На море в Гърция 2015 - VII

• 68 179
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
blackisback , таверната до самото пазарче ли похвали? Ние така и не я посетихме, а на външен вид много ни хареса.
Иначе пазарчето го уважихме няколко пъти и все хубави неща ни продадоха бабите.
Ако сте любители на месцето, препоръчвам контосувлито в селото Едипсос, точно на площада е кръчмето, много мили хора и много вкусно
Скрит текст:

# 406
Ехаааа! Влизам тук, гледам 30 нови коментара, реших, че нещо ви е развълнувало около Евиа и почивката тук, а то  Mr. Green Mr. Green Върнах се да прочета дали е ценностно натоварен коментара ми за нашенци и сърби, ама не е. И не трябва да е. Аз описвам, не коментирам (към този момент). Нямам претенции да съм родена в Бъкингам, но при положение, че досега съм била само по Халкидики и Тасос, няма как това, че няма нашенци и сърби да не ми направи впечатление  Peace

Иначе градския плаж си е мръсен - салфетки, фасове, пластмаси, но не ходим тук. Винаги така правим - намираме сравнително голямо селце със заведения и магазини, а през деня ходим с кола в търсене на интересни и красиви плажчета  Simple Smile

Аааа то това за Бъкингам всъщност изобщо не беше към теб. И мисля повечето  Mr. Green оценихме какво всъщност каза Mr. Green Приятна почивка!

# 407
по време на нашия престой в къмпинга Akti Oneirou - Ситония (по 3-4 дни от август и септември закачихме) средата беше интернационална, имаше и други българи, малко сърби и румънци, поне едни скандинавци, германци, едно смесено гръцко-шотландско семейство с деца (в последствие пристигнаха и всички познати и роднини на гръка - "моето голямо гръцко семейство" Laughing), но като цяло на плажа преобладаваха основно гърци - абсолютно никакви драми и проблеми заради многото националности

плажът беше абсолютна чистота, което вероятно се дължи на много добрата му поддръжка - към всеки чадър си има масичка, и нещо като малко глинено гърненце за дребни отпадъци [аз лично си нося и мой си пепелник винаги], периодично някой от бара минава и прибира чаши, бутилки, кутийки, така че грам боклуче не се задържа, а вечер, предполагам, го почистват основно, защото на следващия ден плажът отново изглежда така

но, както и да е, исках просто да кажа, че обобщения от типа "Северна Гърция = зле, претъпкана и балканизирана" не са общовалидни, защото не всеки търси миниатюрни безлюдни плажове и туристически обиколки, просто някои хора предпочитаме да отидем наблизо на лежерна почивка в пълния смисъл на думата за краткото време, с което разполагаме Simple Smile

# 408
  • Sofia
Здравейте,
В Петък тръгваме за Уранополи и после Вурвуру. Опитвам се да се ориентирам за местните пазари, а линка на първа страница нещо е повреден. Има ли, и кога пазар в/около Уранополи. Кога са пазарите край Вурвуру?

# 409
  • Бургас
Цитирам Параход от края на миналата тема:

Понеделник Ormylia, Nea Triglia
Вторник Kassandreia, Nea Kallikratia, Ierissos
Сряда N. Moudania, Arnea, Megali Panagia, Galatista
Четвъртък N. Marmaras, Agios Nikolaos, Lakkoma
Петък Nikiti , Simantra
Събота Palaioxori, Polygyros, Sykia, Riza - Palaioxora

Докато сте в Уранополи най-близо ви е Йерисос във вторник.
За Вурвуру - в Никити в петък.

В Йерисос миналата седмица си взех само маслини, и то не на кой-зае колко добра цена. Зехтинът беше по 6-7 евро в шишета по 1 л., които всеки отваряше да мирише и т.н. Ципурото лъхаше на есенция. В магазинчетата във Вурвуру можеш да намериш продукти на пазарските цени.

# 410
Времето днес не е хубаво при нас в Геракини. Пръска и е мрачно. Тъкмо станахме и се чудя какви ще ги вършим днес  Simple Smile

Вурвуру има ли друг плаж освен този, към който се отива от централната улица? Той е доста тесен и претъпкан. Обмислях догодина да ходим там, но ако само това е плажа, не е добре.

# 411
  • Sofia
Много благодаря, следя уж редовно темата, но това съм го пропуснала.
  bouquet

# 412
  • Бургас
Вурвуру има ли друг плаж освен този, към който се отива от централната улица? Той е доста тесен и претъпкан. Обмислях догодина да ходим там, но ако само това е плажа, не е добре.

На Вурвуру пясъчната ивица почти навсякъде е тясна, а на места е доста кофти (в морето е тиня като в езеро и с остри блатясали камъни - това със сигурност на хотел Диапорос).
Тук можеш да видиш плажовете: http://www.feelgreece.com/bg/map?loc=sithonia#z=12&c=40.2188 … 3.692335793457016
От източното крайбрежие:
Трани Амуда - широка и дълга ивица, има вълни.
Лагониси - скоро споделиха че е платен.
Талго - много добре организиран с голяма платена зона, но има и свободна. Покрай скалите се наслаждавахме на морски звезди при гмуркане.
Ливари - плажът до лагуната. До него стигахме през къмпинг Реа. Преди къмпинга има паркинг. Едната пясъчна коса беше доста населена, но не прекалено. Ако минете през водата (доста е плитко) другата е почти безлюдна. Но няма скали за гмуркане Simple Smile
Кариди - пренаселен и по последни данни замърсен, но и много предпочитан. Там са два залива, южния не е с толкова синя вода, но и не е толкова посещаван, съответно по-чист. Също идеално за гмуркане.
Фава - широка пясъчна ивица, има камъни и красиви места за гмуркане. Има вълни когато е ветровито и заради тях не се гмуркахме.
Ако можете да отидете по-далече разгледай картата.
Пожелавам ви слънчеви дни и весело изкарване Simple Smile

# 413
аз, когато организирам пътуване, черпя информация от трипа.

И в трипа не винаги е вярна информацията. Последно четох позитивни коментари за един хотел в Лефкада и се подведох да го букна. Е, отврат беше по моите критери. Също така и тук четох позитивни коментари за Агиос Никитас, дори и за Катерини. Последното за мен е едно от най-отвратителните места, които съм посещавала, но хората масово ходят там и ги кефи.  ooooh! За Вурвуру също се пишат една камара позитивни неща и хората се тълпят там, а за мен не е нищо особено.

# 414
Дали може  да се направи плаж някъде около Игуменица и къде ?

# 415
  • София
Да,Игуменица има огромен пясъчен плаж(пясъчна коса)-Drepano beach,много плитък и топъл  Mr. Green

# 416
  • Някъде на път....
Ние вчера се върнахме от Торони.
Имахме страхотно време, много хубави и чисти плажове.  Peace
Ходихме и до http://www.thalattacamp.gr/en/pages/kalamitsicamping - хареса ми!

# 417
  • София
единия от градските плажове на Потия, столицата на Калимнос. Бяха си го заплюли бежанците ...
Tаис как беше положението на тези Додеканези когато ти ги обиколи?
Много ми е интересно какво правят на Калимнос, при положение че е малък остров и странична точка за феритата. Тези дни имаше репортаж от техния щурм на пристанището и ферито в Лесбос - събрали са се няколко хиляди и са го обърнали на анархия и кочина.
Много се радвам, че ги видяхме тези острови преди да стане сегашното положение. Ходи ми се на Хиос и Калимнос, но докато е така ... ще ги пропускаме.

Проблем с бежанците има, да. 90% са млади, прави мъже, които се държат безобразно. Семействата са много малко. Повечето не са от Сирия/Ирак, а от африкански държави като Судан, Еритрея, както и ужасно много пакистанци, афганци, бангладешци. За съжаление, освен истински нуждаещите се бежанци, покрай цялата ситуация се възползват орди от нелегални емигранти.

На Самос са ги ограничили до сграда на пристанището, другаде из острова не видях.
На Лерос, град Лакки е превзет - гледката е грозна, държат се арогантно и нагло. Два пъти ни се наложи да отидем до Лакки, който иначе не е от местата, които привличат туристите (в смисъл, че няма нищо за гледане  Simple Smile ), и двата пъти бях потресена. При това ме бяха предупредили какво да очаквам. Извън Лакки беше спокойно.

Калимнос - една определена част от Потия е с ''бежанци'', освободили са им 2-3 сгради. Уж не им дават много-много да се разхождат из самата столица, но на тях явно не им дреме за забрани и прочие.
На Липси не видях, както и на Телендос. За сметка на това ми се изправи косата като видях колко емигранти натовариха от мъничкия Агатониси, когато спряхме за малко там. Натовариха ги под строй, с военни и полиция, на определено празно място от кораба, далече от местните и туристите.

Местните са бесни, меко казано. Туристите, поне тези с които сме си говорили, бяха отвратени. Дават се съвети къде да не се ходи - на нас например няколко пъти ни казаха в никакъв случай да не ходим на Лесбос. Кос също, май точно тогава имаше някакви сблъсъци между емигранти и полиция.

Извън потреса от свинщината и арогантността на тези мъже, и един-единствен неприятен инцидент, когато спретнах скандал, не сме имали други проблеми. Било е спокойно, самите острови са много красиви. Но проблемът е наистина сериозен и би следвало ЕС да предприеме някакви по-адекватни мерки за овладяване на ситуацията  Peace

# 418
Май ще си развалим кефа от гръцкото море ако се пишат неща и анализи, които скоро ще отминат.

# 419
  • София
Май ще си развалим кефа от гръцкото море ако се пишат неща и анализи, които скоро ще отминат.

няма как да се случи,аз вече планирам следващото лято Peace

Общи условия

Активация на акаунт