Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 273
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
  • До сърцето...
Писах ЛС на момичето,за да не спамиме темата повече. Просто Very Irresistible е ДОСТА нетипичен парфюм...
Аааа това не е спам, а си е точно по темата, така че спокойно можеш и тук да пишеш такива работи Simple Smile Не знам какво си й препоръчал, но аз се сещам само за 2 подобни аромата, и то наистина не много подобни, а просто се доближават, защото това както казваш е доста специфичен парфюм.
http://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/S-T-Dupont-Noir-981.html , който набляга повече на лешниците, също има мента в него, сусам и кафе май няма, но като усещане е подобен
и http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Very-Irresistible-Gi … Attitude-965.html , който е нещо като лятна версия на оригинала и е по-малко сладък, с по-малко лешници и вместо тях с повече кафе + мента + цитруси.

И двата обаче също са спрени отдавна от производство, така че трудно могат да се открият.

Благодаря, ScorpionKing  Hug
И Дюпон, и Живанши са ми от любимите марки, ще ги потърся дори от интерес (ММ не носи пърфюми и не съм много в час с мъжките аромати). Нищо, че са спрени от производство, може някъде да има нещо позабравено  Grinning

# 376
  • София
Ирония ли усещам или само ми се струва  newsm78 Дракар Ноар си е голяма непреходна класика, и между другото, тук си го носят доста мъже.

- ти пък? Ирония? - не, в никакъв случай. Даже с мило чувство го споменах, защото Дракар Ноар е класика, която отдавна е загубила своя звезден и хитов статус, но си има много верни фенове и е готино да види човек как някой си държи на вкуса, независимо от модните тенденции  Simple Smile За мен той е твърде ретро и не мога да си представя да го нося, но върху други мъже ми харесва как стои.

Иначе и аз навремето като племенника ти молих, ръчках, тръшках се и исках, но никой от близките ми не отклина на моите жални вопли... Може би пък именно това роди у мен непресъхващ интерес към парфюмното изкуство.  Simple Smile
Късметлия е племенника ти на тази възраст да има толкова много и толкова хубави парфюми

sympathy - да, имам мнение Rasasi La Yuqawam Homme, мисля че WaltherP99 го бе описал хубаво някъде назад из темата, той по спомени бе казъл, че дори и го има и впечателинята му са много добри.
За мен, той е близък до усещането, което дава Tom Ford Tuscan Leather, като има прекрасна дълбочина, наситеност на нюансите, плътност, чудесна трайност и шлейф. Съгласен съм с повечето мнения и ревюта, че основната разлика с Tom Ford Tuscan Leather е по-сочното и плодово усещане, идващо от подчертаните нотки на малина. Хората, които притежават бутилка - 75мл EDP, споделят, че самото представяне на парфюма е от много високо ниво - кутия, бутилка, капачка.

За женския вариант -  Rasasi La Yuqawam Femme нямам никакво мнение, но съвсем скоро ще си взема проба и ще споделя.  Simple Smile

ScorpionKing - благодаря ти специално за прелюбопитното инфо за Bvlgari Man In Black EDP Intense  Shocked
Heart Eyes Звучи прекрасно, а дизайна му е великолепен, как да не го поиска човек  Crazy
Скрит текст:

Струва ми се, че с този си парфюм, Булгари се връщат на правилния път. Беше ми много тъпо, като разбрах, че са прекратили производството на любимия ми Bvlgari  - BLV Notte Pour Homme

http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/BLV-Notte-Pour-Homme-150.html

Поне за мен не е ясно защо го спряха, като сега гледам, че цената му в ebay е между 110-140$  Shocked Rolling Eyes Добре, че кътам тука една 50-ка, та да си го припомням от време на време.
Но с Bvlgari Man In Black отново ме спечелиха  Simple Smile Планирам тази зима да го взема най-сетне.

Хубава и слънчева седмица от мен.

# 377
Цъкнах в нета да видя за кой Дракар Ноар говорите, защото си спомням, че някога брат ми ползваше един Дракар, който се намираше по магазините Валентина. Но май не е същият.  Thinking
Ужасно го харесвах, умирах да му ровя в шкафа, за да го душкам.  Laughing

# 378
  • София
Deetron, благодаря ти, както винаги си много изчерпателен и точен в описанието  Hug Точно така го усетих и аз, като го тествах, само малината така и не се появи на моята кожа Simple Smile Мисля, че в по-хладно време би могъл да се носи и от жена  Flutter Ще чакам с нетърпение ревюто ти и за дамския вариант на La Yuqawam  Heart Eyes

# 379
  • София
Малко със закъснение да си кажа и аз за Noir Exquise, но докато ви изчета  Crazy
Тест с добро напръскване, но само един (засега). В началото силно ми заприлича на по-сладка версия на друг Артизан - Amour Nocturne. Не съм сравнявала паралелно, но много подобен като усещане. Като омекна, обаче, зави в посока ванилията на Аник Гутал. Много харесвам и двата парфюма, съответно харесах и Noir Exquise. Доколко - ще покажат бъдещи тестове Wink Дали е сладък - определено е повече сладък, отколкото цитрусов например  Laughing Но в никакъв случай не става дума за накъртваща сладост. И да, Босфорът определено е много по-сладък в сравнение.

На мен точно сладостта не ми достигна. Всъщност началото му доста ми хареса, усещам предимно кестените, макар и не особено сладки, кленовия сироп и кафето никакви не се появиха при мен. Базата му е дървесна и още по-малко сладка.

Днес нямаше какво да правя и реших да си щракна съкровищата, така както са подредени в гардероба барабар с кутиите:

Скрит текст:

За добро или за лошо, стигнах момента в който всичко което някога ми е било интересно, вече съм го тествала, и всичко за което съм мечтала вече съм го придобила. И сега е голяма скука, само дебна дали няма да излезе нещо ново Confused

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 19:25 от I walk alone

# 380
  • София
За добро или за лошо, стигнах момента в който всичко което някога ми е било интересно, вече съм го пробвала и всичко за което съм мечтала вече съм го придобила. И сега е голяма скука, само дебна дали няма да излезе нещо ново Confused

Ония ден в Сефора ми предложиха да помириша нов парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Azzedine-Alaia/Ala-a-31798.html. Може би ще ти бъде интересен Wink

# 381
  • Germany
На мен също ми е интересно как чувствате Alaia. Специално аз не го усещам изобщо този парфюм, а се мъчих с поне десет теста. В началото усещам нещо топличко, след две минути нищо не усещам.
Харесах и екстремния вариант на Пи, но ще изчакам първо Walter P99 да си каже мнението. Флаконът е много красив.

# 382
  • София
Получих преди време Terre d'Hermes от размяна. От тогава стои в моят шкаф. Той няма право да го носи навън освен в Мое присъствие. Омекват ми краката, когато го носи, не зная дали и на другите жени влияе така ... не ми се ще да разбирам.
Лятото тествах на блотер Declaration (няколко пъти  Blush) . Ммм, страшно ми напомни на Epice Marine, по който се увлякох зимата. Вторият , сякаш е някаква по фина, шлифована и нетрайна версия (и скъпа), но ми се струва, че Мосю Елена е черпил вдъхновение с пълни шепи от първообраза. Много ми харесват и двата.Улегнали и леко непокорни същевременно.

Получих Лолита Лемпика и като цяло доста ми хареса, но в събота направих една лудост , която заличи всички други покупки и впечатления от близките седмици.
п.п Чакам Какаовият Ангел  и куп проби между които Poudre de Riz , на който възлагам големи надежди и така споменавания Viva la Juicy Gold, за който нямам никакви  Mr. Green, не съм харесала досега нищо на този бранд, но любопитството ме гложди.

За лудостта. Денси и Йоан Владимир коментираха някакъв екслукузив на Том Форд , който спират от продажба. Парфюм , който дори не съм и помисляла да тествам. Самото му име казва- не е за мен.Лилия.Два часа след първоначалният тест ( на блотер и кожа) вече беше мой.
Лилията е тъмна и опияняваща, щипеща и бълбукаща. Лудетина, секси и женствена. "White floral with a dark mood" .Отвя ми главата, взе ми сърцето - най-лесно и с чисто сърце похарчени пари. Heart Eyes
Благодаря ви, за препоръките!  bouquet

# 383
  • Франция
Courage, Terre d'Hermes и Epice Marine са два от парфюмите, които собственолично купувам на мъжа си и го задължавам да носи в мое присъствие  Blush
Това през лятото, през зимата са други  Flutter Изглежда имаме сходен вкус за ... мъже  Hug

ПП. Честит Shanghai Lily, разкошен, приказен ориенталец. Със здраве да си го ползваш и имай предвид, че влияе на срещуположния пол както Terre d'Hermes   bouquet

# 384
Браво Куражче, честит и тук! Heart Eyes Hug  bouquet
Много хубав е този ексклузив на Том Форд! Heart Eyes
За Ермеса никак не ми влияе, никак. Всъщност даже не харесвам този парфюм достатъчно.
Днес съм се напръскала здраво с Не парфюма и ....готино. Heart Eyes

# 385
I walk alone, какво е това в кутийката с ключе, в средата е между ексклузивите на Герлен и тези на Шанел?

# 386
  • София
I walk alone, какво е това в кутийката с ключе, в средата е между ексклузивите на Герлен и тези на Шанел?

Sweet Redemption By Kilian Simple Smile

# 387

Sweet Redemption By Kilian Simple Smile
Чудна колекция  Heart Eyes, щеше ми се снимките да имат Street view опция  Simple Smile

# 388
I walk alone,  Hug ще ти идвам на гости скоро! Heart Eyes  bouquet Жестоки неща си показала!

# 389
Courage, честито!

Аз повторих Insolence EdP и Innocent. Втория поръчах вчера, но Инсоленс ми пристигна току що заедно с Vol de Nuit EdT.
Обожавам Нощния полет в концентрация парфюм, интересно ми е дали ще пламне любов и към тоалетната вода.

Много ти е хубав гардероба, I walk alone. Удоволствие за окото.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт