Бихте ли се възползвали?

• 18 197
  • 354
  •   1
Отговори
# 240
Да си представим, че е 2300 г., напълно си освободена от раждането, в избрания от теб момент се обаждаш и след 9 месеца ти доставят перфектното бебе, отгледано в инкубатор. Отглеждаш го научно, подредено и планирано, без сътресения и жертви и с минимален дискомфорт...в кой точно момент ще наподобиш това, което към момента се има предвид под "майка"...

# 241
  • София
хем е така, хем не е така, соу фар..

# 242

Отглеждаш го научно, подредено и планирано, без сътресения и жертви и с минимален дискомфорт...

Че така ли се отглеждат деца, то дори и куче не може така да се гледа Joy

# 243
Ми аз имам усещането, че някои майки и сега така ги отглеждат, въобще не вникват в истинските нужди на детето, просто следват какво пише в общата инструкция. Директен пример: то иска да излиза от количката и да се изправя, ама мама го натиска, докато свикне да си стои на дупето, та да може мама да пуши и да си цъка смартфона.

# 244
Това с изкуствените утроби си е производство на хора. Завод за хора. Гадост! Ако това е бъдещето... Дано вече да ме няма, като се случи и стане рутинно. Сега като се замисля, ако науката тръгне в тази посока, ще намерят начин и плода да се развие и за 1 седмица, не за 9 месеца. Мда... с някакви изкуствени торове...

# 245
  • София
По темата - не бих, абсолютно противоестествено ми звучи. Ако не мога да имам деца, предпочитам да си осиновя, ако толкова много искам.
Съгласна съм и с това, което написа Сирената относно технологиите в първите си постове по темата.

# 246
Аз пък ще съм доволна ако на дъщеря ми не й се налага да бременее и ражда. Много даже.

# 247
  • Пловдив
Не,не бих,ако това не е единственият начин да имам дете. Тези месеци са били едни от най-прекрасните в живота ми и смятам,че бременноста е от особено значение за изграждането на връзка между майка и бебе.

Ама каква връзка! Раждането не те прави родител, а отглеждането и възпитанието на детето.
Колко жени са родили и са изоставили децата си....къде е връзката?!
Родител е този, който от човечето прави човек!
Емоционална връзка    Peace От опит смея да твърдя,че новородените усещат ласките на майките си.
Привързаност е това,което се създава между детето и обгрижващия го през първите няколко години.

# 248
  • София
то и за какво ще са й изобщо и деца - само проблеми създават, не знаеш дали да ги разцелуваш или да ги набиеш. Я, да си гледа комфорта!

Засега ще е свръхпостижение да успеят да отгледат функциониращи органи, за да се реши проблемът с нуждата от трансплантации. Няма как човек да избремени нов бъбрек или черен дроб или кожа, но природата се е погрижила да може да избремени и роди цял човек.

# 249
  • n/a
Явленията "Майка" и "Баща" са претърпели огромни
изменения в последните няколко десетки години. Да-
ли някога е било мислимо бащата да сменя пелените
на бебето или да бута количка (ясно, че то не е има-
ло колички, но нека си го представим) в парка?
Натъжаващо е, че представата ни за технологиите е
за максималното им дехуманизиране. Точно проти-
воположно на посоката, залагана спрямо животни-
те, примерно - там хуманността е превисше качест-
во, та чак хуманно да ги трепем преди да стигнат до
нашите трапези. Парадокс.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 17:48 от Лоана

# 250
  • София

Ама каква връзка! Раждането не те прави родител, а отглеждането и възпитанието на детето.
[/quote]

Безспорен е фактът, че родители с пълно право могат да се нарекат осиновителите. Но това не променя връзката между мама и бебе в пренаталния период. То и сега има родители, които тормозят, дори се гаврят с децата си (нямам предвид само сексуално, най-вече психически), това определено не ги прави родители. Просто не бива да се бъркат двете неща - ползи има, и то огромни както от бременността, така и от отглеждането и възпитаването след раждането. Ако едното липсва се случват сътресения в психиката на детето. Това е.

# 251
Бих се възползвала, но се надявам, да не стане рутинна процедура Laughing .

# 252
 Няма да е прозрачна бе, вие луди ли сте. Телесен цвят. И с подходящ дизайн, може да привлекат Гигер.
Само да вметна, че Гигер е на оня свят вече.

# 253
Не знам дали бих се "възползвала" от страна на майка, но със сигурност не бих искала да съм откъм страната на плода...

Щото ако дъщеря ти си спести раждането и бременността, то не се знае внучето ти какво е загубило. Така де, зависи вече кое ще ти е по-милото...

И си представям какви снахо-свекървенски теми ще има тогава. "Тия съвременни снахи, даже не щат да са бременни!".

# 254

Ако си нормален и адекватен човек, бременността и раждането са си етап от обикването на детето ти. Ако не е така, няма да страдаш ако загубиш детето преди раждането му.

Неродените верно приличат на извънземни- преди 7 месец прегледите на видеозон винаги започваха с предупреждение от доктора да не се плашим, че дятиту няма да остане такова привидение, просто няма достатъчно подкожни мазнини и прилича на Пришълецът. Аз си го обичах и такова, но после видимо започна да налива бузки и заприлича вече на умилително бебе.

Общи условия

Активация на акаунт