Парфюмни размисли и страсти - 192

• 105 206
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна

Mims*, сподели за Сафари на РЛ, и него много харесвам, а ти беше споменала, че доста го носиш. Усещаш ли меден нюанс когато е топло?

Всъщност, отношенията ми с него се оказаха сложни и не го нося изобщо вече. Ако ти кажа усещанията ми за него отпреди няколко години, когато го обичах, да, беше ми мек и топящ се, но за медена жилка не съм сигурна, по-скоро не, не съм усещала. Беше ретро по хубав, елегантен и женствен начин.
Не знам какво се е променило, но сега изобщо не мога да го нося, много ми е груб, силен, горчив и ретро по начин, който не понасям. И изобщо не го усещам мек както преди. Чудя се възможно ли е да има някаква реформулация, странен ми е и не е това, което помня. Случвало се е и за други парфюми да си променя мнението в течение на времето, но сега ми е много сух и драскащ, за никаква сладост не може да става дума, а съм го носила при различни температури и настроения. Най-добре проба, че си е особняк.

# 196
  • Франция
Дами, ще Ви помоля за съвет.  Hug Какво бихте предложили за тест на човек, който иска да постигне плавен и безболезнен преход от любимата си категория floral woody musk към територията на (злите) зелени шипри? Засега в списъка са L'Eau de Chloé, Vent Vert (Balmain), Eden (Cacharel) и Ma Griffe (Carven), като последният ме привлича особено силно и изцяло на абстрактно ниво, друг път ще разкажа защо. Много ли е труден? А дали можете да ми препоръчате нещо друго?
Благодаря!
Напоследък шиприте не са особено зли, уви, поне моите бивши любимци. Тъжно ми е за тях, приличат ми на котета с изтръгнати нокти...
Един разкошен зелен шипър е S.T.Dupont pour Femme. Нямам го в момента, но когато последно го тествах все още беше луксозното ухание, което помня. Може би Бижу ще се включи с по-свежи впечатления.
Аз разбира се, ще ти предложа моя най-любим за всички времена зелен шипър, който вече не е твърде много шипър, нито особено зелен: Chanel No 19 edp.
Много неразбран парфюм. Съпътстват го две недоразумения. Първото, че това е бил парфюмът на баба Шанел от времето, когато е била на 80 г. Да, той наистина й е подарен от Анри Робер за нейния 87-и рожден ден, но ароматът нито е създаден за, нито е носен от нея. Второто недоразумение, което го започна Таня Санчез в нейното ревю - че това бил парфюмът на студената, безсърдечна жена, на Снежната кралица, на жената, която не знае милост. Не мога да си представя по-огромно разминаване между излъчването на един парфюм и интерпретацията за него. Снежната кралица е въплъщение на зимата и метафора за смърт. А Шанел 19 е толкова зелен, че за мен просто крещи за живот и за пролет. Това е уханието на гора, пропита от хладни сокове, мъх, зелена трева, с едва предвкусван полъх на пролетни цветя. Парфюм за елфическа принцеса.

Чете се "анжелик су льа плюи" - "анжелики под дъжда" и е един от парфюмите, които никога няма да простя на Елена. Според мен артистичната му идея е била да покаже колко преходна е красотата, колко ефимерна, колко бързо и безследно изчезва. Постигнал го е, нали?
Моят любимец от неговите творения в линията е L'Eau d'Hiver. Някои хора правят асоциация с марципан, но моето първо и много ярко впечатление за него беше точно това, което гласи - миризма на топящ се сняг. Все едно ме пренесе в Родопите в края на март и усещането беше толкова разтърсващо за мен, че нищо не може да ми го промени  Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 13:38 от Йоан Владимир

# 197
Случайно някой с впечатления от Rose of No Man's Land на Byredo?

# 198
Един разкошен зелен шипър е S.T.Dupont pour Femme. Нямам го в момента, но когато последно го тествах все още беше луксозното ухание, което помня. Може би Бижу ще се включи с по-свежи впечатления.
Това е! В безбройните пъти, когато съм се включвала при споменаването на този парфюм, друго може и да пропусна да кажа, но "луксозен" винаги присъства в описанието ми. Харесвам шипри, намирам ги за парфюми "които си приличат", но това не е така(ако се появи sl може да напише дисертация за това и ще ви обясни почти научно защо не е така). Те не си приличат, просто повечето от тях носят една и съща форма на ароматно щастие. Но S.T.Dupont pour Femme е еманацията на това щастие за мен. Ако трябваше да има едно единствено ухание на света, което да ме радва във всеки един миг и да не може да бъде сътворено друго, това е уханието. Никой друг парфюм не съм обичала така! Съвършен до безобразие и до невъзможност. Какво си представям когато този парфюм се излъчва наоколо - лятно утро в гората, до езеро; малка поляна, огрята и затоплена от утринното слънце. На моменти напечената от слънцето поляна с ниска трева излъчва мириса на здрава земя, а към нея се носи полъхът на хладният дъх на гъстата сенчеста гора с влажен мъх по дърветата. Част от слънцето огрява иглолистно дърво, което е единствено сред мъхестите дъбове наоколо и разтопена смола се стича по грапавата кора. Като цяло всичко е толкова зелено, че само синьо-зелената вода на езерото променя леко всички останали нюанси на зеленото наоколо. Истинско блаженство е, ниско над тревата жужат насекоми, а гората ме обгръща от към гърба ми с дълбока тишина. Всичко е почти съвършено и сигурно това е нирвана. Вдишвам дълбоко смесващите се аромати на хладна гора, огряна поляна, земя, мъх, смола и езерна вода, и усещам ароматът на S.T.Dupont pour Femme... Heart Eyes Ето я пейката в сянката на гората, единственият бор в дясно, езерото, поляната. Впрочем първо описах картината, която си представям после намерих снимката на фантазиите си, за да ги олицетворя. Обожавам този аромат! Heart Eyes

Всъщност, Йоан Владимир, аз много харесвам  Chanel No 19 edp, толкова, че мислех за придобиването му. Класен, зелен, но по един по-градски начин. При него няма никаква асоциация с гора. По-скоро той е хладния сумрак на просторен салон в замък, с широко отворени прозорци към френската градина; кана със студена вода, лед и много парченца горчив лайм и кожените ръкавици на елегантна дама, приготвила се за езда. Тя ухае така - на сено, на студена вода с лайм и лед, на кожа и от нея се носи лек дъх от парфюма и от ириси.

Мнооого романтично ме настройват тези любими аромати.  Crazy Laughing В тях няма нищо арогантно, нищо неприлично, нищо кухненско или вкусно. Те излъчват класа, лукс, аристократизъм и носталгия към едни отминали времена, пълни със спокойствие и безгрижие.
Простете, ако ви се стори, че съм се унесла с описанието, но това са си лично моите усещания и произтичат от огромното удоволствие, което ми носи този божествен за мен аромат и който вдишвам и в момента от китката си в концентрация пп. Blush

# 199
  • Франция
Бижу, страхотно включване   bouquet
Сега се налага да търся къде наоколо се предлага S.T.Dupont pour Femme в концентрация пп  Simple Smile

# 200
  • Варна
Прекрасни описания!  Heart Eyes
Май няма да се въздържа и ще поръчам някои мостри.
И в тази връзка някой запознат ли е с Maison Francis Kurkdjian, искам да пробвам нещо от него, някакви насоки?
  bouquet

# 201
Да за Шанел 19 ЕДП, голямо да за тази вечна класика! Божествен!
Да за злите, а и не само шипри и за върлите шипроманки! Да за парфюмите, които никога няма да излязат от мода и не са подвластни въобще на такава!

Ковачева, знам че този Сисли е мой и разбира се се приготвям да го купя веднага щом дойде в България и го пробвам няколко пъти! Жадна съм за супер качествен шипър, а като чуя име Сисли и откачам.

# 202
  • Враца
Уникални описания! Шапка ви свалям!  bowuu bowuu

# 203
Ах, колко вълнуващи неща прочетох!
Бижу, унасяй се с описания по-често!  Hug

В Шанел 19 ЕдТ виждам Галадриел- могъща и крехка, прелестна и омагьосваща.

Моя приятелка носи ето този шипър от години:
http://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Eau-du-Soir-1002.html
Много е красив, и го препоръчвам за проба.
На морето, където се оказах без нито един шипър ме "спасиха" душ гел и лосион на Soir de Lune
http://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Soir-de-Lune-605.html.
В тях го нямаше тъмния, гъст мед на парфюмната вода, но свършиха работа.

# 204
Чета си аз за шипри, чета за шипри, дискретно си провирам ръката в чекмеджето на бюрото, вадя мини на Paloma Picasso, поливам се щедро, продължавам да си чета за шипри и ми е толкова шипрово...чудесна страница от темата Heart Eyes Heart Eyes

# 205
  • Germany

А En Passant Frederic Malle наистина е най-страхотния и реалистичен люляк, който съм срещала в парфюм досега. Началото му е зашеметяващо, гъст и твърд бледолилав люляк, откършен с листата, блед аромат на жилаво стебло, окъпан от майска буря. Хладен, ухаен, прекрасен. Огромен букет! А след това лъхна ветрец, напече го слънцето, омекна, показа се сладост, сякаш готов да привлича пчелите и хората  Laughing Във финалните акорди го усещам като ароматен полъх, доловен в стая, в която има букет с люляк. Нежен, фин. Появяват се обаче и акватични нотки в края, които някак разводняват аромата, правят го кристален и чист.

А ето това вълшебство ще си го купя аз  Heart Eyes
Просто нямам търпение.  Crazy
Лу, не знам дали я има тази колекция в България, но Люлякът е много добър, почти като в Еn Passant, може би по-въздушен и прозрачен и не с такова мощно присъствие, но е добър. Пробвай го, ако се намира в България. http://www.esteelauder.de/product/11989/28452/Product-Catalog/Ae … ektion/Lilac-Path Любимият ми аромат от тази колекция на мен е Gardenia Rattan. Жасминът също не е за подценяване и много прилича на Жасмин руж на ТФ, но отново е по-нежен, по-затоплен и въздушен. Изобщо, любителките на флорални аромати мисля че ще намерят красиви неща в тази колекция.
Пробвах и Miu Miu, много бели цветя, и много плодов сок. Направо мирише на шампоана на дъщеря ми. Внимателно с него. Видях, че е сравнен с Шанел 19  ooooh! Нищо общо  Naughty
Йоан Владимир, разсмя ме  Mr. Green Да, определено е успял Елена да претвори безследно изчезващата красота  Mr. Green, но пък веднага ме привлече. И харесах много върху себе си http://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Noir-Epices-2800.html, който е ретро, наистина епичен, направо съм като Монсерат Кабайе с него. Изкара много ретро роза, много мушкато, на границата със животното, и въпреки това много ми харесва. Харесва ми тази нотка на портокалово масло и силен аромат на карамфил на зрънца. Предполагам, че sl и Сънчо ще го харесат много.
Мисля още, че открих кожата, която харесвам в парфюм, толкова е странна, изчистена, има един синтетичен блясък, може би на лак, на моменти имам чувството, че пука и искри излизат от него, и лек ууд. Направо се вихри върху кожата ми. Втори тест му се чудя  Thinking http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Excelsior-Bouquet-31846.html

Бижу, добре че познавам парфюма, да съм го поръчала досега. Но върху мен не се разкрива красотата му, само ретро нарциси и светъл мъх.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 17:21 от kovatcheva

# 206
  • Козлодуй
Тъкмо си мислех, че съм се кротнала и що ли ми трябваше да надничам тук  Mr. Green
А ти каква си изкусителка, Милейди...Ева ряпа да яде ooooh! Как пък ме надуши, че си мисля за вас и за нещо новичко? Някой много удобно беше пуснал в последните страници на темата и сайт, от където мога да поръчам мостри точно на Фредерик Мал. И ако имах някакви колебания, те бързо изчезнаха след като видях наличен и Bal de Roses Keiko Mecheri, който мисля още от една парфюмна среща във Варна преди 3 години, Натали ни запозна с него.Та два от ароматите са ясни(Балът и  Noir Epices), но как да се огранича до само още 3, като има още толкова интересни неща? Мъка, мъка...

# 207
Здравейте момичета, аз малко  "ни  в клин ни в ръкав" на фона на шипровите аромати, но се запалих по Lalique L´Amour, и моля, някоя фея, да сподели мнение за него!

# 208
WaltherP99, raznejena, благодаря за мненията ви!   bouquet Засега няма да купувам Rochas Man, първо ще си намеря проба. В крайна сметка поръчах за половинката:
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/A-Men-Pure-Mal … eation-19419.html  , а за мен:
http://www.fragrantica.com/perfume/Diesel/Loverdose-Red-Kiss-29771.html
Преди съм му подарявала http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/A-Men-Les-Parf … e-Cuir-16043.html и го обожавах на него.  Heart Eyes
Сега ми се искаше да взема A*Men Pure Havane, за който видях, че споменавате по-горе, но не го намерих.
След като Pure Havane отпадна се колебаех между: A*Men Pure Malt Creation, A*Men Pure Malt и A*Men Ultra Zest. В крайна сметка избрах първия, който никога не съм пробвала  Laughing , но съм почти сигурна, че няма да разочарова нито мен, нито него.

Pure Malt Creation също е доста готин,но е ...как да кажа - леко по-слаба версия на Pure Malt .Ако Pure Malt е парфюмната версия, Pure Malt Creation  е тоалетната вода.Pure Malt Creation е по-лесен за носене от хора,които ги дразни уиски нотката,защото е по-слаба и е една идея по-сладък.
Pure Havane в Бг можеш да си вземеш тестер за около 90-95 лева,а с опаковката за около 10 лева повече.
Ultra Zest ми е останал около 10-15мл от началото на лятото.Комбинацията от червен портокал с кафето,ванилията и джинджифила за мен е повече от чудесна,но за някои е супер странна.
Rochas Man си е чудесен за парите си-не знам защо си се отказала от него.
 Peace

# 209
  • Бургас

Pure Malt Creation също е доста готин,но е ...как да кажа - леко по-слаба версия на Pure Malt .Ако Pure Malt е парфюмната версия, Pure Malt Creation  е тоалетната вода.Pure Malt Creation е по-лесен за носене от хора,които ги дразни уиски нотката,защото е по-слаба и е една идея по-сладък.
Pure Havane в Бг можеш да си вземеш тестер за около 90-95 лева,а с опаковката за около 10 лева повече.
Ultra Zest ми е останал около 10-15мл от началото на лятото.Комбинацията от червен портокал с кафето,ванилията и джинджифила за мен е повече от чудесна,но за някои е супер странна.
Rochas Man си е чудесен за парите си-не знам защо си се отказала от него.
 Peace
От Rochas Man не съм се отказала, но реших да си поръчам първо мостра, защото няма къде да го пробвам.
За Pure Malt Creation си абсолютно прав. Точно така го усетих и аз /днес го получих/. Уиски нотката е доста по-слаба, което го прави по-мек, но не толкова уникален, колкото ми се искаше. Поръчах него, защото и мен острата уиски нотка леко ме дразни, но се надявах тя да е смекчена за сметка на повече наситеност и сладост. Оказа се обаче, че не е така и като цяло аромата е по-лек. Може би малко съжалявам, че не избрах Ultra Zest. Харесвам много и него, даже в началото на лятото се чудих дали да не го взема за мен, но така и не се стигна до там. Сега предпочетох другия, защото си мислех, че ще е по-подходящ за идващия сезон. Въпреки всичко покупката е повече от чудесна. Плюс е, че  Pure Malt Creation спокойно мога да нося и аз /днес го пробвах/, за разлика от Pure Malt, който ми стои ужасно.  Laughing
А ако  е възможно, някой да ме насочи откъде може да се поръча  A*Men Pure Havane, ще бъда благодарна. Навсякъде, където проверих, го нямаше наличен.  Peace

Здравейте момичета, аз малко  "ни  в клин ни в ръкав" на фона на шипровите аромати, но се запалих по Lalique L´Amour, и моля, някоя фея, да сподели мнение за него!
Това е един от ароматите на Lalique, който въобще не ме впечатли. Пробвах го преди една година и ми се видя толкова посредствен, че даже не можах да го запомня. Не мога да дам крайно мнение обаче, защото реално не съм го носила.  Peace

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 01:29 от KDS

Общи условия

Активация на акаунт