Бихте ли се възползвали?

• 18 153
  • 354
  •   1
Отговори
# 135
ако още малко си развихрим въображението, ще направим и изкуствени майки - идеални - няма да се нервират, няма да се карат, няма да им се спи, ще са суперумни, супергрижовни, супер-супер-хипер-мега... И накрая вероятно ще имаме напълно неприспособими за живот човешки индивиди.

Майки не знам, ама баба-робот като от разказа на Рей Бредбъри:)

# 136
Бих  Peace Имам едно дете и бременността ми нито беше романтична, нито пък усетих някаква връзка с бебето. Всичко стана след това, за мен бременността и времето след като се роди бебето нямат нищо общо. Самото отглеждане на бебето е най-хубавото нещо! Бременността ми беше свързана с гадене, трудности с дишането, безсънни нощи, зверски киселини, накрая трудно се движех и се чувствах много зле физически и психически. След раждането се сдобих с проблеми, които година и половина след това не мога да излекувам. Все едно преди 50г да зададете въпроса нормално или секцио бихте родили и повечето ще отговорят "нормално", а ето че 80% от жените раждат секцио без да имат медицински показатели. Или пък мъжете като не раждат по-малко ли са родители?

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 12:57 от Freyda

# 137
  • София
бременността няма нищо общо със секциото.

# 138

Как да няма, защо избират да не се мъчат, а лягат под ножа и се събуждат с бебе в ръце. Нима естественото раждане не онзи момент на първия и най-важен контакт между майка и бебе. Нали за тази връзка говорите по време на бременност. Хайде раждалите по желание секцио не бъдете лицемерни, като казвате, че няма да се възползвате от изкуствена утроба!

# 139
Хайде раждалите по желание секцио не бъдете лицемерни, като казвате, че няма да се възползвате от изкуствена утроба!

А раждалите и по желание секцио и по нежелание естествено може ли да заявим, че не сме създали/разрушили никакви връзки с децата си по време на раждане?  Crazy 

# 140
Просто няма начин да не се стигне до дежурните скандали. Следващата фаза е кърмене и АМ, после работещи и домакини и т.н.

# 141
  • София

Как да няма, защо избират да не се мъчат, а лягат под ножа и се събуждат с бебе в ръце. Нима естественото раждане не онзи момент на първия и най-важен контакт между майка и бебе. Нали за тази връзка говорите по време на бременност. Хайде раждалите по желание секцио не бъдете лицемерни, като казвате, че няма да се възползвате от изкуствена утроба!

секциото не е измислено, за да й е по-лесно на майката, а при критични показатели да се спаси животът на бебето, а впоследствие и на майката.

# 142
" Нима естественото раждане не онзи момент на първия и най-важен контакт между майка и бебе."

Ами всъщност не е, контактът идва СЛЕД раждането, очевидно. А нормално се избира, защото ако се случи да е леко и да мине, след това възстановяването е по-лесно и връзката с бебето се случва по-приятно.

"гадене, трудности с дишането, безсънни нощи, зверски киселини, накрая трудно се движех и се чувствах много зле физически и психически"

"Тежка бременност" е нещо страшно субективно. За мен предишната бременност беше лека, обаче в този форум при същите усещания доста мами биха я пролежали. За други пък би била повече от лека дори, ако са имали наистина тежки проблеми.

# 143
...
секциото не е измислено, за да й е по-лесно на майката, а при критични показатели да се спаси животът на бебето, а впоследствие и на майката.

Точно така.
Освен това съвсем не е продукт на съвремието, та да се приема за днешна глезотия.

# 144

Как така, не говорим ли за връзката, която се изграждала  по време на самата бременност... Първия и най важен контакт ако  я изгражда тая връзка, то тя се получава със сигурност и при секцио, защото веднага ти дават да видиш  детето, то много знае откъде е излязло, а пък ако има изкуствена утроба, нали пак ще се осъществи тая безценна връзка, майка му и баща му, надявам се, че ще го чакат да излезе оттам, дето ще излиза.

Моля те, съсредоточи се малко, сега не обсъждаме раждането, а износването.

# 145
Хайде раждалите по желание секцио не бъдете лицемерни, като казвате, че няма да се възползвате от изкуствена утроба!

А раждалите и по желание секцио и по нежелание естествено може ли да заявим, че не сме създали/разрушили никакви връзки с децата си по време на раждане?  Crazy  

Абе това с връзката и раждането е ала-бала! Стоиш и се напъваш и някой ти рови между краката....никаква романтика! Ако можех да го избегна и има алтернатива бих се възползвала на секундата! Не виждам нищо романтично да станеш 100 кила, да ти се деформира тялото и да получиш стрии ( добре, че не съм предразположена към такива неща), но имам познати, които тотално са деформирани...после ми говорете за връзка с бебето! По-добре да отидеш да си го вземеш живо и здраво , а ти да си в отлична форма.

# 146
споко, изкуствена утроба няма, както и няма да има заселване на Марс... в близко бъдеще.

ха, ха, това с имитацията хипотетично е интересно. Ще се започне правенето на каталози - каква точно имитация на каква точно майка да се включи - дзен, емоционална, мързелива, приказлива, спортискта...

ако още малко си развихрим въображението, ще направим и изкуствени майки - идеални - няма да се нервират, няма да се карат, няма да им се спи, ще са суперумни, супергрижовни, супер-супер-хипер-мега... И накрая вероятно ще имаме напълно неприспособими за живот човешки индивиди.

Не се изразих правилно, имитация в смисъл максимално близко да естествената среда. Мишките и козите родени по този начин за сега са напълно нормални, същото ще е с човека.
Да, бъдещето е към космоса и да, минава първо към Марс.

Напълно съгласна съм с SoFarSoGood.

# 147
  • София
къде са родени мишки и кози така и са нормални? Видяхме какво стана с овцата Доли, и за нея се твърдеше в началото, че нищо й няма, пък тя взе, че умря от всички възможни старчески болести по овцете. бебетата в кувьозите усещат липсата на жив контакт, а какво остава за нероденото. Каквито и условия да се имитират, те ще са имитация, менте.

Не разбирам защо трябва да се търси романтика в бременността и раждането? Добра-лоша, сто кила или не, предпочитам аз да си свърша работата с бременността и раждането. Това е цената, която се плаща.

# 148
Изкуствената утроба също ще бъде измислена за хора с проблеми, като предшественик на това е сурогатното майчинство, но ще започнат да се възползват и хора без проблеми, както е със секциото.

Бременността ми не беше проблемна, освен високото кръвно, което забравих да спомена, което си е риск за майка и бебе, но аз бих си спестила всичко. Но това от опита на вече раждала. Както казват умния се учи от грешките на другите, а глупавият от своите. Е аз излязох от глупавите като избрах да родя нормално, защото повярвайте все още не съм се възстановила, а мои познати родили секцио след един месец бяха забравили. Така, че защо да не използваме новостите в медицината, ако това ще означава по-малко здравословни проблеми. Просто по време на бременност и след раждане се отключват различни проблеми и се знае че родилката си е с единия крак нали знаете къде. На мамите, които се чувстват щастливи бременни жела успех в следващите бременности  Peace

# 149
О, да, моето още има емоционални липси заради няколкодневния си престой в кувиоз.

Общи условия

Активация на акаунт