Отговори
# 570
Хепи, стискам палци да минава и да заминава..  baby_neutral

# 571
Хепи, от положителната страна го гледам и се радвам, че нещата поне се откриват и ще се вземат мерки. Сигурна съм, че не ти е леко да не се притесняваш, но като гледам с какъв дух и хумор приемаш ситуацията ти се кефя и според мен така и по-бързо ще прескочиш този момент Simple Smile Стискам палци!

# 572
Здравейте момичета!
Нямам много време да ви следя редовно, но ви наглеждам от време на време. Дано всичко при Хепи да се нареди, да успеят да и овладеят аритмията!Аз имах кръвно с дъщеря ми,но не беше много сериозно,минах само с лекарства.Сега пак следя кръвното и засега уж е добре.Още не знам със сигурност дали ще е момче, днес пак съм на консултация.Вече усещам бебока и ми е по-спокойно.Още не съм се записала никъде за фетална морфология,а нямам търпение вече.Качила съм, до тук 9 кг. от началото на бременността Sad.До края,ако продължавам така,ще се търкалям!Изглеждам много бременна,а не съм чак толкова!
За сега това от мен. Хубав ден на всички и да нямаме оплаквания и болежки Simple Smile!

# 573
  • София
Здравейте и от мен  Hug връщам се от ФМ и всичко ни е наред и в норми!
380гр потвърден мъж, малко заспал, но си направихме изследването прекрасно  Heart Eyes плацентата ми се е качила и ми изписа Мг за контракциите. След 3седмици за запис на диск - да си имаме спомен от всичко това. Много съм щастлива и спокойна  Simple Smile
Кръвното ми е ниско пак 80/60, но каза да пия течности със сол или захар, да не е вода, и да ям натурален шоколад. Мери ме, че съм качила 4кг, ама аз уж меря по дрехи и дънки, не ми се вижда да съм напълняла, но явно съм - ще ги сваляме после. Хубав ден момичетааа   bouquet

# 574
После ще ги сеаляме, няма страшно.

# 575
Здравейте,
Отдавна не съм писала във форума. Случиха се толкова събития и тревоги покрай моето бебче, затова се обръщам към вас с молба за съвет ако някоя от вас е имала подобен опит.
15-16 седмица бях на ФМ при д-р Парушева в клиниката на д-р Калчева,тук в Бургас, където живея. Оказа се че  двата от мозъчните вентрикула (мозъчни стомахчета) са угелемени и на горна граница - единия 7.5 мм, а другия 9.1 мм при горна граница 10 мм. Д-ра беше видимо притеснена, но ми обясни, че това все още е в норма, че сега се развива мозъка и трябва по-често да следим занапред тези показатели. Извика ни отново след 3 седмици.
Отидох отново на преглед на 19-та седмица. Според нея вентрикулите бяха видимо намалени около 7-8 мм и двата. Обясни ми, че това е много успокоително, защото щом размерът им намалявал, няма как да започне да се увеличава отново и изрази мнение, че всичко ще е наред до края на бременността.
На 31 септ., т.е. в 21 г.с. и 3 дни бяхме на ФМ при д-р Димитър Марков в Сф. Обясних му още от началото моите притеснения и веднага започнахме с измерването на вентрикулите. Оказа се, че единият е 9.7 мм, а другия е 11.3 мм. Обясни ми, че за него сега са в норма, но ако нарастнат в граници между 12-15 мм. не се знае дали детето ще се роди с увреждания или не, а ако размерите достигнат над 15 мм. трябва да обмислим вариант за прекъсване на бременността поради медецински причини, тъй като в главата на бебето ще има повече течност от мозък. За аборт поради мед.причини остава много малко време, защото лекарите са длъжни да реанимират бебе, родено в седмия месец. Въпреки ужасните новини се отнесе много добре. Прегледът продължи дълго, огледа абсолютно всичко и не откри други аномалии, което му подсказвало, че вентрикулите ще се задържат в тези размери. Прати ме на изследване на ДНК на вируси ебщайн, цитомегаловирус и токсоплазмоза (за всеки случай, защото си правих по-рано и обясних, че нямам и дори не съм боледувала), попита ме дали не съм прекарала рубеола. Опитваше се да намери причината за уголемените вентрикули, можело да е просто физиология. На нас никой не ни е мерил вентрикулите като сме се раждали. Запазих час при него отново за след 2 седмици и ако има увеличение, ще ми назначи амниоцентеза. Излязох като дрогирана. Не мигнах цяла нощ.
На следващия ден отново отидох в Бургас при д-р Парушева и разказах, помолих отново да ме види. Апаратурите им са еднакви, двамата се познават и тя много се учуди, съжали, че Марков не е потвърдил нейните измервания. Премерихме още веднъж, само за мое успокоение, защото е ясно, че няма как толкова бързо да се променят размерите.
И отново, тя измери стойности 9.7 мм. и 8.8 мм. Направи ми впечатление, че по нейни измервания бебето (момиченце е) тежи 420 гр., а Марков е измерил 460 гр.
Не ми остава друго освен да се надявам, че нейното измерване е правилно, но може да е обратното ест.
Запазих си час при д-р Стратиева на 15 -ти. Прочетох, че апаратурата й измерва под съвсем различен ъгъл. На 16-ти съм отново при Марков. Чакам резултатите от ДНК изследванията на 7-ми.
Ако има някой с подобен опит, моля да сподели.

Благодаря ви много, че прочетохте предългия ми пост. Наистина съм много притеснена и не знам какво да мисля, а и знам, че с това само вредя на бебто!

# 576
Много кураж. Всички препоръчват Стратиева, дано имаш от нея добри новини.

# 577
Аз мога само да кажа, че си герой след такива притеснителни неща да не си се побъркала, вярвам, че всичко ще се развие по най-добрия начин и ти изпращам много положителна енергия!  Hug Hug Hug
Амниоцинтезата не е толкова страшна, аз наистина вярвам, че всичко ще бъде ОК!
Кураж, момиче!
  bouquet

# 578
Мисли позитивно! Бъди силна! И вярвай,че всичко е наред Praynig Hug

# 579
  • София
ngngng съжалявам за положението, в което сте, много е тежко и разбирам напълно притесненията ти!

На този етап дишай спокойно, бъди положително настроена и изчакай да видиш какво ще ви покажат следващите изследвания. Ние от тук също ще ти изпращаме много положителна енергия всичко да е в норми и да си имате едно прекрасно и здраво детенце.

Знам, че амниоцентезата се води рискова интервенция, но направете я и нея, все пак БХС и ФМ не поставят диагнози, те само измерват рискове.

Хепи и на тебе ти пращаме много положителна енергия.   bouquet

На всички минали ФМ много прегръдки, чудесни новини  Hug

# 580
Аз се имам за късметлийка. Лежат много по-тежки случаи, и пак толкова позитивни.

# 581
  • София
ngngng, стискам палци нещата да се развият в положителна посока! Пиши като излязат резултатите на 7-ми  Hug

# 582
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания.
Опитвам се да съм позитивна. Вътрешно усещам, че всичко ще е наред.  Дори да се роди бебчето с увеличени вентрикули - вентрикуломегалия се нарича, може да израсте и да няма никакво забавяне в моториката и интелектуалното развитие.
Разбира се, че ще наравим имниоцентеза ако се налага, за да изключим рискове. Не ме е страх от изследвания. Бременността ми е инвитро и всичко съм преживяла до сега.
Много ме с трах да не ме поставят пред избор дали да прекъснем бременността.
Четох за случай на установени пренатално вентрикули с размер 14 мм и се родило съвсем здраво бебе.
Ест. четох и за всички болести, които може да последват, даже не искам да ги споменавам.
Възможно ли е една и съща марка апаратура, само разлика в моделите - единия Е6, а другия Е8 да измерва толкова различно!? Май за тази сламка съм се хванала.

Ще пиша като има нещо ново.
На всички ви пожелавам много късмет и спокойствие!

# 583
  • Русе
ngngng, кураж! Писах ти на ЛС  Hug

# 584
  • Варна
ngngng, и от мен едни стиснати палци и много положителна енергия. Дано всичко се нареди... Praynig Hug
Ще чакаме новини!

Общи условия

Активация на акаунт