Отговори
# 615
Точно това е проблемът - Педката каза, ако ще пие по цяла порция мляко, да не дробя сухар. Но и преди като слагах пак истерясваше. Иначе мине ли драмата си заспива и през нощта не се буди от глад. Сутрин, като се събуди, изчаква съвсем спокойно закуската. Ако дам цялата супа със сухара пък после да не й дойде мн млякото и да преяде. А тя ще го изпие, спор няма. Може би просто й се цока. Лошото е, че тя биба отказва. Цица няма отдавна....и сме в задънена улица. Хайде да проговаря вече, да каже какво я мъчи, че с тия догадки ще изперкам вече!

# 616
Здравейте,
Направо ще пиша, че съм на зор  Mr. Green
Искаше ми се да ви попитам, с какво занимавате децата сега, когато все по-малко време са навън? (изключваме днес, т.к. е много хубаво времето, така приятно ми стана от това слънчице навън... Heart Eyes)
И така..., децата ви занимават ли се с нещо сами? Имам предвид нещо как да кажа „градивно” да се занимават? Нашият само му дай да обикаля из стаите и да пипа, изважда и размества разни неща (все непозволени  Close ).  В кошарата/детското легло не се засядява за дълго, започва да вика и да се сърди, че е оставен там, та… с какво се занимават вашите деца ми е интересно? Вие занимавате ли ги с нещо или...?

П.С. А като знам, че все по-малко ще се излиза, някои дни даже изобщо… #Crazy

А, да, и оставяте ли ги на някое безопасно място да седят дори и да не искат и да викат, само и само да си свършите някоя работа, например???

# 617
  • София
Имаме 16 зъба....
А, и да се похваля, ние вече очакваме бебе номер две Simple Smile Петрова, а и всички, които искат- пожелавам лесно и безпроблемно да се случат нещата.
16 зъба!!!!??? Направо ме уби. Ние имаме 8 и вече съм лекинко за лудницата.... Дано следващите 12 не ги усетя!  hahaha
Честито за бебе номер 2! Безпроблемно бременеене и раждане! И по-честичко се включвай тук!

И нещо, което открих- когато се събудят късно от следобеден сън и сякаш за вечерния няма да са много уморени (пр. събуждат се в 5, а трябва да ги сложа по леглата в 7.30) ги слагам във ваната и ги оставям да играят там повече от половин час. После си спят като къпани.
Фиона, ако заспят в 20ч до колко часа спят сутрин?

good_girl_and_mother, при нас положението е същото - не се заиграва с детска играчка, само вади от шкафове всичко, обикаля  по стаите, катери се и трябва да тичам да я спасявам от падане. Оставянето в кошарата не стои на дневен ред. Оставянето където и да било също. Тези дни си направих сметка, че тя спи за денонощие 12 часа, останалите 12 часа сме в движение. Казвам "сме", защото не търпи аз да съм седнала, докато тя е в движение, трябва да съм права и нещо да правя. Въобще съм в отчаяние как ще изкараме зимата. Опитва се да ми докаже, че е лесно да се гледат близнаци.  Joy

# 618
И при нас игрите са същите - обикаляне по стаите, катерене по легла, дивани и секции, поне се е научил да слиза сам. Рови във шкафовете и вади, разнася всичко навсякъде. Играчките само ги изсипва на земята и после се плъзга и спъва в тях, много рядко да се заиграе с нещо. Ако седна с него да играем заедно, стои за 2-3 минути най-много, после се катери по мен  Joy Иначе опитвам различни веща да видя ще се заинтригува ли от нещо, засега без успех - извадих едни печати, които уж за по-натам купих, рисувах и писах цифри, букви, животни - не ме отрази изобщо. Зачела съм се вече в Монтесори занимания, може би трябва да купя някои материали само. Може би си е период и ще мине, ще видим  Thinking
И аз давам филии вече често - запичам на грила с кашкавал или с яйце и сирене, изяжда почти цяла филия хляб  Shocked Днес пък от кухнята имаше готвено зеле - ми изяде го с кеф. Май вече всичко си ядат децата ...

# 619
Добре де, една филия стига ли им за закуска? Колко врвме кара на нея? Идея си нямам.....

# 620
При нас хлябът е второто най-любимо нещо след цицата. За закуска в повечето случаи и стига една филийка, но и се се е случвало и да изяде двоен сандвич, направен на пресата.
По колко кисело мляко давате на децата си? На малката кърмата май не й стига и вечер и предлагам и кисело мляко преди банята. Изяжда не повече от десетина лъжички, та се чудя по колко трябва да яде, че да отпадне кърмата?
За играчките и ние мислим какво да вземем на малката, че да се заиграе. Станала е страшно палава - бие телевизора с лъжица, изправя се на пръсти и дърпа неща от масата, разхвърля дрехи... и се сърди жестоко като й се скарам. Най-много се заиграва (1-2 минути) с една пързалка с топчета и с количката за кукли, която й купихме.
И да попитам, как мога да се включа в групата във Facebook?

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 08:45 от mаrtIna

# 621
  • Кюстендил
можеш да ми изпратиш имейл на лс.
Наш Алекс продължава да се буди по 10 пъти на нощ. За пръв път тази нощ не си спомням кога съм станала и съм го сложила до нас на спалнята. Събуждам се по някое време и го гледам до мен  Shocked. Освен сам да е дошъл? Joy
Моите родители казват, че съм започнала да спя на година и три месеца, та сега с нетърпение чакам да стане 15ти ноември, нали съм оптимистка. 
С играчки играе по 1 минута, всичко му омръзва бързо. Дали сме стари клавиатура и мишка, но не! Моите са по - хубави.
Понеже работя от вкъщи на компютъра се налага да съм максимално точна, а все по - често колеги се оплакват, че има пропуски и изтрити полета. Умирам от срам, но какво да направя, като все ми е в ръцете и "помага". Дори сега. Държи една кутия с крем и се прави, че се маже по тялото. Много е смешен.
А иначе и той се сърди като се скарам, даже започва да се дере, което много ме дразни. Не харесвам деца, които се налагат и трябва да го изкоренявам.

# 622
Nutty, може затова да си цока млякото, вместо бибка с нещо да се приспива. Ако видя, че се нахранят добре на вечеря им правя по-малка порция мляко. Но и в повече да е, те я пият на заспиване точно и си им остава в шишетата. Относно това дали им стига филийката- на следващото хранене си похапват стабилно. Та определено не се засищат напълно с една филийка, но не са и гладни.

good_girl_and_mother,
Скрит текст:
преграждам към кухнята вратата с тунелчето от икеа и спокойно мога да свърша нещо набързо, докато те са в хола. Като затворя пък всички врати към коридора отиваме там тримата и аз спокойно си простирам, докато те ходят да отварят едни шкафове за обувки и др. бели. В детската пак така е обезопасено и аз започвам да чистя стаята и не им обръщам внимание, те се занимават около мен. Колкото повече не им се местя, толкова по-добре върви играта им. При мен минава и следния номер- през деня им разменям леглата, ако трябва да ги поставя да поиграят там. На тях им е забавно в чуждото легло и успяват да издържат 20тина минути. И преди съм писала, на леглата от вътрешната страна имат едно висящо нещо с джобове, пълно с дребни играчки. Истината е, че на всеки 20-30 минути сменям забавлението им, защото губят интерес. В началото беше по-кратко, но сега го докарваме до толкова. Съветът ми е да не се притесняваш, а да оставяш детето все по-често да се занимава само. Естествено в началото ще е за по 5 минути, после 10 и т.н. Раздели играчките на 2, едната част скри в някой шкаф и периодично подменяй играчки. Така детето е позабравило старите и са му интересни. В кухнята имам едни рафтчета на тяхното ниво и редовно им слагам там пластмасови купи, кутии, едни такива щипки за пликчета и разни други джунджурии, позволявам им да влизат там, ако не работи печката. Като им писне всичко налично, понякога давам разни подръчни канцеларски неща- малки лепящи се цветли листчета, залепена с тиксо кутия с цветни кламери, стари очила от кино, разни кутии...какво ли не друго. Най-много си играят с надуваемия басейн с топки, уокърите и разни дребосъчести играчки.

desimira, обикновено около 5 пият мляко и след това изкарват до към 7,30-8. Но днес се събудиха за мляко чак в 6,30 и не заспаха повече. В 7 ги извадих от леглата.

# 623
Фиона, имаш ли възможност ти да пуснеш анкета за името на следващата тема? Нямам никакво време тия дни, от неделя се опитвам да седна и не мога.

Днес бяхме на консултация за година и три месеца. Дребчо е пораснал! Ама баба му го угоява Simple Smile вече е 9.400 кг и 77 см! За един месец 400 гр и за три месеца - три сантиметра. Доволна съм.

За играта сам - преди добре си играеше самичък с играчки и не толкова играчки - има си негово дистанционно, телефон, мишка, но откакто е с баба си хич не иска сам. Обича да разглеждаме книжки напоследък, особено такива с животни и да издавам звуците на животните. На гоненица играем много и се смее с глас. В креватчето си не стои. И ако се занимава сам, задължително аз трябва да съм заета с нещо. Ако ме види седнала идва и иска да сяда при мене, да го забавлявам и въобще да се занимаваме. Но без излизане навън няма как да стане, той пощурява.

И сега на проблема - това дете не желае да си спи в леглото! Съдира се от рев и иска в количката. Не знам какво да го правя вече. При баща ми в сгъваемата кошара спи като къпан. Вкъщи обаче не иска. Нищо не работи - храна, играчки, песни, гушкане - реве и това е, да го извадя и да го сложа в количката. Ще ме побърка това дете...

# 624
Благодаря Fiona, за практичните идеи.
Аз наистина трябва да си обезопася малко повече стаите, защото иначе само търча след него и го местя от едно място на друго, че ми се струва опасно и така...Лошото е, че имам едни шкафове дето са гланцирани и се чудя как да ги залепя да не се отварят... (обикновените ключалки за шкафове, от тези детските за обезопасяване, не могат да се залепят заради гланца!). Вчера опитах с лепило (от тези едноминутните, дето лепят всичко Simple Smile ), ама пак не стана, та незнам вече...

Иначе, наистина може би е до период това с пипането на всичко и не заиграването. Чела съм, че някъде след 1г. и 6м. започва да се развива фината моторика при децата, а от прохождането до 1г. и 6м. се развива по-скоро грубата моторика - ходене, катерене и т.н.

Относно хапването на една филийка - аз съм мерила една филийка е около 60гр. И като се намаже с нещо отгоре да стане някъде около 100гр. Та определено не е достатъчно, ама какво да кажа пък, като ние сме още на АМ сутрин!

# 625
Здравейте,

На мен пък хич не ми се вижда малко една филийка. Аз ги правя намазани с масло и отгоре смес от 1 яйце+сирене+кашкавал. Стига ми точно за 3 филии сместа. Малкия си хапва една филийка само. Когато се нахрани спира сам, но аз горе-долу го преценявам вече колко ще изяде. И не му я давам цялата, ами му я нарязвам на кубчета, които му подавам едно по едно, че иначе ги стиска и мачка или изхвърля през борда. Трябва да премеря някой път колко грама е, но определено си му стига.
Много се радвам за новата бременност. Дано и други се похвалят вече със следваща такава (който иска де) 
Коко иначе се заиграва и сам, но и много обича да обикаля из вкъщи. Не мисля, че е някаква загуба, даже по-скоро ми се струва супер. Така опознава и научава нови неща. Има си негов шкаф в кухнята и редовно си играе с тавите и пластмасовите кутии. Вече си присвои и две чекмеджета  Абе не му забранявам много да пипа, просто гледам да няма ножове, стъклени съдове и др. Опасни предмети в долните шкафове и по най предната част на кухненскит еплотове, където стига. Иначе много настоятелно в момента пуска котлоните и фурната и съшилнята. Постоянно ходя подир него да ги изключвам. Бях забравила за този период с дъщеря ми. От скоро пипа и в един шкаф с бурканчета сладко и кутилки олио, оцет, алкохол... Там като ходи вихаги го отваря, кажва нщо като О-оо и ме гледа докато си изважда нещо  Много ми е смешен, че всъщност осъзнава, че не е редно да пипа там 
Започна и да се катери по стълбичката за втория етаж на леглото, та съм я разкачила за да не пищи, че не знае как да слезе, а пък и д ане го намеря изкипрен на горното легло все пак 
В контактти бърка рядко и пак ме гледа докато го прави.
Обича да се катери и по столовете.
Аз съм обезопасила само шкафа с препаратите и един контакт. Не мисля да обезопасявам повече, поне докато не се засили да прави големи бели някъде.
А най-обича да се мушне в банята или тоалетната. Вече е научил няколко ключови думи, като тоалетна, пишкам, акам и само да чуе някой да спомене и тръгва на бегом да нахлува там. С дъщеря ми си ги казваме тихо тези думи за д ане ни чуе  и пак ни хваща 
Със всичко това исках да кажа, че не го оставям на определени обезопасени места, ами гледам да е около мен и да се занимава с нещо докато си върша нещата. Само си го наглеждам. Дажи и в другата стая го оставям и само ходя да го проверявам какви ги върши. 
Абе калпазан е, ама забавен.
Зъбите му са 6, поне толкова съм видяла. Може да има още 1-2, но не повече.
маймунка33 и аз те помня Simple Smile

# 626
  • Точно където трябва
От две седмици се опитвам да напиша нещо, дано сега успея.
Твърдо съм в драма за зимата. Тя само спи вкъщи, иначе е навън и обикаля. Сутрин още по пижама е на вратата и ми се катери по краката, да я взема и да излезем.
Като е вкъщи обаче е дива котка. Все се катери по мен, драска скубе, хапе и много се забавлява като извикам от болка. Обикаля навсякъде и пипа всичко непозволено. С играчки малко се заиграва, все непозволени неща я влекат. Една вечер ме гледа как си суша косата, ама много съсредоточено. Като спрях сешоара и го занесох в нейната стая и го дадох да си играе. След малко я гледам, че го влачи. Като се сетих какво иска да направи паднах от смях. Задърпа го до там където е бил включен и се опитва да го включи.
Снощи пък 30 мин. дърпа стола на компа, въртя се около него, тя искала да седне и да си щрака. Но още не може да се качва по нищо. Малко са ни високи леглата. Само един път я видях как слезе сама от едно, довлачи се по корем до края и си пусна краката.
Кажете как да обезопася включени уреди? Редовно изключва кабелите на телевизора, щрака по 100 пъти копчето на компютъра, как още е жив не знам.
Иначе я забавлява да мъкне къде каквото види и да го носи в една кошара, в която и събирам играчките. Ама едно по едно ги носи. Много е прибрана.
А, да се похваля, че проходи. И това като всичко друга стана някак постепенно. Сега вкъщи основно ходи, но навън все ме е страх и я държа. Че направо си подтичва.
Вечер със спането ми върти номера. След следобедния сън прави мнооого голяма пауза и заспиваше в 10-10,30-11. Сега измести като смениха времето. И пак е в период на будене по 5 пъти на нощ. Има дни в които се буди по 1-2пъти има и кошмарни. Хич не мога да разбера от какво е.
С яденето сме трагични. Яла е бисквити, солети, няколко трохички колбас, купени кексове, пържени картофи, принцеса от заведение. Все неща, които се кълнях, че няма да и дам. Е, то повечето не съм и ги давала аз, но има дни в които основно се изхранва с боклуци. Как примерно реагирате ако, както се разхождате, детето вижда ядящ сандвич и почва да сочи и да казва ам-ам? Или комшийката вади бонбони да почерпи за нещо си и то посяга? Редовно, като я оставя в магазина до касите и продавачката/позната/ и дава някое кексче. Което бързо и измъквам от ръцете. Или отивам на кафе и там решават да и предложат пържено картофче. Или от съседната маса и дават залък принцеса с "шунка".
Някак не мога да се изолирам, а и нея, но отвсякъде постоянно са решили че трябва да я хранят. В тоя ред на мисли тя е 12,150 на 15 месеца. Има ли по-дундаво от нея в групата? А не е много висока, мисля, че няма още 80см.
И още се кърмим, на заспиване, на събуждане и когато ми задърпа блузата. И като се преобличам и ме види, винаги си иска. До яслата трябва да минем на вечерно-нощно-сутрешно. Иначе нямам зор да я отбивам.
През деня още спи в количка, но пак започна на 40-тата мин. да се буди и да си доспива с мен. Кога ще спи в легло не ми е ясно.
После ще пиша пак. Mr. Green

# 627
Готова е анкетата, моля гласувайте! Ако има пропуснати предложения, пишете да поправя, но само тези ги намерих в предните страници.

ymemansi, твоите филийки са много богати, моите са само с кашкавалче. Днес гледах купи с вакуум-прикрепяне към табличката. Някой има ли на Томи Типи? Някой с впечатления по принцип от такива приспособления?

# 628
Мерси, фиона Simple Smile

Ели, за такива ситуации нося солети и връчвам тях, но си имахме драми, особено лятото, когато все разни баби държаха разни сладоледи и дребния напираше да си иска. Хващам го, извлачвам го, той реве малко и после се заиграва с друго. Понякога това се слычва по няколко пъти. В краен случай - солетите.

Забравих - честита бременност, леко и бързо да мине и второто да е по-кротко! Joy Аз още нямам смелост за следващото, дреб като наближи втората годинка тогава.

# 629
Упппс, грешка! По последното предложение в анкетата гласовете да се четат с -1 бр, че съм гласувала и с общия акаунт.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт