На море в Гърция 2015 - VII

• 68 316
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • София (Възраждане)
Привет!Миналата година бяхме в Толо -Нафплио Пелопонес,сега се двоумя между него и Корфу за края на септември началото на октомври.Идеи и съвети?

На Корфу по това време може и да не става за плаж, нали там вали често през септември newsm78 Къде нощувахте в Толо?

# 226
  • София
Аз качих снимки с разписанието за и от Евия (Глифа -Агиокампос), но за съжаление съм изхвълила листовката. Сега погледнах снимките и в горната част на листовката датите са : 31.08.2015-06.09.2015,14.09.2015-20.09.2015,в долната част на листовката са дати : 07.09.2015-13.09.2015, 21.09.2015-27.09.2015
Но за сметка на това има фери на всеки час от Лутра за Аркица, ниес него си трътръгнахме, защото отидохме още надолу. 

# 227
Имате ли представа Карфур в Неа Муданиа дали работи в неделя?

# 228
  • София
Карфур в Солун не работи в неделя, предполагам с всички е така.

Идвам да дам отзиви за нашето пътуване - за три дни обиколихме Тасос и отидохме до Амулиани. На Тасос опънахме палатката в къмпинг Prinou Thasos. Голяма грешка! Мръсно, занемарено, празно. През нощта обикаляха плъхове, които се караха помежду си дори! Изобщо не мигнах от напрежение, погнуса, шум. Привечер направихме обиколка с колата на половината остров, използвайки, че детето спи. Не ме грабна острова с някакви гледки и си тръгнахме разочаровани. Пак да кажа, не сме спирали почти никъде и тръгнахме за там неподготвени какво да очакваме и къде да отидем.
На следващия ден отидохме на любимия ни Амулиани, където опънахме на Alikes. Мъжът ми твърди, че мъжките бани/мивки били чисти, но в женската част беше доста занемарена, не просто непочистена тази седмица. Не видях фризери и никъде мивките нямаха топла вода - бяха само с едно кранче. Местата на малки, но сянката е много хубава и може да се спи до късно. Барът на плажа ми се стори скъп - бирата, ако не се лъжа, беше 5 евро, но да кажем, че това е нормално за острова. Най-ситния пясък, морето като тепсия, идеално за деца! И чисто.
И още нещо, актуално. Заредихме нафта в Гърция - освен, че е по-евтина, колата "се отпуши" и вървеше много добре, на мъжът ми му поникнаха крила.
  bouquet

# 229
  • все тук
Здравейте, търся отзиви за този хотел
http://www.glavasinn.com/hotel/
Някой посетил го?

# 230

И още нещо, актуално. Заредихме нафта в Гърция - освен, че е по-евтина, колата "се отпуши" и вървеше много добре, на мъжът ми му поникнаха крила.
  bouquet

Моят мъж твърди същото. Освен това разхода рязко падна, а обикаляхме над 2500 км. и то все по баири.

# 231
  • София
И нашият разход падна с гръцкия бензин  Laughing

# 232
  • София, ж.к."Разсадника"
Цитат
На следващия ден отидохме на любимия ни Амулиани, където опънахме на Alikes. Мъжът ми твърди, че мъжките бани/мивки били чисти, но в женската част беше доста занемарена, не просто непочистена тази седмица. Не видях фризери и никъде мивките нямаха топла вода - бяха само с едно кранче. Местата на малки, но сянката е много хубава и може да се спи до късно. Барът на плажа ми се стори скъп - бирата, ако не се лъжа, беше 5 евро, но да кажем, че това е нормално за острова. Най-ситния пясък, морето като тепсия, идеално за деца!И чисто.
Страхотен е този плаж, един от любимите ми е!  А за деца пък си е рай направо там.

# 233
  • софия
Вкусна таверна в Олимпиада - Капитан Манолис и таверната към хотел Лиотопи ( също на плажа, но не и знам името)  Peace

# 234
Благодаря, ние сме в Лиотопи и вечеряме в таверната, ще посетим и др място. А хубав плаж извън селото да ни препоръчаш?

# 235
  • София
Благодаря, ние сме в Лиотопи и вечеряме в таверната, ще посетим и др място. А хубав плаж извън селото да ни препоръчаш?

Babylon Beach. Не е точно закътан и романтичен, но е хубав. Капитан Манолис и на нас ни хареса, но след нас някой се оплака, че готвели много мазно. Не знам дали е било случайно, но си имай едно наум.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 22:56 от Тaня67

# 236
  • софия
Няколко залива са от Олимпиада нататък, не са далеко, разходете се. Само за Зугла знам, че е яко гъчкан, ама яко. Много е тясна ивицата и гърци ходят основно, купони се правят. Не зная какви плажове харесвате.

Едни уникални мидички съм яла преди време в Капитана, със сметана и сирена... ммм!

# 237
  • София
Препоръки за изпробвани студиа на Скиатос да имате? Грехота е да сме на Евия и да не отскочим за 2  3 дена до рам.

# 238
а сега ново 20?!?Вярно ли на Корфу може да вали често и не става за плаж вече?

# 239
  • София (Възраждане)
Просто провери прогнозата. За кога планираш пътуването?

Общи условия

Активация на акаунт