път с лоши новини.
От Геника ми върнаха резултат с 3 положителни високорискови ЧПВ. Поне нямам хламидия, уреаплазма, микоплазма и други елементи. Доплака ми се на регистратурата като си видях листа, но няма какво да се прави  Cry Sad Отидох при лекарката ми, изписа ми имуностимулатори (Изопринозин - по 1 сутрин и вечер, и за мен, и за половинът), а за мен отделно да си купя Солкогин и след цикъл да ходя да ме маже  Sad Cry Каза, че ще ме маже 3 пъти за 1 месец, след което ще си продължа с Изопринозина и след още 2 месеца - пак цитонамазка и да видим какво се случва.
Ужасно съм притеснена, прочетох всичко вече, филмирах се, ревах... вече съм малко по-спокойна и се надявам, че хванато навреме и с лечение ще успея да го преборя. Явно скоро бебеправене няма да има.
Някоя от вас има ли третирана със Солкогин? Какво да очаквам?
Чудя се дали да ида и на второ мнение... Sad

Желая ви ЗДРАВЕ!

# 243
  • София
Аз съм третирана с тази киселина. После онкогинеколог ми бе казал, че такова третиране не е добър вариант.

# 244
Здравейте момичета и аз тук отново с не добри резултати. Всичко се случва толкова бързо, че още не мога да го осмисля, не мога дори да се разплача, но мисля, че място за паника няма, тъй като чета темата отдавна и се възхищавам на вас, които сте преминали през много по-тежки изпитания.
Накратко: Преди два месеца контролна цито - 3А, метапластични клетки, ПИЛ - нискостепенна, микробиология чиста. Проведено лечение с Полижинакс.
Днешните резултати от цитото : Резултат за PVCU 3Б ; Резултат за CC 3А, отново метапластични клетки, левкоцити, клетки в норма НЕ, ПИЛ - високостепенни. Последва колпоскоп - открита раничка, от нея взе биопсия, след което я изгори. След като излезе хистологията, почти сигурно е, че ще следва абразио на канала на шийката.
Ами това е. Всичко се случи днес в рамките на 40 минути....

# 245
  • София
Не разбирам защо са горили преди резултата от хистологията.

# 246
Не знам....не попитах, сякаш си бях глътнала езика.

# 247
Здравейте, момичета!
Някой от лекарите на първа страница работи ли с направления?
Може ли да ми препоръчате добър лекар, който работи по каса?

# 248
  • София
Здравейте момичета!Лоши новини при мен  Cry Конизирана съм септември 2012-папилом с лека до умерена дисплазия.Три години "спокойствие"до 4.09.2015,когато цитото показа "ендоцервикални цилиндрични клетки с възпалителни промени,на места със сквамозна метаплазия с лека дискариоза"ПАП 3А.Днес съм при Ганчева за нова цитонамазка-течно-базирана и типизация,след резултата ще реши за лечението.Много съм притеснена,не очаквах всичко това,тъй като колпоскопът беше чист,а тя ми каза,че всичко е наред,но...за съжаление не е така.  Rolling Eyes На всички вас, желая само добри резултати!

# 249
Съжалявам, ще се оправите! Каква ви беше конизацията? На колко сте?
Здравейте момичета!Лоши новини при мен  Cry Конизирана съм септември 2012-папилом с лека до умерена дисплазия.Три години "спокойствие"до 4.09.2015,когато цитото показа "ендоцервикални цилиндрични клетки с възпалителни промени,на места със сквамозна метаплазия с лека дискариоза"ПАП 3А.Днес съм при Ганчева за нова цитонамазка-течно-базирана и типизация,след резултата ще реши за лечението.Много съм притеснена,не очаквах всичко това,тъй като колпоскопът беше чист,а тя ми каза,че всичко е наред,но...за съжаление не е така.  Rolling Eyes На всички вас, желая само добри резултати!

# 250
  • София
На 46 години съм,а конизацията ми беше с електронож.

# 251
Здравейте момичета,
Съжалявам са лошите резултати на тези, които споделиха. the doors, Didi smile, bonibon Simple Smile
Надявам се следващите да са по-обнадеждаващи.

Леа и моя МЦ втори след конизация сякаш идва днеска вече...но много рано тоест на 22 ден, то и преди ми идваше с 6 дни по-рано сякаш но сега сякаш още се намали...на мен доктора ми каза след втория цикъл да отида на преглед и ако е цикъл това....щото още не съм сигурна...ще отида другата седмица....Не съм сигурна защото напълно течението ми не беше спряло все имах някакво зацапване по жълто или бяло такова...но това трябва да е цикъл понеже е розово-червено...ще видим. При теб в крайна сметка цикъл ли беше това кафявото...?

Здравей Айс Кофи,
при мен по същия начин се получиха нещата. Първи МЦ 30 дни след кюретажа. Втори МЦ 26 дни след първия. Нямам болки, но и зацапването за което ти говориш и при мен все още го има, въпреки че са минали около 45 дни от конизацията. И самото кървене не е като преди, влачи се с дни, обикновено ми свършва за около 5 дни, а сега продължи първия път само 4 дни, а втория път  7. Може би трябва време да се регулират нещата.
След първия преглед, месец след конизацията, лекарят каза, че трябва още един месец, да са зарасне напълно. Но на въпроса ми дали да отида на преглед след това, той каза, че не е необходимо. Аз обаче си мисля, дали да не потърся гинеколог, който да ми предложи някакви противозачатъчни за 3 месеца поне, тъй като на много места четох, че половин година след конизацията не е добре да се забременява. Та се питах, ти как би постъпила? Изписаха ли ти такива хапчета, казаха ли ти, че не трябва да се забременява....?

# 252
Бонибон, дръж ни в течение  Hug Стискам палци  Peace

# 253
  • Пловдив
Здравейте отново.
Не съм писала доста време, но ви чета. Искрено желая на всички здраве, много позитивни мисли и спокойно и хладнокръвно да приемат предизвикателствата.  Hug
Аз минах през течно базирана цитонамазка. Отново съм с кървене на шийката.
Резултат:
Много левкоцити, еритроцити, отделни интермедиерни клетки с уголемени ядра или с по две ядра, хало-ефект, единични паракератотични клетки. Препоръчителен цитологичeн контрол след терапия.
Група по Папаниколау    PAP IIC
Интерпретация на резултат    1. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ
    - Реактивни клетъчни промени свързани с:
        * Възпаление(включва типично възстановяване)

Такава група PAP IIC не съм срещала. Докторът ми е в отпуск до 12, след това ще отида на преглед и да ми разчете резултата.
Успокоих се леко, но не изцяло.

# 254
И аз да се отчета 10 месеца след конизация по повод карцином ин ситу -цитонамазка 2група! Пожелавам и на вас момичета само хубави резултати!

Общи условия

Активация на акаунт