Отговори
# 570
Абсолютно ненаучни сме на гърне. Седи, но я хвана нещо, я не. Късно я и сложих......
И беба се буди нощем, за да спи при нас. А сега и със сополите съвсем.....ще мине, надявам се. На мен всъщност ми е приятно да я гуша нощем, но доколко е полезно за самостоятелността й е друга тема.

# 571
  • София
За фризьжрка която работи и с бебета и деца мога да препоръчам едно момиче, чийто салон е на Пиротска и не на последно място подстригването е 5  лв  Peace
Доволена съм и децата я харесват

# 572
А, дребния като беше научен на гърне - започна да врещи все едно го колят всеки път, когато посегна да го сложа. Засега съм го прибрала, аз нямам никакви шансове!

Дреб май пак ни зарази, нещо ме дразни гърлото и кашлям, баща му май с температура...дано ни се размине!

# 573
  • София
Гърне не ползваме, не сме и ползвали. Купих едно, изака се веднъж в него (даже го снимах... акито...  Mr. Green) и това беше. Сега го  ползва като столче. Много е смешна как се цели, за да седна на него, но ако я сложа по голо дупе сигурно няма да иска да седи. Напролет ще се захвана сериозно, сега няма смисъл според мен.

# 574
Аз съм казвала, ама пак ще кажа - купих гърне към 7 мес., сложих го и ревна. След 2 седмици пак го сложих и се изака - снимах и пратих на ММ  Joy И така всеки ден, докато не разбра, че може да става от него. Тогава започна да реве и го държах над тоалетната - и така вече няколко месеца, с 98% успех  Party. От 2 седмици пак го слагам на гърнето, не плаче, напротив, заиграва се с каквото има наблизо. Успехът засега е 50 на 50  Joy

# 575
Убихте ме със снимките!  Shocked

Mrs.Petrova, както имаш предвид с 98% успех- през деня си хващаш почти всички изхождания, или почти всеки път, когато се сетиш да го сложиш, той си свършва работата?
И момчетата се научиха да стават и спрях. Но пък и при нас почти винаги, когато са сядали на гърне е имало резултат. Само пиш, но все пак е нещо. Нашите са от икеа, обикновени гърнета. Имаме и едно като столче от каката, но то стои пред мивката в банята, да се качват на него когато им мия ръцете.

И една ситуация, която всеки път се повтаря. В хола аз лягам на дивана, докато се събудя напълно и те трябва да си играят покрай мен. Да, но не. Постоянно някой се сърди, някой идва при мен да се катери по дивана. В един момент вече достатъчно са ме събудили и ставам. В момента, в който стана и изчезна от "тяхната зона", настъпва мир и любов, започва дружна игра. И всичко това се случва до обяд. След следобедния сън до вечеря мога да си лежа на дивана и никой да не ме забележи. Тогава си играят по-добре, по-весели са, забавляват се.

# 576
Fiona имам предвид, че той почти винага върши голямата работа след като закуси. И аз го държа над тоалетната и той си ака - в 98% от случаите. Има дни, но мноооого рядко, когато не ака, и то обикновено ако е ял по-разхлабващ плод предния ден и върши работа втори път за деня, вечер късно. И то на сутринта няма какво  hahaha И нашето гърне е от Икеа, по-големия размер обаче. И му е много интересно да си играе с него, ако го намери през деня  Joy
Ние спахме цяла нощ  Party Снощи го дадох на ММ да го приспи след банята, за да не го кърмя. Половин час му отне, обаче пък не мръдна цяла нощ  Shocked Не искал айряна, заспал само с вода. И сега ММ си мисли, че се буди нощем, защото е преял и му е тежко - към 8 и нещо яде супа, и после кърмене - много му идвало  newsm78 От една нощ обаче не мога да си вадя заключения, ще видим занапред как ще е.
Лелеее не знам как ще ходим за кухнята днес, ужасно е навън ...  Wear Umbrella

# 577
Mrs.Petrova, поздравления! Та това си е голям успех!!!
Нашите също са от по-големия размер.

# 578
  • София
Ние си акаме на гърне и нашето от Икеа най-евтиното. Като се замисля за последните 4/5 месеца имаме сигурно не повече от 10-15 нааквания в памперс по някаква случайност - или е ял нещо мега разхлабващо или нещо съм го изтървала.....ноооооо.....това не е научаване на гърне за мен...той не може да си каже, кога му се ака или пишка и аз да го сложа, просто ака сутрин и аз си го слагам тогава. Вярно е, че когато го сложа тогава се напъва, но все пак ако има неочакван зор не ми го показва. По принцип го слагам задължително сутрин и преди банята вечер, а понякога ако преценя и през деня, но тогава само пишка. Ако има да върши работа никога няма да стане да се разхожда, но ако няма си става от гърнето. Винаги му давам играчка в ръцете да се занимава и стоя пред него. Няма скоро да махнем памперс де. Поне не бърша омазано дупе Simple Smile

# 579
Казването първо ще стане след като си свърши работата, после непосредствено със самия старт. Чак след време, когато може да се задържа, ще стане с казване. Всяко ползване на гърнето преди това си е тренировка на майката. И на теб, Астинед, поздравления за успеха!

На нас ни пуснаха парното вчера и най-сетне ми изсъхна прането  Grinning

# 580
Е, то е ясно, че има доста време докато започне да си казва, но бяхме стигнали до там като го сложа и да пишка. Акането рядко го хващахме, защото болестите вечно са с разстройство и все още няма постоянен режим на акане. Обаче започна да реве като поискам да го сложа и сега съвсем съм спряла гърнето. След няколко месеца ще пробваме пак. Реве и като го държа над тоалетната, така че накратко положението е голям провал.

Иначе оздравяваме! Поне дребния Simple Smile ние с баща му сме под голям въпрос, но се надявам да удържим положението.

На дреб му подариха една играчка, на която се натискат копчетата и пуска песнички, издава звуци като животни и ноти. Голям фурор! Само си пуска песните и танцува Simple Smile има някаква артистична нишка в него Simple Smile

# 581
  • София
Виждам обсъждате гърнето. Да ви кажа как стана при нас. Не съм имала никакви амбиции да я уча на гърне скоро. Има едно дето стои като паметник до спалнята. Преди един месец започнах да я слагам само сутрин като става от сън, нареждах цял куп играчки около нея и виках пиш пиш  и тя се изпишкваше. След една седмица така започна да ми носи гърнето, където и да се намирах по стаите, свалях и памперса и тя се изпишкваше веднага. Стигнахме да ми носи гърнето за всяко ама наистина всяко пишкане и акане,направо се чудех как е възможно, обаче аз не издържах. Имам болки, контракции и ми костваше много усилие да я слагам и събувам и оббличам по трийсет пъти на ден. И тя спря окончателно с гърнето, вече не иска да седи на него...Страшно много ме е яд. #2gunfire Дано пак да го преоткрие...

Всички болни да оздравяват бързо Praynig Ужасно тежко е детето ти да е болно, а пък и ние да не сме пълноценни в грижите... Малката почна да боледува всеки месец почти, ще викам един хомеопат вкъщи да дойде да я погледне..

# 582
  • София
Сърчице как върви бременността? Имаше големи притеснения. В коя седмица си? Сподели да ни припомниш дните. Сигурно не ти е лесно,но важен ще е крайния резултат.

# 583
  • София
Astined,

Скрит текст:
Simple Smile Бременността върви по-леко отколкото с малката, но няма какво да се заблуждавам -не съм пълноценна майка в момента. Всичко ми коства много усилия. Малко остава в 31 г.с.  Прогнозите за бебето вече са добри. Няма Даун и така , нооо докато не се роди да го гушнеш живо и здраво, притесненията си остават до края.Момче ще е , вчера бях на ФМ и ми направиха чудесни снимки, прилича на сестра си.. Heart Eyes

# 584
Сърчице, чудесни новини Simple Smile и малко остана вече Simple Smile

За гърнето не се притеснявай - аз разказах вече как дребния си ходеше нормално и изведнъж спря, реве и не иска да седне въобще. Ще се научат, няма къде да ходят Simple Smile

Май няма температура днес! Направо се моля да не вдигне изненадващо, стискам всички палци!

Общи условия

Активация на акаунт