На море в Гърция 2015 - VII

• 68 303
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
  • София (Възраждане)
До Корфу фери от Игуменица. От Солун до Игуменица, около 350 км, са изцяло по магистрала с няколко тол такси. От Игуменица по-кратко и по-евтино е да се пътува до Лефкими, в югоизночната част на острова, вместо до столицата Керкира. Вие настаняване близо до плажа ли търсите?

# 196
  • софия
Картата, картата....

# 197
До Корфу фери от Игуменица. От Солун до Игуменица, около 350 км, са изцяло по магистрала с няколко тол такси. От Игуменица по-кратко и по-евтино е да се пътува до Лефкими, в югоизночната част на острова, вместо до столицата Керкира. Вие настаняване близо до плажа ли търсите?
Да нещо на плажа ми се ще.Разгледах картата на Корфу,и се ориентирах май към селце Ипсос.Не за друго ами там пише,че плажа е пясъчен.На 14км. е от столицата.А колко струва ферито долу-горе?

# 198
  • София (Възраждане)
Пусни търсачка в нета, аз за съжаление не помня цифри отпреди тре години  Embarassed, но на фона на онова, което искат за прехвърляне на Скиатос, е направо незначителна сума. Ако децата ти са малки, за тях май не се плаща. 

# 199
  • София
Да нещо на плажа ми се ще.Разгледах картата на Корфу,и се ориентирах май към селце Ипсос.Не за друго ами там пише,че плажа е пясъчен.На 14км. е от столицата.А колко струва ферито долу-горе?

Не е скъпо. До Лефким(н)и е още по-евтино.
http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/08/18/121258/%D0%B6%D0% … 1%8F%D1%82%D0%B0/

# 200
  • Варна
[quote author=glasss link=topic=867053.msg31492444#msg31492444 date=14410293
Някой по-назад в темата беше писал, че фериботите от Глифа за Евия са доста съкратени и не съответстват на обявените в сайта на компанията.
[/quote]

До острова има три ферита и мост.Острова е дълъг колкото от София до Пловдив и е важно къде отивате , фериботите от Глифа за Евия са удобни само за северната част.

# 201
  • София
Параход   bouquet - със закъснение, че в Южен Пелион нетът е кът  Simple Smile Бях се заблудила, че пътищата на Западен и Южен Пелион не са така завоести като тези по източния бряг, обаче "да, ама не" - 70 км за повече от 2 часа.

# 202
Да споделя-талона малкия си извадихме , става за ден, застраховки направихме - 20 лв за 4 човека, и въобще всичко супер. Весело на всички и да си починете от всичко   bouquet

# 203
  • София
Здравейте момичета,

Някой да е ходил на Орфинио бийч до Кавала близо? Мъжо ме насили да отидем там, че един колега има апартамент, вярно луксозно обзаведен, три стаен, удобно ще ни е много с бебе, ама на снимки и клипчета изглежда ужасно селото...

В това село през сезона българският е истинският официален език Mr. Green. Ужасно, колко да е ужасно, зависи какво търсиш. Плажната ивица е голяма, но и скучна. За този, който се е разглезил с посещения по китни заливчета с разноцветни рибки и спокойни вечери в тихи села, Тузла не е опция, но и околните му селища и плажове също не са. Щом сте с бебе, ще ви бъде удобно, но едва ли ще е романтично. Аз бих отишла въпреки всичко заради удобството, ако бях с бебе, но ако поотрасналото дете издържа на по-дълъг път, не бих се поколебала да заменя дестинацията с нещо по-красиво. 

Благодаря за отзива! То миналата година ходихме до Паралия, едва ли е по зле? Мен ми се ходеше до Талата ама много път е,  мързи ни. Догодина здраве.  Wink

# 204
  • София (Възраждане)
...Паралия, едва ли е по-зле?

Струва ми се, това е единственото посетено от мен място в Гърция, в което не намирам никакво вдъхновение нито за кратка разходка, нито за дълга почивка Sad

# 205
Здравейте.Моля за  малко  насока . Двоумим се към коя  точка  да  се  отправим за  няколко дни.Йоанийското крайбрежие,Лефкада или Скиатос? Впрочем  в Скиатос  дали е по скъпо сравнение  с  другите  острови? Много благодаря предварително. Simple Smile

# 206
след препоръките ви за фери до Лимфимми (дано не бъркам името Simple Smile се огледах за селце с пясъчни плажове по-наблизо и харесах Кавос.Пише обаче ,че това е мястото за нощен живот:) Ходил лш е някой там.Много ли е шумно?

# 207
Кавос е досущ Слънчев бряг, с всичките минуси накуп.

# 208
Кавос е досущ Слънчев бряг, с всичките минуси накуп.
оф значи не е за нас.Ами къде да търся настаняване? Ей все ги правя такива едни недомаслени,да организирам всичко в последния момент.Писна ми от себе си Simple Smile

# 209
Тук примерно можеш да придобиеш представа за острова, плажовете и настаняването, за да избереш по свой вкус- http://www.corfu-kerkyra.eu/html/english/beaches.htm

Общи условия

Активация на акаунт