Бихте ли се възползвали?

• 18 175
  • 354
  •   1
Отговори
# 270
Някои хора много се вживяват. Така или иначе изкуствена утроба няма, така че какава би била, ако случайно някой ден се създаде е загадка за всички.

За сега няма. С темпа на науката съвсем скоро ще е факт. Само да кажа, че всякакви казуси се обсъждат в момента от разни учени и прависти, защото специално законово има много въпросителни.

Цитат
Тази фраза няма да има унищожителната си сила,
ако не се съпроводи с "А ние едно време ... ".  Laughing
Тъй де, като ще е възмута, да е. До край  Mr. Green

Оооо, да. Задължително. Предполагам, че най - яростни ще са снахите, които от сега са сигурни "как няма да се меШАт на младите в живота и всичко с лекота ще приемат". Grinning

# 271
Пък и синковците ни няма да имат извинение "не съм намерил жена, не ми се жени:)".

Накрая имането на деца ще стане още по-задължително, като имането на модел кола, просто щото се прави с пари и ще е вид престиж.

Интересно обаче какво ще правят християнските фундаменталисти- дали ще продължат по стария начин или ще използват технологиите, за да произведат по 100 деца на една майка.

# 272
  • n/a
Напълно е възможен подобен завой.
Да се имат деца. И съвсем сериозно -
може пък акцентът действително да
се пренесе към отглеждането и въз-
питанието. Там му е мястото. Щото
износването е само началото на жи-
вота и често е крайно недостатъчно.
И рисковано.

# 273
Чудесно е, че е рисковано и несигурно. Иначе има риск децата да станат прекалено сигурно, тоест удобни.

Мисля, че човечеството има вече примери какво се случва, когато децата станат ресурс и материал, когато са гарантирани, удобни. Тогава почти всеки режим забравя, че има такова нещо като несъкратим остатък и се заема с деструктивната задача да "възпита", тоест да създаде човек, вярвайки, че той няма вродена природа.

И затова началото на човека трябва да си остане обвито в риск и мистерия. Така си напомняме, че всеки човек е чудо и подхождаме със съответното уважение.

# 274

И затова началото на човека трябва да си остане обвито в риск и мистерия. Така си напомняме, че всеки човек е чудо и подхождаме със съответното уважение.
Бих казала че в момента техниката е доста по-несигурна от човешкия механизъм. И май , май ще си остане още дълго време такава.

Все пак трудно се задминава оригинала..винаги излиза по някой фабричен дефект точно там, където най-малко очакваш.

# 275
  • София
Ама каква връзка! Раждането не те прави родител, а отглеждането и възпитанието на детето.
Колко жени са родили и са изоставили децата си....къде е връзката?!
Родител е този, който от човечето прави човек!

Ако си нормален и адекватен човек, бременността и раждането са си етап от обикването на детето ти. Ако не е така, няма да страдаш ако загубиш детето преди раждането му.

Неродените верно приличат на извънземни- преди 7 месец прегледите на видеозон винаги започваха с предупреждение от доктора да не се плашим, че дятиту няма да остане такова привидение, просто няма достатъчно подкожни мазнини и прилича на Пришълецът. Аз си го обичах и такова, но после видимо започна да налива бузки и заприлича вече на умилително бебе.

Смятам, че съм нормална и адекватна, но да речем, че съм суетна и прекалено активна +кариеристка+обичам да пътувам и съм фенка на екстремните спортове/

Каквото и да си говорим, бременността повлиява на нормални ти живот. Айде няма да споменавам напълняването и останалите деформации....
А относно връзката...за мен майчиният инстинкт идва след като го видиш за първи път, преди това се чувстваш като слон....

Тогава деца не ти трябват. Само ще се наказваш с тях, а и тях ще наказваш със себе си. Децата са  малки хищници, безкомпромисни и изискващи.

Не знам, аз бих предпочела аз да дам някакъв бъг, а не някаква мишина или нейният оператор. Представям си някоя забляла се влюбена особа, която отговаря за десетки такива утроби и вземе, че изпусне нещата.

# 276
Момент...бременността Е нормалния живот, другото е аномалия.

"нормална и адекватна, но да речем, че съм суетна и прекалено активна"

Нали знаеш, че всъщност това означава, че си по някакъв начин ненормална. Нормално е да си адаптивен и да направиш оптималното, не да забиеш в една посока за сметка на друга. Съответно имам усещането, че точно заради тия митове как бременността те прецаква и деформира никой не се опитва да открие начин да НЕ става така, доколкото може.

# 277
Е хайде бе, чак прецаква. При мен проблемите, ако изобщо мога да нарека така една разширена вена и един хемороид дойдоха след това. Моля, да започне да се действа в тази насока - изкуствено-подобна майка, задължително кърмачка.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 15:46 от Анонимен

# 278

Нали знаеш, че всъщност това означава, че си по някакъв начин ненормална. Нормално е да си адаптивен и да направиш оптималното, не да забиеш в една посока за сметка на друга. Съответно имам усещането, че точно заради тия митове как бременността те прецаква и деформира никой не се опитва да открие начин да НЕ става така, доколкото може.

Не мога да си представя да се погледна пред огледалото и да видя, че има нещо излишно или увиснало.
Въпрос на гледна точка.... ето днес, отивам аз на маникюр и гледам една бременна жена ( дори момиче), стои и си чака реда за фризьор....ми по-добре да има изкуствена утроба пред подобни гледки: 150кила, мазна коса, запуснат маникюр.....е вярно е, че поне се е сетила да се подстриже  Joy Joy Joy
Хем жената ще е щастлива, нейният съпруг, околните и дете ще има.

# 279

Не мога да си представя да се погледна пред огледалото и да видя, че има нещо излишно или увиснало.
Въпрос на гледна точка.... ето днес, отивам аз на маникюр и гледам една бременна жена ( дори момиче), стои и си чака реда за фризьор....ми по-добре да има изкуствена утроба пред подобни гледки: 150кила, мазна коса, запуснат маникюр.....е вярно е, че поне се е сетила да се подстриже  Joy Joy Joy
Хем жената ще е щастлива, нейният съпруг, околните и дете ще има.

Ох, не мога. Тъкмо си викам малко ще си почина от смеха и хоп ти написа това. Joy Joy Joy
Ама вярно си е де. На мен на външен вид много добре ми се бяха отразили и двете бременности, но някак тези около 25 излишни кила много ми тежаха особено с второто. Постоянно се задушавах и едвам ходех. За спане и дума не можеше да става.

# 280
Ми не качвайте толкова кила де...как го правите, не знам честно.

# 281

Имам доста близка приятелка, която по никакъв начин не беше увеличила количеството храна по време на бременност, дори се ограничаваше от Junk Food, емиии качи 20 килограма....

# 282
  • София
а имането на деца е най-екстремният спорт, който познавам.

Моме, моме, и да не раждаш, пак ще ти увисне! Питай баба си Лили Иванова - не е раждала, ама и на нея й увисна!

Когато Мадона и Алла Пугачова кажат, че бебетата им са от изкуствена утроба, тогава ще повярвам!

# 283

Имам доста близка приятелка, която по никакъв начин не беше увеличила количеството храна по време на бременност, дори се ограничаваше от Junk Food, емиии качи 20 килограма....

Ами ако е стартирала от тегло "недохранена", нормално е тялото й просто да е стигнало здравословните си килограми. Пък и повечето хора като кажат "много малко ям" всъщност въобще не осъзнават колко изяждат, така че не вярвам, като ми кажат "не ям, но пълнея".

# 284
Таман туй щях да казвам, знам ги аз тия - нищо не ям. То и аз това говорех постоянно на мъжа ми, че нищо не ям, пък качих 26 кила - странно той друго твърдеше. После за 4 месеца свалих 20 тина и тъкмо си мислех какво ще ги правя останалите - то пък пипнах ротавирус и след него си бях, като нова. За протокола стрии и увиснали месища нямам - изглеждам си почти толкова умопомрачително, колкото преди да родя, като това почти е от ЕГН-то, не е от бременността.

Общи условия

Активация на акаунт