Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 404
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Може ли някое мнение за Opium Fleur de Shanghai Yves Saint Laurent,подариха ми го,пръснах го за проба,не знам дали ми харесва,искам мнението на мама,която го е пробвала,за да преценя дали има нужда да го мъча изобщо   bouquet
Имам и нося с удоволствие другата лимитка на Опиум - Fleur Imperiale. Като гледам, във Фрагрантика сочат, че е доста подобен на твоя. Определено е за по-хладно време - късна есен или направо за зимата. Сега хич не го тормози, ами го прибери да отлежава и го пробвай, като се застуди, ще те изненада приятно. Сега в топлото време смолите се разтичат и лепнат много, белите цветя крещят оглушително, а студът ги стяга и не смеят да се разпищолват много-много  Mr. Green даже и мандарината се усеща по-хубаво на хлад.

# 286
  • Germany
И друг път сме говорили, че всеки град си има определена мода в парфюмите. Освен традиционния La vie est belle, който се носи явно навсякъде, тук при мен много често усещам Хипнотичната отрова, много разпознаваема, както и едно белоцветно и силно ретро чудовище, което се среща изключително често, носи се от добре поддържани дами на средна и малко над средна възраст или баби, редовно ми обръща стомаха, направо ми разваля настроението и деня, което не познавам и като истински парфюмен мазохист  Mr. Green редовно издирвам в парфюмериите, за да стоя далеч от него Mr. Green Mr. Green. И днес, припомняйки си разни позабравени от мен неща посегнах към http://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/L-Air-du-Temps-1014.html ОМГ, това е чудовището, което търся толкова отдавна  Crazy Разпознах го на минутата, добре че винаги пробвам на блотер, че ако го бях напръскала върху мен щях да се намразя. Много ретро, с ужасно много цветя и подправки и най-омразния ми сантал в парфюм. Даже и на баба ми не бих подарила такъв парфюм и върху никой не съм го усетила хубав. А миришееее.... Стоя мноооого далече от него. Интересно ми е дали някой от тук списващите го харесва  Thinking
Обаче да ви разкажа, какво хубаво нещо ми се случи през изминалата седмица. Пробваме с моя тукашен парфюмен приятел парфюмите на Фредерик Мал. Парфюмерията, в която сме, предлага висок клас козметика, ниш парфюмерия и аксесоари. Около нас все такива като нас, извадили списъци, преситени и се чудят какво ново да пробват и какво по-изкилиферчено да изберат  Mr. Green Laughing Embarassed Пристига едно изключително красиво младо момче, с най-сините очи и най-веселите изсветлели от слънцето къдрици, пристъпва плахо в парфюмерията и вади една празна проба на L’Homme Ideal Cologne Guerlain. Пристъпва от крак на крак и когато най-после консултантките го забелязаха, попита, дали имат точно този парфюм и подаде пробата. Не можете да си представите как светна лицето му, каква усмивка се появи на него, когато му отговориха положително  Crazy Crazy Crazy Много отдавна не бях виждала толкова щастлив и усмихнат човек, който ще придобие желания парфюм. Направо сияеше, сякаш е открил истинска любов. Няма как да не се заразиш от такъв ентусиазъм, толкова истинска и неподправена реакция отдавна не бях срещала. И ако не беше той, никога не бих пробвала даже този парфюм. А той се оказа изключително приятен, обикновен, но истински, положителен, слънчев и усмихващ, точно като онова невероятно момче, което го издирваше. Изключително красиво цитрусово начало, свеж грейпфрут, сладък портокал и мек бергамот, мноооого, ама мнооого сок от пресен джинджифил, с капка мед и захаросан джинджифил, съчетани чудесно с изключително красиво нероли, лек кисел вкус от червен пипер и мека марципанова сладост. В базата мускусът се откроява, но е красив, като прана бяла тениска върху младо и здраво тяло, прекрасни меки нотки на спокоен ветивер. Напръсках го на кожа и просто разцъфтя върху мен, прави невероятна аура и има толкова слънце и настроение в него, толкова лято и безгрижие, много ми хареса и бих го придобила с удоволствие за себе си  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes В определени етапи от разнитието му ми напомня на Oyedo заради сладката и искряща цитрусова свежест, а в базата има голяма прилика с Tea for Two L`Artisan Parfumeur. При мен показа изключителна трайност, но моята кожа по принцип чудесно задържа и отразява цитрусите. Благодаря ти, слънчево синеоко момче, че ми го показа  Heart Eyes
И да се похваля с нова стара придобивка. Докато дебнех и наддавах на търг в ebay за нещо отдавна искано от мен, на което му помпаха изкуствено и очеизвадно цената и аз се ядосвах, реших да рагледам предстоящите търгове. И не можах да повярвам на късмета си, защото там стоеше и ме чакаше голямата ми любов, вечния №1 от мъжките парфюми и толкова рядко вече срещащ се Background Jil Sander Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Отново е мой, и съм толкова, толкова щастлива, че изобщо забравих за всякакви други парфюми след него. Това е, вече съм парфюмно щастлива и задоволена и обещавам най-тържествено, че парфюм ще купя чак тогава, когато видя поне едно дъно  Peace Flutter Wink

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 19:55 от kovatcheva

# 287
Хубав е L’Homme Ideal Cologne Guerlain, но е супер нетраен при нас. Мъжа ми и зет ми го харесаха още в началото на лятото при големите му представяния тук и им взех проби да го пробват хубаво, защото моя мъж е преситен, но зет ми хареса ли вади порфейла веднага. Е след 1 час няма никой и при двамата, че и при мен и разбира се зет ми се сдоби с разкошния Dolce&Gabbana Pour Homme Intenso , а мъжа ми с Том Форд Noir Extreme.

Ковачева, честита вечна любов! Heart Eyes Hug  bouquet

# 288
  • Germany
Денси, благодаря  Hug Знаеш, колко ми е тръпка Background  Heart Eyes Колкото до  L’Homme Ideal Cologne Guerlain, може да се е загубил, защото в България беше изключително горещо, знам ли. При мен е студ и дъжд и се държа изключително трайно, усещах го и на другия ден. Същата история е и с Teazzura, усещам я с дни, особено върху шал или дреха. Явно цитрусите наистина ме обичат и изпъкват върху мен.

# 289
  • София
seemly, вчера извадих проба на Тонка Империал и днес ще го пробвам да видя дали има тамян в края
Няма тамян при мен в края на този така красив, топъл и гушлив парфюм.

Това може само да ме радва.
Още веднъж   bouquet

kovatcheva , честито за Bsckground. Teazzura продължава да носи радост и на мен.

# 290
Денси и Атти,много ви благодаря за мнението,предпочитам да го разменя,отколкото да го мъча Simple Smile))

# 291
Вчера пробвах и Pure Malt-направи ми впечатление, че могат да се разменят с Хаваната и няма да разбереш кой кой е. Оригинална версия не помня тествала ли съм. Реформулиран е и той ли?

Не знам-ще го пробвам тези дни и ще ти отговоря.Силно се надявам да не е.

Предполагам, че си пробвала http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Odd-Fellow-Bouquet-18973.html, който е изключително траен, усещам го и след душ и е един от най-добрите и нетрадиционни тютюни в парфюм. WalterP99, намери го за проба, видях, че го сравняват с планирания от теб http://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Herod-16939.html, не че се доверявам на сравнения. Но щам тютюнът е от любимите ти ноти, тестът не бива да се пропуска.
Тук от няколко дни е 12-15 градуса, свежо, зелено и приятно.

Ако го намеря ще го пробвам  , но трябва доста да ми хареса,за да си го купя-доста ми станаха парфюмите с подобни пирамиди. Peace  12 градуса на мене не ми е много зелено и приятно-аз съм леко зиморничав и близо до 10 градуса си ми е направо студено.

Напоследък имаше такива хубави и омайни описания, че сърце не ми даде се включа  Simple Smile

WaltherP99 - съвпадат мненията ни за Rochas Man - наиситна много приятно гурме с капучино насока.
Благодаря ти за споделените впечатления от Legendary Fragrances Barista.

Peace
На Michael Kors ,  Michael for Men 2-та варианта са доста различни според мен.По-новия има доста черен пипер в него-една от най-неприятните ми парфюмни нотки.Старото издание е приятен есенен парфюм с плодове,тютюн,тонка и малко канела и дървесни нотки.100% за него говориш.Само да знаеш,че поне при мен парфюма доста бързо се превръща в skin scent и трябва да го носиш в себе си ,или някаква отливка да си направиш ако държиш да бъдеш усещан с този аромат.Като се замисля обаче нямам идея дали парфюма в този си вариант реално се продава,и ако да-дали версията ,която се продава е това,което имам аз.Купувал съм го преди ..не помня даже колко време,но са повече от 7 години.

Essence серията на Ferrari е на добро ниво-не съм пробвал Vetiver Essence , но имам Silver Essence - за парите си е чудесен.
Знам също,че не малко хора,които харесват Neroli Portofinol си купуват Bright Neroli , защото е супер добро копие.Има в Тубата сравнение.

Зарибих се някак странно за мен, по новия не излязъл още уж Noir Exquis L`Artisan Parfumeur и от две седмици се чудя дали да го придобия насляпо. Все го мисля, но аз не купувам парфюми насляпо от години особено за такава цена и просто не мога да реша дали да се изхвърля и да рискувам така тъпо. На всичкото отгоре хич не долюбвам този бранд и нося само Лютите чушки. Решавам, отказвам се и пак. Какво да правя?

Не си сама Wink
При мен разумът надделя и решавам да изчакам проба Wink Все пак няма да избяга, съветвам те и ти да постъпиш така, освен ако нямаш излишни 88 евра Wink
  bouquet
МНОГО интересна пирамида ....

Можеш ли да ми кажеш дали в Тонка Империал се усеща тамян в края. Чета такива неща по ревюта и това не ми харесва, защото не познавам аромата, а и него го мисля насляпо.

При мен да , но не прекалено-чудесно се вписва в аромата.

За Тонка Империал не си спомням честно дали има тамян в края. Никога обаче не бих купила такъв парфюм на сляпо, а и цената там е  Rolling Eyes

Точно  Peace , а и при някои кожи бергамота е доста силен и някак си не ми се връзва с цялата пирамида.

И искам да попитам,някоя мама,може ли да ми опише Viva la Juicy Gold Couture,защото мъжът ми го е проучил(не знам как) и иска да си го купя,а аз съм леко скептична  Mr. Green

Viva la Juicy Gold Couture от както излезе е в 90% от топ 10 класациите на мъже за най-харесвани/възбуждащи женски аромати - може да е видял някоя класация,или видео като това https://www.youtube.com/watch?v=-EhpiRV0I68 . Има нещо в този аромат,което ме влудява и започвам да не мисля с главата на раменете,а с.... Има примерно мъжки аромати,които си мисля,че не са нещо особено,но път СУПЕР МНОГО се харесват от жени-е при Viva la Juicy Gold Couture е обратното-доста жени го намират за хубав,но нещо мега специално,но пък голяма част от  мъжете го харесват на женска кожа.Препоръчвал съм го на приятелки за първа среща и досега не е имало разочаровани.Viva la Juicy също е страхотен. Специално в 2-та няма нищо ретро-нямам идея за останалите им аромати.

Парфюмерията, в която сме, предлага висок клас козметика, ниш парфюмерия и аксесоари. Около нас все такива като нас, извадили списъци, преситени и се чудят какво ново да пробват и какво по-изкилиферчено да изберат  Mr. Green Laughing Embarassed

Ех това усещане  Mr. Green

а мъжа ми с Том Форд Noir Extreme.

СТРАХОТЕН аромат , но супер нетраен за съжаление на моята кожа-след 2-2.5 часа дори на педя от мен никой нищо не усеща след 5 пръскания.Имах интересен случай с него-спряха ме група индийци на улицата да ме питат от къде могат да си купят кулфи в Бг.Не знаех какво е-дори не бях чувал думата.Оказа се,че е десерт подобен на сладолед,който е супер популярен в Индия и региона.Бил съм миришел на кулфи -после се разрових и видях,че целенасочено е търсен този ефект.Каква е трайността при мъжа ти? Thinking

# 292
  • при морето
Здравейте,някой може ли да ми опише costume nationalescent, scent intense и 21 Praynig дали са подходящи за покупка на сляпо?
Обожавам costume national 21,мек,топъл,гушлив,приказно красив през зимата,особено в снежен ден...мляко с пипер и едва доловима ванилия,когато го нося не спирам да се вдишвам,и да усещам как другите "ме вдишват",невероятен аромат, различен,лукс ,но не стерилен и деликатен,а обгръщащ и галещ,обичам го.Ако се нуждаеш от проба пиши на лични! Peace
Scent също е прекрасен,и от него имам /за проба/.Невероятни парфюми.

Няма ли някой да каже 2-3думи за Пантерата и лежерната й версия,плз. newsm78

# 293
а мъжа ми с Том Форд Noir Extreme.

СТРАХОТЕН аромат , но супер нетраен за съжаление на моята кожа-след 2-2.5 часа дори на педя от мен никой нищо не усеща след 5 пръскания.Имах интересен случай с него-спряха ме група индийци на улицата да ме питат от къде могат да си купят кулфи в Бг.Не знаех какво е-дори не бях чувал думата.Оказа се,че е десерт подобен на сладолед,който е супер популярен в Индия и региона.Бил съм миришел на кулфи -после се разрових и видях,че целенасочено е търсен този ефект.Каква е трайността при мъжа ти? Thinking
О много, над 10 часа, но ние сме с мазни кожи и парфюмите ни траят почти винаги доста повече от на другите хора.

# 294
  • София

Можеш ли да ми кажеш дали в Тонка Империал се усеща тамян в края. Чета такива неща по ревюта и това не ми харесва, защото не познавам аромата, а и него го мисля насляпо.

При мен да , но не прекалено-чудесно се вписва в аромата.

За Тонка Империал не си спомням честно дали има тамян в края. Никога обаче не бих купила такъв парфюм на сляпо, а и цената там е  Rolling Eyes

Точно  Peace , а и при някои кожи бергамота е доста силен и някак си не ми се връзва с цялата пирамида.

Благодаря за обратната връзка.  Peace

Не вярвам здравият ми разум да спре порива за покупка. Това може да направи единствено светкавично отъняващият ми портфейл напоследък  bowuu
Доколкото си спомням най-близкото място, където съм срещала "на живо" Тонка Империал, е Солун.

# 295
  • До сърцето...

WaltherP99, да, сигурно това е парфюма. Хиляди благодарности и за съпътстващата информация, беше ми много полезна. Hug

Мога да ти препоръчам подобен парфюм,ако искаш.  Peace

Извинявай, бях се запиляла в безинтернетно пространство, но сега искам да се възползвам от предложението ти. Ще съм благодарна на препоръка  Peace

ПС Тъй като не си длъжен да помниш, ставаше на въпрос за Very Irresistible for men

# 296

И искам да попитам,някоя мама,може ли да ми опише Viva la Juicy Gold Couture,защото мъжът ми го е проучил(не знам как) и иска да си го купя,а аз съм леко скептична  Mr. Green

Viva la Juicy Gold Couture от както излезе е в 90% от топ 10 класациите на мъже за най-харесвани/възбуждащи женски аромати - може да е видял някоя класация,или видео като това https://www.youtube.com/watch?v=-EhpiRV0I68 . Има нещо в този аромат,което ме влудява и започвам да не мисля с главата на раменете,а с.... Има примерно мъжки аромати,които си мисля,че не са нещо особено,но път СУПЕР МНОГО се харесват от жени-е при Viva la Juicy Gold Couture е обратното-доста жени го намират за хубав,но нещо мега специално,но пък голяма част от  мъжете го харесват на женска кожа.Препоръчвал съм го на приятелки за първа среща и досега не е имало разочаровани.Viva la Juicy също е страхотен. Специално в 2-та няма нищо ретро-нямам идея за останалите им аромати.
[/quote]Много ти благодаря,купих го,но няма да го ползвам,доста е сладък,може би е прекалено шумен аромат за моят вкус,пуснах го в темата за размяна  Peace

# 297
О много, над 10 часа, но ние сме с мазни кожи и парфюмите ни траят почти винаги доста повече от на другите хора.

Десет часа?? Днес го сложих нарочно да го пробвам с врачанската школа  Mr. Green - 9 щедри пръскания -3 на врата,2 на бузите,2 на китките и 2 на раменете на ризата.Така издържа близо 5 часа.
На ризата ми аромата се задържа 6-7 часа,но на кожа трябва да се оливам всеки път.Нарочно помолих една приятелка да ме подуши-каза,че на кожата ми след 5 пръскания по врата и бузите нищо не усеща 7 часа след тях,но на ризата ми парфюма още се усеща.За 10 часа не мога и да си мечтая аз.

Благодаря за обратната връзка.  Peace

Не вярвам здравият ми разум да спре порива за покупка. Това може да направи единствено светкавично отъняващият ми портфейл напоследък  bowuu
Доколкото си спомням най-близкото място, където съм срещала "на живо" Тонка Империал, е Солун

Най-близкото не знам къде е,но си намери някой да ти го прати от Франция-излиза най-евтино. L'Art et la Matiere е една от премиум линиите на Герлен , и рядко се продават извън бутиците им,освен ако не са магазини от висок клас от типа на Neiman Marcus , Harrods и подобни.

Guerlain,Kilian и особено Creed са най-евтини във Франция.
А да-нещо важно ако в крайна сметка се решиш да го купиш-да те предупредя нещо,което е важно за всички притежатели на парфюм от L'Art et la Matiere серията! Фешън пулверизатора супер често и доста лесно дефектира и е добре въобще да не се използва,а да не говорим колко лесно се чупи. По-добре да се ползва пулверизатора за пътувания т.е. обикновения.При използване на фешъна почти винаги има влизане малко на въздух,което води до леко изпаряване на парфюма.2 пъти уж променяха механизма,но проблема все още го има,макар и в много по-малка степен от преди десетина години.Ако се спомене в бутик почват на хъкат и мъкат ,или че не съществува такова нещо,или че проблема отдавна е отстранен-е не е ,или не напълно.Да пулверизатора за пътувания не е красив като фешън изг.....та , но влизане на въздух няма.Ако не знаеш за какво говоря погледни тук:

Скрит текст:

WaltherP99, да, сигурно това е парфюма. Хиляди благодарности и за съпътстващата информация, беше ми много полезна. Hug

Мога да ти препоръчам подобен парфюм,ако искаш.  Peace

Извинявай, бях се запиляла в безинтернетно пространство, но сега искам да се възползвам от предложението ти. Ще съм благодарна на препоръка  Peace

ПС Тъй като не си длъжен да помниш, ставаше на въпрос за Very Irresistible for men

Помня-помня но да те предупредя само нещо-това че аз мисля,че 2 аромата са подобни не значи,че мъжа,за когото искаш да купиш парфюм за подарък ще мисли по същия начин.Има парфюми с 95% същите пирамиди,които не миришат еднакво.Дори тук в темата често се среща "аз мисля,че аромат Х мирише на.....,и прилича на аромат А" и след това има няколко отговора "Неее-на ман въобще не ми прилича на...,или ухае на..." . Мога да ти препоръчам аромат ,който да наподобява  Very Irresistible , но няма да е същия-няма друг ,който да има лешник,кафе,мента и сусам в него,като сусама особено рядко се ползва като нотка в парфюмите.Ако искаш ще ти дам примери ,като цената,която  предполагам би желала да платиш е 70-100лв - нали така?  Peace

Много ти благодаря,купих го,но няма да го ползвам,доста е сладък,може би е прекалено шумен аромат за моят вкус,пуснах го в темата за размяна  Peace

Мда-точно както го описах  Simple Smile Харесван МНОГО  аромат от мъжете,ако е върху жена,но често жените не го намират за нещо супер специално.Не случайно той е искал да си го купиш,като най-вероятно не е съобразил,че това,че на него му е допаднал някъде,не значи,че ти ще го намериш за специален,или твой тип.Да сладък е,но не чак толкова-явно не обичаш много гурме парфюми.  Peace

# 298
Да питам има ли голяма разлика между edt и  edp  на Diptyque  Philosykos  и съответно в кой от двата плода се усеща по силно(...)?

С известно закъснение - разлика има, да. Тоалетната вода е по-лека, искряща, зелена, радостна. Парфюмът е по-плътен, по-сладък, повече шлейф прави. Има съществена разлика в трайността на двата, в полза на парфюма. В парфюмната вода има повече смокинов плод, а кокосът е по-гурме, по-кремест и плътен /като coconut milk/. В тоалетната вода има смокинови листа и свежа кокосова вода.

В момента съм на море на топло и екзотично място с куп палми, 40+ температура. Взела съм тоалетната вода и парфюмната вода. От тоалетната вода пръскам два пъти на пареото за през деня - на влажния морски бряг се задържа до края на деня, много освежаващо. Вечер турям парфюма, на хладничко в ресторанта също много добре ми се развива и получавам комплименти. Само Филосикос в тези му две превъплъщения съм взела и да ви кажа, хич нищо не ми липсва вече втора седмица.

В заключение - аз бих имала и бих подновила и тоалетната вода, и парфюмната - имат си различни приложения.  Laughing Ама аз съм лакомия, де.

Тук пробвах още веднъж En Passant. Като бях в Лондон, толкова усилия положих да го харесам, да е "моят люляк", по описание почти го бях купила. Но не, люляк никак не получавах, само една неопределена мокра нотка. Тук, на този климат - прекрасен е. Като се върна ще заиздирвам проба или отливка, че да видя ще имаме ли бъдеще заедно, въпреки че Aerin - Lilac Path ми задоволи люляковия глад.

# 299
  • на терасата
Понеже в друга тема споделихме тъгата си по спрения Le Parfum Max Mara, моля да споделите дали имате впечатления от подобен аромат? Във фрагрантика дават сходство между него и Paradise Oriflame, но не съм го тествала този Paradise.

За мен заместителят и по-хубав дори е NR For her musk. Но чарът в Le Parfum Max Mara за мен идваше от комбинацията на индийско орехче, муск и цветя. Пиперът ми идваше малко повече, но аз по принцип не харесвам парфюми с пипер. Та въпросът ми е да препоръчате за тест дамски аромати, подобни на Le Parfum Max Mara. Ако може за мен без доминиращ пипер.

Благодаря предварително на отговорилите.

Общи условия

Активация на акаунт