Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 271
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • София
След трите отговора съм още по-любопитна. Моля, напишете по мъничко как го усещате, защо го харесвате?

# 436
Онзи ден пробвах новия парфюм Алая. Много тежък и груб парфюм с какафонични и химични съставки. Буквално груба, дебела, необработена добре кожа, натрапваща се през цялото развитие с мазни виолетки и разни други цветя. Много траен и наситен, дори задушлив. Като се започне от шишето, което за мен е несполучливо копие на Хабанита и се мине през сока и цената, всичко в този парфюм е кофти за моя вкус.
Разгледах му пирамидата във Фрагрантика и допускам, че е парфюм, създаден, за да стои добре на тъмна кожа.

Видяхте ли, че Нивеа пускат тоалетна вода?  Simple Smile
http://www.fragrantica.com/news/Nivea-Eau-de-Toilette-7058.html

# 437
Видяхме Grinning и съм любопитна!

# 438
Дано стигне и до тук, по възможност скоро.  Flutter

# 439
След трите отговора съм още по-любопитна. Моля, напишете по мъничко как го усещате, защо го харесвате?
Аз не мога да описвам, но при мен е мека ванилия, обгърната във велур и хелиотроп предимно в средата. Портокал не усещам. Изключително омекотен и нито една от съставките не доминира. Ако не се вторачвам в пирамидата, първата ми асоциация е чантата на мама.  Не е много траен или поне аз спирам да го усещам, Тонка е много траен върху мен, почти 6-7 часа.

# 440
  • Чукарландия
Видяхме Grinning и съм любопитна!

Ако ще ухае на класическия крем Нивеа - искам го! Heart Eyes

В началото на октомври ще пътувам до немско, дали ще го има вече там?!? Thinking

# 441
Ау, Deziderata, ти Cuir Beluga малко като доместос го ползваш, откога кътам една пробичка и си планирам голяма бутилчица. Вчера си отворих, за да си припомня,  пробичката с http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Elixir-Charnel-Gourm … -Coquin-4675.html. Първото, за което се сетих, че веднъж го беше описала като мая Rolling Eyes Явно като престои този парфюм наистина се променя, жива мая, направо... Добре, че не си взех голяма бутилка, толкова го бях харесла в началото, но пък Double vanille и Cuir Beluga не са мръднали, така че дядо Коледа да идва по-рано.

Не, не като мая.  cry no
Имах отливчица 20мл, и си я кътах (май Oriental Brulant беше, не Кокин) а тя се развали!  Sick Оттогава не кътам съкровища в отливков вид. Поболях се от яд!

След малко ще се включа с подробности, че трябва да взема хлапетата, но бях на експедиция и се влюбих не в 1 а два Atelier Cologne, дето ги набедих, че не могат да им стъпят на Алегориите. Та "нА ти, булка Спасов ден", както е казал народа. Добре че има дребита по 7.5мл, че инак лошо.
Ох, отлплеснах се. Изчезвам.
Ще пиша за Cuir Beluga след после.  newsm49 И Алая пробвах, и един тараторен Сенсай.
http://www.fragrantica.com/perfume/Sensai/The-Silk-Eau-de-Toilette-31289.html

# 442
Atelier Cologne са прекрасни, само цените им са гадни Grinning Пробвах Vetiver Fatal -много прилича на Ветивер тонка , но за мен е по-хубав от него. Ambre Nue  също много ми хареса. Silver Iris -разкошен ирис сладичък като се има предвид че не обичам ирис този направо ме заплени Grinning Много искам да пробвам Роз аноним. Много хубави аромати и са трайни нищо че се водят колон. Нищо ама нищичко общо с Алегории не намирам.

# 443
Ау, Deziderata, ти Cuir Beluga малко като доместос го ползваш

Joy

Вчера ни видях инцидентно чак на втора страница, радвам се, че днес ни откривам отново на първа. Simple Smile

Имам си дерт - получих мил подарък от 4 мини сплашчета от травел колекцията на Guerlain AA (Flora Rosa, Teazzura, Limon Verde, Mandarine Basilic) и трайността им е еднакво слаба както на високи (30+), така и на умерени темепратури. Имам опит с разносването на Teazzura от спрей и нямах такива наблюдения. Нямам никакви съмнения в произхода на продукта. Забелязали ли сте драстични разлики в трайността и/или други качества на аромата в зависимост от апликатора? Наистина съм аут откъм идеи на какво друго мога да отдам разликата в усещането, освен че, може би, кожата ми е малко по-суха след излагане на слънце.  ( newsm50 )

# 444
  • София
Да, Обич, обикновено апликацията от спрей носи доста по-издръжлив аромат от сплаша  Peace Честит ти подарък, представям си колко са красиви тези мъници в пчелните шишенца  Heart Eyes

# 445
  • София
Личният ми опит показва, че е много различно присъствието на парфюма, нанесен чрез спрей и от сплаш. Не съм забелязала разлика в качеството, но със сигурност има такава в усещането за присъствие на аромата.
Аз обаче отговарям защото добре познавам и направо обичам Teazzura и знам, че нанесена даже и от спрей, присъствието й е дискретно. Има я, част от мен е, но без да ми досажда  и даже в края на деня ми е свежо и хубаво.
Единственият ми парфюм, който мога да нося дни наред и не ми омръзва.

# 446
  • Germany
Да, Обич, обикновено апликацията от спрей носи доста по-издръжлив аромат от сплаша  Peace
Абсолютно, затова не се доверявам и на проби с мазане, защото не си ли пръсна на косата и в деколтето, все едно не съм усетила парфюма истински. Teazzura при мен трае дни, много лека и ефирна, но я усещам непрекъснато  Peace

Ако ще ухае на класическия крем Нивеа - искам го! Heart Eyes

В началото на октомври ще пътувам до немско, дали ще го има вече там?!? Thinking
Точно на класическия крем Нивеа мирише, поне това обещават производителите  Grinning. За мен беше интересно да разбера, че името Нивеа идва от латински и означава "снежно бяло". Затова и флаконът е решен в снежно бяло. Ще се предлага обаче само в магазини на Нивеа, Нивеа спа, както и в онлайн магазина на Нивеа след 15 октомври.
Отдавна не се бях чувствала толкова парфюмно-щастлива и задоволена  Heart Eyes Нося си новите придобивки, наслаждавам им се непрекъснато, карат ме да се усмихвам и въобще не ми се пробва нищо ново, а имам поне 12 нови проби за разучаване.

# 447

Обожавам ванилия и я издирвам във всякакви вариации и комбинации. Cuir Beluga в личната ми класация печели първо място, защото е гладка, дълбока и луксозна, като тапицерията в лимузината на Батман, да речем.   Laughing
Ванилията е топла и суха, сладка, без да е накъртваща, просто самото съвършенство.
Има една леко анималистична нота, която е на ръба на усещането. Виждаш я с периферното зрение, но като погледнеш я няма.
Ако си ванилофил ще ти хареса. Ако избягваш ванилия, може и да не те възторгне, но може да е единствената ванилия която да ти пасне.
Въпреки че е най-любимата ми ванилия, не мога да я нося често. Искам да ми е специална. В петите я следва Angelique Noire, която също ми взе ума.
Един ден ще си взема бутилки.

Днес си харесах няколко неща, но толкова много пробвах и пръсках по себе си въпреки бизарната комбинация от Ел Борн и Куир Белуга, че ще ходя пак по без парфюм, за да не сгафя.
Alaia ми хареса, и май розата която се носи от мен е от нея, но кой знае.... Rolling Eyes
http://www.fragrantica.com/perfume/Azzedine-Alaia/Ala-a-31798.html
Искам сериозен тест на кожа, както и на Paco Rabanne Olympea.

Сърцето ми подскочи обаче от
http://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Mandarine-Glaciale-30047.html
Утре ще ходя за бебето, мразя емоционални покупки и се въздържах, а сега ме е яд, че ще се разкарвам утре. Няма угодия.

Харесах Тони Гард My Honey, защото ухае на дъвка.
http://www.fragrantica.com/perfume/Toni-Gard/My-Honey-22484.html
Както и новия Оскар де ла Рента, защото....ухае на дъвка. Мисля че става за подаръци. Много е сладурски без да е инфантилен.
http://www.fragrantica.com/perfume/Oscar-de-la-Renta/Extraordinary-29728.html

Miu Miu и La Vie est belle Intense не харесах никак. Само заемаха място по ръцете ми.

# 448
  • София
Някой с впечатления от Олимпеята? Бегло я пробвах два пъти, напълно различни впечатления остави, и двата пъти в софийските септемврийски жеги... Всъщност, вторият път беше почти 1:1 с аромата на Ричуълс Чери блосъм. newsm78

# 449
Deziderata значи си пробвала Miu Miu много ми е интересен този аромат и искам много да го пробвам,но във Варна не знам дали го има..

Общи условия

Активация на акаунт