На море в Гърция 2015 - VII

• 68 364
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • софия
а сега ново 20?!?Вярно ли на Корфу може да вали често и не става за плаж вече?
Мани, па на Карибите урагани...
Тц, тц, накъде отива този свят!
 ooooh!

# 241
  • Лондон
megislava, ние бяхме в Villa Anna Maria в Agia Paraskevi и сме много доволни... Има всичко необходимо, много чисто е и собствениците са супер любезни и услужливи... има баир за изкачване, и пеша, и с кола, но пък има и гледка от балконите Simple Smile

# 242
Момичета, в ужас съм  Shocked Пътуваме в събота към Евиа, гледам прогнозата за Халкида...неделя до 38 градуса, а според Синоптик бг - 42  Shocked Досега все сме се притеснявали дали няма да вали, да е хладно, а сега се притеснявам дали няма да се изпържим...

Иначе това за горивата е интересно. От колеги, които наскоро се връщаха от Гърция, разбираме, че доста по-високи са цените там, та имахме намерение да сипем до горе преди границата и после да доливаме, ако се налага.

# 243
Благодаря ви, днес ще ходим на плаж с кола.
На мен ми направи впечатление, че нафтата им е по-скъпа.

# 244
  • София
megislava, ние бяхме в Villa Anna Maria в Agia Paraskevi и сме много доволни.

Страхотно, благодаря ти за мнението  bouquet

# 245
  • ново
Момичета и момчета, ще ходим до Амуляни тези дни (отседнали сме в Ставрос) та ме вълнува може ли да се стигне пеш до хубав плаж или да товарим и колата? А според вас има ли проблем ако я оставим на паркинга на пристанището, гледах със стрийт вю, че има паркинг.

# 246

Миналата година за периода от 06.09-14.09 имахме един дъждовен ден на Корфу, но всичко е много относително и въпрос на късмет все пак. Гаранции, никой не дава.

Можете ли да препоръчате добри таверни в Никити ( и на разумни цени, разбира се)?
Едни познати се върнаха онзи ден от Ситония ( Неа Мармара) и казаха, че са шокирани от по-високите цени в заведенията  тази година - гръцка салата 7.5 евро,порция октопод 12-13 евро, ципура на скара - 55 евро/кг (порцията била окло 20 евро), бира 4 евро.....

Относно цените на горивата, моцете да ги видите актуалните цени тук: www.energy.eu

# 247
  • София
Дизел заредихме онзи ден на цена 1.06 евро за литър, не знам как решихте, че е много по скъпо от  БГ. Цените варират на различните бензиностанции, но наистина колата лети с техните горива.

# 248
  • Пловдив
Весела77, не можете да стигнете пеша до хубав плаж, освен ако не вървите около 1 час в посока. Има някакви таксита (магарешки видях Simple Smile ), но те мисля бяха 2-2,50 евро за посока. Цената на това фери за колата е пренебрежимо ниска, а с нея ще можете да обиколите целия остров.

Подкрепям за горивата - и за бензин, и за газ Peace Цените варират, определено по магистралите са по-скъпи.

# 249
  • Бургас
Дизелът е по-евтин, бензинът - по скъп.
За Амулиани - можете да оставите колата на пристанището. Билетът е 2,20 евро на човек. Малкия (на три години) не го таксуваха. За кола е 10 евро. Има бусче, което обикаля всички плажове, но не зная цената на билета.
За температурите- в понеделник на Амулиани беше 40 градуса според термометъра на колата.

# 250
  • Варна
''kg''  - кутията ти е пълна , не мога да ти отговоря Simple Smile

# 251
  • София

Миналата година за периода от 06.09-14.09 имахме един дъждовен ден на Корфу, но всичко е много относително и въпрос на късмет все пак. Гаранции, никой не дава.

Можете ли да препоръчате добри таверни в Никити ( и на разумни цени, разбира се)?
Едни познати се върнаха онзи ден от Ситония ( Неа Мармара) и казаха, че са шокирани от по-високите цени в заведенията  тази година - гръцка салата 7.5 евро,порция октопод 12-13 евро, ципура на скара - 55 евро/кг (порцията била окло 20 евро), бира 4 евро.....

Относно цените на горивата, моцете да ги видите актуалните цени тук: www.energy.eu

Егати, на Халкидики май се оливат вече не само с цените на настаняването  ooooh!
На Самос и другите острови, които посетихме, цените бяха прилично евтини. Хориатики (гръцка салата) традиционно към 5 евро, пастицио, мусака и гемиста ядохме най-често около 6 евро, пържоли взимах през ден - за 7 евро ми носеха една огромна чиния с голяма крехка пържола, картофки и нарязани домати. Гиросите бяха средно по 2-2.50 евро като пита гирос, порцията беше по 6-7.
Фрапето на плажа беше обикновено по 2 евро, на места - 1.5. Сладоледът - 1.5-1.8 на топка, но Ема винаги я черпеха с втора, безплатна топка. И понеже се оказа, че и сладоледените топки са им големи, та всеки път се налагаше да дояждам. Минералната вода от половина литър беше 50 цента. На Калимнос има и безплатни диспенсъри за вода, ползвахме ги няколко пъти, водата от тях беше добра.
Спагети взимах със скариди, ммм разкошни, пак огромни порции - за 10 евро. Отделно носеха всеки път почепка, или накрая под формата на десерт, или в началото - тогава най-често беше чиния с филии препечен домашен хляб, наръсени със зехтин и чубрица и някакви билки (не знам какви). Или топли, пресни малки хлебчета, купичка маслини и купичка маслинова паста. Ема се скъсваше да ги хапва просто.

Охх, пак ми се приядоха тамошните вкусотии  Heart Eyes

# 252
  • Стара Загора
Ние на 10 септември отиваме в Полихроно, х-л Роял- за 3 нощувки.По снимките плажа ми се вижда тесничък  Rolling Eyes, кои са по- хубавите плажчета в близост?
Ще пътуваме вечерта и ще пристигнем рано, за това мислим през деня да сме в Афитос- разходка, обяд... има ли нещо по-интересно да разгледаме там ?
 Hug

# 253
  • София

В събота се върнахме от Мармарас и цените,които си посочила са една идея по-високи.Не зная обаче вашите познати къде са се хранили.
Гръцка салата-6 евро,октопод-10 евро,лаврак,ципура-50 евро/кг.,бира-3 евро,узо-6 евро,сувлаки-7 евро,мусака-6-7  евро,калмари-8-9 евро,сардина,гаврос-7 евро.
В общи линии това бяха цените в различни заведения.Нямам представа как са тези цени спрямо миналата година.

# 254
  • софия
Бензинеца е скъп в Гърция. Най-евтин съм го виждала около 1.50, най-скъп 1.87.

Общи условия

Активация на акаунт